Een WearOS-update voor linkshandigen kan nog steeds mogelijk zijn, zeggen experts

Inhoudsopgave:

Een WearOS-update voor linkshandigen kan nog steeds mogelijk zijn, zeggen experts
Een WearOS-update voor linkshandigen kan nog steeds mogelijk zijn, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het heroriënteren van de interface voor een WearOS-apparaat, met name de fysieke knoppen, kan moeilijk te beheren zijn met een eenvoudige update.
  • Hoewel apps van derden die de gebruikersinterface omkeren, bestaan en laten zien dat het mogelijk is, zijn ze niet volledig betrouwbaar of zonder gebreken.
  • Tussen bestaande apps die bewijzen dat het kan en de Apple Watch die de functie vanaf de lancering biedt, lijkt het echter een plausibele oplossing.
Image
Image

Google's duidelijke beslissing om alleen een UI-flip-optie (bedoeld voor linkshandigen) te bieden in nieuwe WearOS-hardware heeft gebruikers gefrustreerd en experts in conflict gebracht.

Linkshandige WearOS-gebruikers vragen Google sinds 2018 om de functie, erop wijzend dat het comfortabeler zou zijn en minder vatbaar voor het per ongeluk indrukken van een knop. In januari 2022 bevestigde Google een resolutie, waarin stond: "Ons ontwikkelingsteam heeft de door u gevraagde functie geïmplementeerd en zal beschikbaar zijn op toekomstige nieuwe apparaten."

De verklaarde implicatie dat de functie niet naar bestaande WearOS-apparaten zal komen (d.w.z. smartwatches die deze gebruikers al bezitten) is een knelpunt geworden. Gebruikers zijn gefrustreerd over de mogelijkheid om een nieuwe smartwatch te moeten kopen, en experts weten niet zeker of de beperking überhaupt nodig is.

Stephen Curry, CEO van digitale handtekeningservice CocoSign, is van mening dat het voor Google niet onmogelijk is om de functie toe te voegen aan bestaande hardware, maar het kan moeilijk zijn. "De UI-flip kan moeilijk zijn om efficiënt te implementeren via een patch of firmware-update", zei Curry in een e-mail aan Lifewire: "Dit komt omdat, om volledige bruikbaarheid op beide armen te bereiken, het horloge de scrollrichting van moet omkeren van de roterende kroon wanneer een gebruiker van arm wisselt."

Flip-flopped

Afhankelijk van hoe Google de toevoeging van een heroriëntatie-optie voor de interface wil (of moet) benaderen, kunnen hardware-aanpassingen nodig zijn. Zoals Curry opmerkt, kan dit afhangen van hoe de fysieke knoppen van het horloge zijn gerangschikt. Er zijn enkele apps van derden, zoals Lefty, die een WearOS-wijzerplaat zullen omkeren, maar ze hebben allemaal problemen om geloof te hechten aan het idee dat een digitale update niet genoeg zal zijn.

Image
Image

"Momenteel zijn er apps van derden die de gebruikersinterface omdraaien voor rechtshandig gebruik, maar ze kunnen de knoppen niet omkeren", zei Curry, "Dit wijst erop dat de oplossing een native oplossing is die hardwarewijzigingen met zich meebrengt. de inversie is verplicht voor volledige efficiëntie, Google kan het niet implementeren op zijn oudere horloges."

Dit betekent echter niet noodzakelijk dat een digitale oplossing voor alle huidige WearOS-smartwatches onmogelijk is. En zoals Curry al zei, Google heeft niet officieel verklaard dat het niet een of andere vorm van update zou aanbieden voor bestaande gebruikers. Op dit moment is de situatie een beetje wazig, met huidige WearOS-gebruikers die niet zeker weten of Google een nieuwe hardware-aankoop nodig heeft of niet.

"Het is niet bekend of ze dat wel en niet kunnen doen, hoewel de implementatie lastig zou kunnen zijn zonder een hardwarewijziging", zei Curry, "Als alternatief kan Google besluiten om het niet te implementeren om de verkoop te maximaliseren wanneer de nieuwe flip-UI horloges rollen uit."

Flop-Flipped

Aan de andere kant (let op de woordspeling die heel erg bedoeld is), zonder transparantie van Google, zijn andere experts van mening dat het misschien niet nodig is om de functie te beperken tot nieuwe hardware. In feite ondersteunde de grootste rivaal van WearOS, de Apple Watch, vanaf het begin UI-inversie. De technologie is dus duidelijk beschikbaar en waarschijnlijk niet erg complex in vergelijking met al het andere dat nodig is om een smartwatch goed te laten functioneren.

"Dit lijkt vreemd en is mogelijk te veel een marketingtactiek", vertelde Carla Diaz, medeoprichter van de internet- en tv-servicedatabase Broadband Search, in een e-mail aan Lifewire, "wat jammer is voor degenen die hebben geïnvesteerd in een Android-smartwatch."

Image
Image

Diaz is ook sceptisch omdat de apps van derden, die onvolmaakt zijn maar al een tijdje bestaan, bewijzen dat het omslaan van het scherm van een smartwatch mogelijk is. En hoewel deze apps geen invloed hadden op de fysieke knoporiëntatie, is dat misschien niet genoeg om een afkeer van een digitale update te rechtvaardigen.

"Zelfs vóór OS3 waren er apps van derden die schermrotatie toestonden voor linkshandige mensen, zelfs als het niet toestond dat een van de knoppen ook in oriëntatie veranderde, " verklaarde Diaz, " Dat laat zien dat er niet noodzakelijkerwijs hardwarebeperkingen zijn die voorkomen dat de nieuwe WearOS-update ook wordt opgenomen in oudere smartwatch-modellen, of zelfs via patches voor oudere WearOS-versies."

Ervan uitgaande dat Google de richting van fysieke knoppen op WearOS-smartwatches niet kan veranderen, is er een zekere logica om een heroriëntatiefunctie te beperken tot nieuwe apparaten. Het kan zijn dat er interne aanpassingen nodig zijn om een schakelaar mogelijk te maken die niet in strijd is met andere horlogefuncties. Als het enige probleem dat alles tegenhoudt, is dat je af en toe op Omhoog moet drukken in plaats van Omlaag, is het dan echt nodig om dit te onthouden aan huidige WearOS-bezitters?

Aanbevolen: