Hoe Vizio TV te verbinden met wifi

Inhoudsopgave:

Hoe Vizio TV te verbinden met wifi
Hoe Vizio TV te verbinden met wifi
Anonim

Wat te weten

  • Verbinding maken via draadloos: Schakel de Vizio TV in en druk op de Menu-knop van de afstandsbediening. Navigeer naar Netwerk op het tv-scherm en druk op OK.
  • Selecteer vervolgens het juiste Wi-Fi-netwerk en druk op OK. Voer het netwerkwachtwoord in met het schermtoetsenbord en selecteer Connect.
  • Bekabelde verbinding: sluit een Ethernet-kabel aan op de tv en router, zet de tv aan, druk op Menu; selecteer het netwerk > OK > Bekabelde verbinding.

In dit artikel worden twee manieren uitgelegd om je Vizio smart-tv met wifi te verbinden: draadloos via een draadloze verbinding en bedraad met een Ethernet-kabel.

Verbind uw Vizio Smart TV met wifi via een draadloze verbinding

Je hebt de afstandsbediening van je Vizio TV en het wifi-wachtwoord nodig om draadloos verbinding te maken met je tv.

  1. Zet je Vizio TV aan. De aan/uit-knop op de Vizio TV bevindt zich aan de linkerkant van uw tv. Of gebruik de afstandsbediening van de Vizio TV door op de Power-knop te drukken, een cirkel met een streep door de bovenkant. Deze knop bevindt zich in de rechterbovenhoek van uw afstandsbediening.
  2. Druk op de Vizio TV Menu knop op de afstandsbediening. U vindt de Menu-knop vier knoppen onder de Power-knop. Als je erop drukt, verschijnt het Vizio TV-menu aan de linkerkant van je tv-scherm.

    Image
    Image
  3. Gebruik de pijlen omhoog en omlaag op uw afstandsbediening om Netwerk op het tv-scherm te selecteren. Druk op de OK-knop, die zich in het midden van de pijlknoppen bevindt.

  4. Uw Vizio TV begint te scannen naar beschikbare Wi-Fi-netwerken. Beschikbare Wi-Fi-netwerken verschijnen onder Wireless Access Points.
  5. Gebruik de pijl omhoog en omlaag op de afstandsbediening om het juiste wifi-netwerk te selecteren. Druk op OK om het juiste netwerk te kiezen.
  6. Eenmaal geselecteerd, toont het scherm een toetsenbord waarop u het netwerkwachtwoord kunt invoeren. Gebruik de pijlen op uw afstandsbediening om naar de juiste letters en cijfers op het schermtoetsenbord te navigeren en druk op OK na elke juiste letter of cijfer. Gebruik de pijl omhoog om hoofdletters te selecteren en de toets @ om toegang te krijgen tot speciale tekens.

    Image
    Image
  7. Zodra u het wachtwoord volledig hebt ingevoerd, gebruikt u de pijltoetsen op de afstandsbediening om connect te selecteren, dit bevindt zich onder het online toetsenbord aan de linkerkant van het schermtoetsenbord.

Verbind uw Vizio Smart TV met wifi met een bekabelde kabel

Je hebt een ethernetkabel nodig om je Vizio met wifi te verbinden.

Image
Image
  1. Zoek een beschikbare ethernetpoort aan de achterkant van je wifi-router en de ethernetpoort aan de achterkant van je Vizio TV.
  2. Steek elk uiteinde van de kabel in de beschikbare poorten op de tv en de internetrouter.
  3. Schakel uw Vizio TV in met de aan/uit-knop aan de linkerachterkant van uw tv, of met behulp van de Power-knop op de afstandsbediening van de Vizio TV.
  4. Druk op de menuknop op de afstandsbediening. Het menu verschijnt aan de linkerkant van uw tv-scherm.
  5. Selecteer uw thuisnetwerk en druk vervolgens op de OK-knop op uw afstandsbediening.

    Image
    Image
  6. Selecteer Bedraad netwerk.
  7. Er verschijnt een bevestigingsbericht dat uw netwerkverbinding voltooid is.

Aanbevolen: