Het is misschien tijd om Windows 11 nog een kans te geven, experts voor te stellen

Inhoudsopgave:

Het is misschien tijd om Windows 11 nog een kans te geven, experts voor te stellen
Het is misschien tijd om Windows 11 nog een kans te geven, experts voor te stellen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Windows 11 zal later dit jaar zijn eerste grote update krijgen.
  • De komende update, 22H2, zal een verzameling nieuwe en opmerkelijke veranderingen met zich meebrengen.
  • Experts denken dat de veranderingen Windows 10-gebruikers kunnen dwingen om eindelijk massaal over te stappen op Windows 11.
Image
Image

Windows 11 kende een moeilijke start, maar experts geloven dat de eerste grote release van het besturingssysteem zijn lot kan veranderen.

De aanstaande update, genaamd Windows 11 22H2, belooft tal van wijzigingen in Redmond's nieuwste aanbod op te nemen, zoals het brengen van Android-apps naar het desktopbesturingssysteem, aanzienlijke verbeteringen aan de gebruikersinterface en nog veel meer.

"Microsoft heeft feedback gekregen van ervaren gebruikers en de huidige Windows 11 aangepast om met een betere stabiele versie uit te komen", vertelde Gaurav Chandra, CTO, As You Are, via e-mail aan Lifewire. "Dit zal zeker een nuttige upgrade van Windows 10 zijn."

Nieuw en opmerkelijk

Een recent rapport van AdDuplex onthulde dat Windows 11 nu op 19,3% van de computers is geïnstalleerd. Ondertussen kwam Windows 10 21H1 naar voren als de meest populaire versie van Windows met een marktaandeel van 27,5%, terwijl Windows 10 21H2, dat amper een maand na Windows 11 uitkwam, een marktaandeel van 21% heeft.

Deze cijfers lijken erop te wijzen dat veel Windows 10-gebruikers liever upgraden naar de nieuwere versie van hun huidige besturingssysteem dan de overstap naar Windows 11 te maken. Microsoft moet een deel van de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de lage adoptiecijfers. De verminderde functionaliteit van de taakbalk in Windows 11 voelde immers onnodig en contra-intuïtief aan.

Maar het lijkt erop dat Microsoft een luisterend oor heeft, aangezien Panos Panay, Chief Product Officer bij Microsoft, in een blogpost van januari 2022 sprak over enkele van de functies die ergens dit jaar in Windows 11 zullen landen.

Een van de meest opwindende is de mogelijkheid om Android-apps uit te voeren op Windows 11-apparaten. Maar Panay maakte er ook een punt van om verschillende taakbalkverbeteringen op te sommen, zoals eenvoudiger delen van vensters. Al snel werd gemeld dat de update ook ondersteuning zou bieden voor slepen en neerzetten op de taakbalk en een nieuwe Taakbeheer zou toevoegen.

Chandra suggereert dat 22H2 een stap in de goede richting is, niet alleen het corrigeren van veel van de fouten van de eerste release, maar ook het introduceren van nieuwe functionaliteit, waar veel gebruikers om hebben gevraagd sinds de lancering van Windows 11 vorig jaar.

Microsoft heeft feedback gekregen van ervaren gebruikers en de huidige Windows 11 aangepast om met een betere stabiele versie uit te komen.

Samen met revisies van iconische Windows-apps zoals Kladblok en Windows Media Player, zou de 22H2 een echte game-changer voor Windows 11 kunnen zijn, en eindelijk mensen overtuigen die volhielden om de sprong van Windows 10 te maken.

In feite, de komende veranderingen samenvattend, ging het YouTube-kanaal voor Windows, computers en technologie zelfs zo ver om naar de 22H2-update te verwijzen als "versie 2 van Windows 11". Windows Report was een beetje terughoudend in zijn lof en zei dat het echt hoopt dat de 22H2-update alle functies biedt die het lijkt te beloven.

Zijn we er al?

Vanaf Windows 11 heeft Microsoft aangekondigd dat het slechts één keer per jaar overgaat op het uitbrengen van functie-updates, minder dan de twee in de levenscyclus van Windows 10, waardoor het in lijn komt met macOS.

Dus hoewel we zeker weten dat er in 2022 een Windows-update zal zijn, is onduidelijk wanneer dat precies zal zijn. Windows Latest was er snel bij om te zien dat Microsoft in ontwikkelaarsbuilds verwijst naar de aanstaande update als Windows 11, versie 22H2, wat de eerste keer is dat het bedrijf die naam officieel gebruikt.

Ze beweren dat de H2 in de naam suggereert dat de release in de tweede helft van het jaar of ergens na juni 2022 zal uitkomen. Windows 11 kwam uit in oktober 2021 en Microsoft zou 22H2 misschien kunnen uitbrengen om samen te vallen met de eerste verjaardag van het besturingssysteem, zoals het deed met een Windows 10-update in 2016.

Image
Image

Degenen die vinden dat oktober te lang wachten is, kunnen troost putten uit het feit dat sinds Microsoft de naam nu is gaan gebruiken, dit misschien een indicatie is dat de update compleet is en alleen moet worden uitgeprobeerd om verzacht eventuele ruwe randen voordat het de deur uit wordt geduwd.

Als je graag een aantal van deze nieuwe functies wilt uitproberen, kun je je aanmelden als Windows Insider om de release voor de officiële lancering uit te proberen.

Ongeacht wanneer het gebeurt, Chandra is er zeker van dat deze update een grote en welkome revisie zal zijn voor Windows 11. "De vorige Windows 11-update was vergelijkbaar met Windows Vista [met] veel problemen met de gebruikersinterface en de gebruiker ervaring. Maar met deze update hebben we een Windows 7-moment: werkt gewoon geweldig!"

Aanbevolen: