Hoe Chromecast te verbinden met wifi van het hotel

Inhoudsopgave:

Hoe Chromecast te verbinden met wifi van het hotel
Hoe Chromecast te verbinden met wifi van het hotel
Anonim

Wat te weten

  • Verbind je laptop zoals gewoonlijk met de wifi van het hotel. Selecteer Start > Instellingen > Netwerk en internet. Kies Mobiele hotspot.
  • Schakel in Mijn internet delen met andere apparaten. Bevestig dat Mijn internetverbinding delen van is ingesteld op Wi-Fi.
  • Bevestigen Mijn internetverbinding delen via is ingesteld op wifi. Noteer de netwerknaam en het wachtwoord en stel hiermee Chromecast in.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Windows 10-hotspot instelt en er een Chromecast op aansluit om toegang te krijgen tot het netwerk van een hotel. Het bevat ook informatie over het instellen van een hotspot met behulp van een mobiel apparaat of een draagbare router.

Maak een Windows 10 Hotspot

Als je in een hotel bent met een open wifi-netwerk en je hoeft niet in te loggen, sluit je Chromecast dan aan op de tv en stel hem in op het wifi-netwerk. Anders is de eenvoudigste methode om een Windows 10-hotspot te maken. Chromecast kan er verbinding mee maken omdat er geen welkomstpagina nodig is. Elk ander apparaat (mobiel of laptop) dat op dezelfde hotspot is aangesloten, kan naar de Chromecast streamen.

Verbind eerst uw laptop met de wifi van het hotel zoals u dat normaal zou doen en log in op de welkomstpagina van het hotel. Zodra uw laptop is verbonden met internet, kunt u de volgende stappen volgen om verbinding te maken met uw Chromecast.

  1. Klik op Start, selecteer Instellingen en selecteer Netwerk en internet.
  2. Selecteer Mobiele hotspot in het linkerdeelvenster.
  3. Klik op de selector om Mijn internetverbinding te delen met andere apparaten naar Aan.

  4. Zorg ervoor dat Mijn internetverbinding delen van is ingesteld op Wi-Fi.
  5. Zorg er ook voor dat Mijn internetverbinding delen via is ingesteld op Wi-Fi.

    Image
    Image
  6. Neem de Netwerknaam en Netwerkwachtwoord op die onderaan het venster worden weergegeven.

Nu uw laptop-hotspot is ingeschakeld, stelt u uw Chromecast in zoals u dat normaal zou doen, maar gebruikt u de netwerknaam en het wachtwoord die u hierboven hebt genoteerd voor uw verbindingsinstellingen.

Als je geen Windows 10-laptop hebt, kun je je internetverbinding ook via wifi delen met een Mac. Als je een oudere Windows-laptop hebt, kun je Connectify gebruiken om je wifi-verbinding te delen.

Maak een mobiele hotspot

Als je je laptop niet bij je hebt, hebben de meeste moderne mobiele telefoons een functie om de internetverbinding te delen via een mobiele hotspot.

Een mobiele wifi-hotspot inschakelen met uw Android:

  1. Open Instellingen.
  2. Tik onder Wireless & Network op More.
  3. Tap Tethering en draagbare hotspot.
  4. Tik op Instellen Wi-Fi-hotspot.
  5. Typ een Netwerknaam en Wachtwoord.
  6. Tik op Opslaan.
  7. Activeer Draagbare Wi-Fi-hotspot.

Nu deelt je telefoon zijn mobiele internetverbinding als wifi-toegangspunt. Je kunt met je Chromecast verbinding maken met dit wifi-netwerk, net als elk ander netwerk.

Als je een iPhone hebt, kun je ook een mobiele Wi-Fi-hotspot met de iPhone inschakelen.

Gebruik deze oplossing alleen als je een onbeperkt data-abonnement hebt. Het streamen van films of programma's via je mobiele hotspot kan veel data verbruiken en hoge dataverbruikskosten met zich meebrengen. Een paar telefoons kunnen hun wifi-verbinding delen in plaats van gegevens. Als uw telefoon deze mogelijkheid heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken over het datagebruik.

Gebruik een draagbare router

Een andere oplossing om een Chromecast op een wifi-netwerk van een hotel te laten werken, is het meenemen van een draagbare wifi-router voor op reis.

Als je er nog nooit een hebt gebruikt, is een draadloze reisrouter een compact apparaat dat je kunt verbinden met een draadloze hotspot en die verbinding vervolgens met meerdere apparaten kunt delen. Wanneer u er een koopt, wilt u er zeker van zijn dat deze Wi-Fi-clientondersteuning biedt, wat betekent dat hij als client lid kan worden van een Wi-Fi-netwerk. Alles dat inlogt op en lid wordt van een netwerk (in dit geval een wifi-netwerk) is een client. Dus wanneer uw iPhone of laptop verbinding maakt met een netwerk, wordt dit als een client beschouwd.

Image
Image

Er zijn veel geweldige keuzes voor reisrouters. Mogelijk moet u ook een netwerkkabel meenemen om aan te sluiten op de netwerkaansluiting van de hotelkamer, voor het geval het hotel er geen heeft.

Zelfs als het hotel geen netwerkaansluiting heeft, kun je met de meeste reisrouters verbinding maken met het wifi-netwerk van het hotel. Vervolgens kun je een toegangspunt maken voor alle apparaten in de kamer (inclusief de Chromecast) om met elkaar te verbinden.

Laat uw wifi-kaart eruitzien als het Chromecast MAC-adres

Als geen van de bovenstaande opties voor u werkt, is er nog een laatste optie.

De manier waarop een hotel controleert welke apparaten geautoriseerd zijn om verbinding te maken met het Wi-Fi-netwerk, is via het MAC-adres (Media Access Control).

Een truc op expertniveau is om de hotelrouter te laten denken dat uw Chromecast uw laptop is door uw draadloze kaart tijdelijk in te stellen op hetzelfde Mac-adres van uw Chromecast. Vervolgens verifieert u zich via de welkomstpagina van het hotel.

Volg de onderstaande stappen om die authenticatie van uw laptop door te geven aan uw Chromecast.

Ten eerste, voordat je op reis gaat, vraag je het MAC-adres van je Chromecast op terwijl deze is verbonden met je wifi-thuisnetwerk.

  1. Open de Google Home-app op je telefoon.
  2. Tik op het Apparaten pictogram in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van uw Chromecast-apparaat om de instellingen te zien.
  4. Scroll omlaag naar de onderkant van de instellingenpagina en noteer het MAC-adres.

    Image
    Image
  5. Zorg ervoor dat je dat adres opschrijft, want je hebt het nodig in de volgende stappen.

Netwerkverificatie doorgeven aan uw Chromecast

Zodra je in het hotel bent, voer je de volgende stappen uit op je Windows 10-laptop om wifi-netwerkverificatie door te geven aan je Chromecast.

  1. Klik op Start, typ cmd en druk op de Enter-toets op uw toetsenbord.
  2. Typ getmac en druk op Enter.
  3. Schrijf het Physical Address op dat naast het aangesloten apparaat staat vermeld onder Transport Name. Dit is het MAC-adres van je laptop, dat je later nodig hebt.
  4. Klik op Start, typ Device Manager en klik op Device Manager.
  5. Uitbreiden Netwerkadapters.
  6. Klik met de rechtermuisknop op de Wi-Fi-adapter en selecteer Eigenschappen.
  7. Klik op de Advanced tab.
  8. Klik op de eigenschap Network Address en voer het MAC-adres van uw Chromecast in bij de Value veld.

Als je Network Address of Locally Administered Address niet ziet staan, ondersteunt je wifi-netwerkkaart mogelijk geen MAC-spoofing. Het is echter mogelijk dat u in plaats daarvan de ethernetkaart kunt gebruiken.

In oudere versies van Windows werken de bovenstaande instructies ook, het openen van Apparaatbeheer is een beetje anders. Om dit te doen, houdt u de Windows-toets ingedrukt en drukt u op de R-toets. Typ devmgmt.msc in het dialoogvenster en druk op de toets Enter. Ga verder met de rest van de instructies zoals beschreven.

Laat uw Ethernet-kaart eruitzien als uw Chromecast MAC-adres

Sluit uw laptop rechtstreeks aan op de Ethernet-poort van het hotel. Eenmaal online kunt u dezelfde procedure hierboven gebruiken om het MAC-adres van uw Ethernet-netwerkkaart dat van uw Chromecast te maken.

Image
Image

Zodra u bent ingelogd op de welkomstpagina van het hotel, koppelt u uw computer los en start u de Chromecast.

Nu het Chromecast MAC-adres is geregistreerd bij de hotelrouter, zou het geen probleem moeten zijn om verbinding te maken met het netwerk. Je kunt de Chromecast instellen zoals je dat thuis zou doen.

Alternatief voor het gebruik van Chromecast in een hotel

Als deze opties nogal een gedoe lijken, kun je ervoor kiezen om andere apparaten te kopen die in staat zijn om in te loggen op hotelnetwerken.

Een Amazon Fire Stick is een goede optie omdat deze een ingebouwde webbrowser heeft. De Roku-streamingstick is een andere optie, omdat je met je laptop verbinding kunt maken met het secundaire wifi-signaal om je aan te melden bij de hotspot van het hotel.

FAQ

    Hoe gebruik ik Chromecast zonder wifi?

    Als u Chromecast zonder wifi wilt gebruiken, zoekt u op het primaire apparaat naar het scherm waarnaar u wilt casten en voert u de pincode in die wordt weergegeven in de Chromecast-app. U kunt ook een reisrouter of Connectify voor Mac gebruiken.

    Hoe reset ik mijn Chromecast wifi-instellingen?

    Om uw Chromecast terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, opent u de Google Home-app en tikt u op uw Chromecast-apparaat > Instellingen > Fabriek Reset apparaat. Je wifi-verbindingen en alle andere persoonlijke instellingen worden hersteld naar de standaardinstellingen.

    Hoe gebruik ik de Chromecast-gastmodus?

    Om Chromecast in de gastmodus te gebruiken, opent u de Google Home-app en tikt u op uw Chromecast-apparaat > Instellingen > Gastmodus. Eenmaal ingeschakeld, geeft dit scherm een viercijferige pincode weer die u kunt invoeren wanneer u cast.

Aanbevolen: