Hoe u uw Kindle kunt verbinden met wifi

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Kindle kunt verbinden met wifi
Hoe u uw Kindle kunt verbinden met wifi
Anonim

Wat te weten

  • Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm en tik vervolgens op Alle instellingen > Wi-Fi & Bluetooth > Wi-Fi-netwerken.
  • Selecteer een netwerk, voer het wachtwoord in en tik op VERBINDEN.
  • Bij sommige oudere Kindles moet je naar het startscherm gaan, het menupictogram selecteren en vervolgens Instellingen selecterenvanaf daar.

Dit artikel legt uit hoe je een Kindle verbindt met wifi.

Hoe verbind ik mijn Kindle met wifi?

Toen je je Kindle voor het eerst kreeg, was deze mogelijk al vooraf geconfigureerd met je wifi-netwerkinstellingen. Amazon heeft een functie waarmee je informatie in je Amazon-account kunt opslaan, waardoor nieuwe Amazon-apparaten zoals een Echo, Fire Stick of Kindle automatisch direct uit de doos verbinding kunnen maken.

Als je de SSID of het wachtwoord van je wifi hebt gewijzigd, of als je je Kindle gewoon op een nieuwe locatie wilt gebruiken, kun je je Kindle handmatig verbinden met een wifi-netwerk.

Zo verbind je je Kindle met wifi:

  1. Veeg vanaf de bovenkant van het scherm omlaag of tik op de bovenkant van het scherm.

    Image
    Image

    Als je niet op de bovenkant van het scherm kunt tikken of omlaag kunt vegen, probeer dan op het menu-pictogram op het startscherm te tikken of te selecteren.

  2. Tik op Alle instellingen.

    Image
    Image
  3. Tik op Wi-Fi & Bluetooth.

    Image
    Image
  4. Tik op Wi-Fi-netwerken.

    Image
    Image

    Als de vliegtuigmodus is ingeschakeld, schakelt u deze uit. Wi-Fi werkt niet als de vliegtuigmodus is ingeschakeld. Als je per ongeluk een onjuist wifi-wachtwoord hebt opgeslagen, kun je dit verwijderen door op Wi-Fi-wachtwoorden verwijderen te tikken en vervolgens terug te keren naar dit scherm en op Wifi-netwerken te tikken om door te gaan.

  5. Tik op het netwerk waarmee je verbinding wilt maken.

    Image
    Image

    Zie je je netwerk niet? Tik op RESCAN om de Kindle opnieuw te laten controleren, of tik op OTHER om handmatig een SSID in te voeren.

  6. Voer het wachtwoord in voor het netwerk.

    Image
    Image
  7. Tik op VERBINDEN.

    Image
    Image
  8. Controleer VERBONDEN MET: (NETWERKNAAM) in het gedeelte Wi-Fi-netwerken om de verbinding te verifiëren.

    Image
    Image

    Als je de naam van je wifi-netwerk ziet, heb je je Kindle met succes verbonden met wifi.

Waarom maakt mijn Kindle geen verbinding met wifi?

Als je Kindle geen verbinding maakt met wifi, is er meestal een probleem met de Kindle of je wifi-netwerk. Er kan een verbindingsprobleem zijn tussen de Kindle en het netwerk, een slecht wifi-signaal of je Kindle is mogelijk zelfs verouderd.

Als je Kindle geen verbinding maakt met wifi, probeer dan deze oplossingen:

  1. Controleer of andere draadloze apparaten op hetzelfde netwerk werken. Schakel mobiele data op je telefoon uit, maak verbinding met het wifi-netwerk en controleer of je internet kunt gebruiken. Als je dat niet kunt, zou je een probleem met het wifi-netwerk moeten vermoeden.
  2. Zorg ervoor dat je Kindle niet in de vliegtuigmodus staat. Veeg omlaag en vink het pictogram Vliegtuigmodus aan. Als de tekst onder het pictogram Vliegtuigmodus Aan staat, tikt u op het pictogram. Zodra de tekst Uit staat, controleer je of je Kindle verbinding kan maken met wifi.
  3. Start je Kindle en je netwerkhardware opnieuw op. Om je Kindle opnieuw op te starten, houd je de aan/uit-knop ingedrukt totdat het scherm leeg is of een aan/uit-bericht verschijnt. Blijf minstens 40 seconden vasthouden en laat dan los.

    Om uw netwerkhardware opnieuw op te starten, sluit u alles af en laat u alles ongeveer een minuut losgekoppeld. Je kunt dan alles weer aansluiten en wachten om te zien of je Kindle verbinding maakt met het wifi-netwerk.

  4. Update je Kindle. Om je Kindle bij te werken, download je de juiste software-update van Amazon naar je computer. Zet vervolgens je Kindle aan en sluit hem aan op je computer. Je kunt het updatebestand vervolgens van je computer naar de Kindle slepen. Wacht tot de overdracht is voltooid en koppel vervolgens je Kindle los van de computer. Je kunt dan het settings menu openen, op het (drie verticale stippen) icoon tikken > Update Your Kindle

FAQ

    Hoe krijg ik internet op een Kindle Fire zonder wifi?

    De Kindle Fire is een apparaat met alleen wifi. Je kunt een mobiele hotspot gebruiken die je met je telefoon maakt, maar die verbinding maakt nog steeds gebruik van de wifi-functie van de Kindle.

    Wat is Kindle Unlimited?

    Kindle Unlimited is een abonnementsservice voor e-books. Voor een maandelijks bedrag kun je kiezen uit miljoenen boeken. Het plan omvat ook tijdschriften en audioboeken.

    Hoe koop ik Kindle-boeken op de iPhone?

    De gemakkelijkste manier om een e-book op je iPhone te kopen, is via de Amazon-app. Als je Kindle aan je Amazon-account is gekoppeld, kun je het e-book kopen en direct naar de e-reader sturen nadat je bent uitgecheckt.

Aanbevolen: