Hoe u uw Roku kunt verbinden met wifi

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Roku kunt verbinden met wifi
Hoe u uw Roku kunt verbinden met wifi
Anonim

Wat te weten

  • Tijdens de eerste installatie: kies Wireless. De Roku zoekt naar wifi-netwerken. Kies de jouwe, voer het wachtwoord in en druk op Connect.
  • Om later verbinding te maken: Home > Settings > Network > S et Up Connection > Wireless. Kies uw netwerk, voer het wachtwoord in en Connect.
  • Voor een hotel of slaapzaal: volg de bovenstaande stappen. Zodra je verbinding hebt gemaakt, selecteer je Ik ben in een hotel of studentenhuis. Volg de authenticatiestappen.

Dit artikel legt uit hoe je je Roku-apparaat aansluit om een van de 5000+ streamingkanalen te streamen die beschikbaar zijn via wifi. Met Roku-boxen en tv's kunt u verbinding maken met internet via Ethernet of Wi-Fi, terwijl Streaming Sticks alleen de Wi-Fi-optie bieden.

Hoe Roku voor de eerste keer met wifi te verbinden

Volg de onderstaande stappen als je je Roku voor het eerst met wifi verbindt.

Wat je nodig hebt

Om je voor te bereiden op het internetverbindingsproces heb je het volgende nodig:

  • Een Roku-streamingstick, box of Roku TV
  • Uw Roku-afstandsbediening
  • Een router met bekabelde en draadloze verbindingsopties
  • Uw netwerkwachtwoord

Verbind met wifi

Zodra je je Roku-apparaat hebt aangesloten en ingeschakeld, wordt je door een installatieproces geleid, waarbij je de stick of box met internet verbindt.

  1. Tijdens het instellen van Roku-boxen en tv's wordt u gevraagd Wired of Wireless te kiezen voor verbinding met een router en de internet.

    Image
    Image

    De bedrade optie verschijnt niet voor Roku Streaming Sticks.

  2. Als je Wired selecteert,vergeet dan niet om je Roku-box of tv met een Ethernet-kabel op je router aan te sluiten. Uw Roku-apparaat maakt rechtstreeks verbinding met uw thuisnetwerk en internet. Eenmaal bevestigd, kunt u doorgaan met de resterende installatiestappen voor uw Roku-apparaat.

    Als u Wireless selecteert, zijn er aanvullende stappen om het verbindingsproces te voltooien voordat u verdergaat met de rest van de installatiestappen van het Roku-apparaat.

  3. Als je voor het eerst een draadloze verbinding tot stand brengt, scant je Roku-apparaat automatisch naar beschikbare netwerken binnen bereik.

    Image
    Image
  4. Zodra de lijst met beschikbare netwerken verschijnt, zoekt en kiest u uw draadloze netwerk uit de lijst met beschikbare netwerken.

    Image
    Image
  5. Als je je thuisnetwerk niet ziet, selecteer dan Scan opnieuw om alle netwerken te zien en kijk of het in de volgende lijst verschijnt.

    Als het Roku-apparaat je netwerk niet kan vinden, staan de Roku en de router mogelijk te ver uit elkaar. Als u de mogelijkheid heeft om via ethernet verbinding te maken met uw router, is dat een oplossing. Een andere is om het Roku-apparaat en de router dichter bij elkaar te plaatsen of een draadloze range extender of een andere optie toe te voegen.

  6. Zodra je je netwerk hebt gekozen, wordt gecontroleerd of de wifi- en internetverbinding goed werken. Zo ja, dan kunt u doorgaan. Zo niet, controleer dan of u het juiste netwerk hebt gekozen.

    Image
    Image
  7. Zodra Roku bevestigt dat het verbinding kan maken met uw netwerk, moet u uw netwerkwachtwoord invoeren. Nadat u uw wachtwoord hebt ingevoerd, selecteert u ConnectAls het wachtwoord correct is ingevoerd, ziet u een bevestiging waarin staat dat uw Roku-apparaat verbinding heeft gemaakt met uw thuisnetwerk en internet.

    Image
    Image
  8. Eenmaal verbonden, zoekt uw Roku-apparaat automatisch naar beschikbare firmware-/software-updates. Als er een worden gevonden, download en installeer ze.

    Uw Roku-apparaat kan opnieuw opstarten/herstarten aan het einde van het software-/firmware-updateproces.

  9. Wacht tot dit proces is voltooid voordat u verdergaat met aanvullende installatiestappen of bekijken.

Verbind Roku met wifi na de eerste installatie

Als je de Roku wilt verbinden met een nieuw Wi-Fi-netwerk, of overschakelt van een bedraad naar een draadloos netwerk, volgen hier de stappen die je moet volgen met de afstandsbediening van je Roku:

  1. Druk op de Home knop op de afstandsbediening.

    Image
    Image
  2. Selecteer Instellingen > Netwerk in het Roku-schermmenu.

    Image
    Image
  3. Selecteer Verbinding instellen (zoals eerder getoond).
  4. Selecteer Wireless (als zowel de Wired als Wireless opties worden getoond).
  5. Wacht tot Roku je netwerk heeft gevonden.
  6. Voer uw netwerkwachtwoord in en wacht op bevestiging van de verbinding.

Verbind Roku met wifi in een slaapzaal of hotel

Een geweldige functie van Roku is dat je met je streaming-stick of -box kunt reizen en deze in een slaapzaal of hotel kunt gebruiken.

Voordat je je Roku inpakt voor gebruik op een andere locatie, moet je ervoor zorgen dat de locatie wifi biedt en dat de tv die je gaat gebruiken een beschikbare HDMI-verbinding heeft waartoe je toegang hebt via de afstandsbediening van de tv.

Zorg ervoor dat u de inloggegevens van uw Roku-account hebt, voor het geval u deze nodig heeft.

Zodra je aankomt en klaar bent om je Roku te gebruiken, doe je het volgende:

  1. Verkrijg het netwerkwachtwoord van de locatie.
  2. Sluit je Roku-stick of -doos aan op de stroomvoorziening en de tv die je wilt gebruiken.
  3. Druk op de Home-knop op de Roku-afstandsbediening.
  4. Ga naar Instellingen > Netwerk > Verbinding instellen.
  5. Selecteren Draadloos.
  6. Zodra u de netwerkverbinding tot stand hebt gebracht, selecteert u I am at a hotel of college dorm.

    Image
    Image
  7. Er verschijnen verschillende prompts op het tv-scherm voor authenticatiedoeleinden, zoals het invoeren van het wifi-wachtwoord dat u eerder hebt verkregen, evenals een specifiek wachtwoord dat toegang geeft tot de Roku-server. Dit wachtwoord wordt op het scherm weergegeven.

    Voor het laatste wachtwoord is mogelijk een smartphone, tablet of laptop vereist.

  8. Zodra de wifi-installatie is bevestigd, kun je genieten van de functies van je Roku-apparaat en je favoriete streaming-inhoud.

Aanbevolen: