Hoe Google Home met wifi te verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Google Home met wifi te verbinden
Hoe Google Home met wifi te verbinden
Anonim

Wat te weten

  • Open de Google Home-app en selecteer het juiste Google-account. Wanneer de app uw apparaat heeft gevonden, tikt u op Volgende.
  • Tik op Yes om de soundcheck te verifiëren, een apparaatlocatie te selecteren en een naam in te voeren. Tik op je wifi-netwerk, voer het wachtwoord in en tik op Connect.
  • Een nieuw netwerk toevoegen: Zoek het apparaat in de app, tik op Instellingen > Wi-Fi > Vergeet dit netwerk. Tik op Nieuw apparaat toevoegen en volg de aanwijzingen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je Google Home-apparaat verbindt met wifi, zodat je spraakopdrachten kunt geven. We geven ook tips voor het oplossen van problemen.

Verbind Google Home voor de eerste keer met wifi

Om je Google Home-apparaat te verbinden met je bestaande wifi-netwerk, download je de Google Home-app voor iOS of download je de Google Home-app voor Android. Zorg er ook voor dat u de naam en het wachtwoord van het draadloze netwerk bij de hand hebt.

  1. Open de Google Home-app.
  2. Selecteer of voer het Google-account in dat u aan het Google Home-apparaat wilt koppelen.
  3. Schakel Bluetooth in op uw iOS- of Android-apparaat als daarom wordt gevraagd.
  4. De app zou het Google Home-apparaat moeten ontdekken. Tik op Volgende.
  5. De luidspreker moet een geluid maken. Als u dit geluid hoort, selecteert u Ja.

    Image
    Image
  6. Selecteer op het scherm Waar is dit apparaat de locatie van uw apparaat (bijvoorbeeld Living Room).
  7. Voer een unieke naam in voor de Google Home-luidspreker.

  8. Kies in de lijst met beschikbare wifi-netwerken het netwerk waarmee u het Google Home-apparaat wilt verbinden en tik vervolgens op Volgende.

    Image
    Image
  9. Voer het wifi-netwerkwachtwoord in en tik op Verbinden.
  10. Er verschijnt een bericht over een geslaagde verbinding na een korte vertraging.
Image
Image

Verbind Google Home met een nieuw wifi-netwerk

Als je Google Home-speaker is ingesteld maar nu moet worden verbonden met een ander wifi-netwerk of een bestaand netwerk met een gewijzigd wachtwoord, volg je de volgende stappen.

  1. Open de Google Home-app.
  2. Tik op de knop + in de linkerbovenhoek van het scherm en kies vervolgens Apparaat instellen.
  3. Je ziet een lijst met je Google Home-apparaten, elk met een door de gebruiker opgegeven naam en afbeelding. Zoek het apparaat waarmee u verbinding wilt maken met Wi-Fi en tik op de Menu-knop (de drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek van de luidsprekerkaart).

  4. Wanneer het pop-upmenu verschijnt, selecteer Instellingen.
  5. Scroll omlaag naar het gedeelte Apparaatinstellingen en tik op Wi-Fi.

    Image
    Image
  6. Je ziet de wifi-instellingen van het Google Home-apparaat. Als de Google Home momenteel is verbonden met een netwerk, selecteert u Vergeet dit netwerk.
  7. Kies Vergeet wifi-netwerk om te bevestigen.
  8. Tik op het startscherm van de app nogmaals op de apparaatknop.
  9. Selecteer Nieuw apparaat toevoegen.

    Image
    Image
  10. Je wordt gevraagd om naar de wifi-instellingen van het iOS- of Android-apparaat te gaan en verbinding te maken met de aangepaste Google Home-hotspot in de netwerklijst.

    Deze hotspot wordt weergegeven door een naam gevolgd door vier cijfers of door de aangepaste naam die je eerder aan je Google Home-apparaat hebt gegeven tijdens de installatie.

  11. Keer terug naar de Google Home-app. De luidspreker moet geluid maken. Als je dit geluid hebt gehoord, selecteer je Ja.

    Image
    Image
  12. Selecteer in het scherm Waar is dit apparaat de locatie van uw apparaat (bijvoorbeeld Living Room).
  13. Voer een unieke naam in voor de Google Home-luidspreker.
  14. Kies in de lijst met beschikbare wifi-netwerken het netwerk waarmee je Google Home wilt verbinden. Tik vervolgens op Volgende.

    Image
    Image
  15. Voer het wifi-netwerkwachtwoord in en tik vervolgens op Verbinden.
  16. Er verschijnt een bericht over een geslaagde verbinding na een korte vertraging.

Tips voor het oplossen van problemen

Als Google Home nog steeds geen verbinding kan maken met wifi, probeer dan deze tips voor probleemoplossing:

  • Herstart de modem en router.
  • Stel de Google Home terug naar de fabrieksinstellingen. Houd de microphone-knop, meestal aan de onderkant van het apparaat, ongeveer 15 seconden ingedrukt.
  • Bevestig dat je het juiste wifi-wachtwoord hebt. Verbind een ander apparaat met hetzelfde wachtwoord om te controleren of het correct is.
  • Update de firmware op de modem en router.
  • Verplaats de Google Home-luidspreker dichter bij de draadloze router.
  • Verplaats de Google Home-luidspreker uit de buurt van mogelijke bronnen van signaalinterferentie, zoals babyfoons of andere draadloze elektronica.

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken, ga je naar de Google Home-configuratie en help-webpagina voor meer informatie.

FAQ

    Hoe sluit ik de Google Home aan op een tv?

    Hoewel je Google Home niet fysiek op een tv kunt aansluiten, kun je een Chromecast-apparaat op je tv aansluiten en instellen met de Google Home-app. Zodra de Chromecast is gekoppeld aan Google Home, gebruik je de spraakopdrachten van de Google Assistent om video vanaf compatibele apps naar je tv te streamen.

    Hoe verbind ik Google Home met Bluetooth?

    Om Google Home te verbinden met Bluetooth-luidsprekers, opent u de Google Home-app en selecteert u het Google Home-apparaat. Selecteer Instellingen > Audio > Standaard muziekluidspreker Zet uw Bluetooth-luidspreker in de koppelingsmodus. Terug in de Google Home-app, selecteer Bluetooth-luidspreker koppelen en selecteer vervolgens de luidspreker op het scherm.

    Hoe verbind ik Ring met Google Home?

    Als je een Ring-deurbel wilt toevoegen aan Google Home, heb je de Google Home- en Google Assistant-apps en de Ring-app nodig. Open in een browser de webpagina van de Google Assistent Ring-services en selecteer Verzenden naar apparaat Kies het Google Home-apparaat dat je met de Ring wilt verbinden. U ontvangt een melding; tik erop en voer de vereiste informatie in.

Aanbevolen: