Twitter's Podcast-tabblad kan geen ramp betekenen

Inhoudsopgave:

Twitter's Podcast-tabblad kan geen ramp betekenen
Twitter's Podcast-tabblad kan geen ramp betekenen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Twitter's mobiele interface heeft een verborgen "Podcasts"-tabblad.
  • Twitter lijkt niet geschikt voor lange audio.
  • Maar het zou de perfecte plek kunnen zijn voor gesprekken over podcasts.

Image
Image

Twitter wil op de podcasting-trein springen, maar het lijkt niet echt de plek om naar lange audioshows te luisteren.

Twitter is de drive-by van sociale platforms. Je komt binnen voor een snelle treffer, vuurt misschien een ondoordachte en, eerlijk gezegd, nogal onbeleefde reactie af, en komt er dan uit. Als je een link tegenkomt naar iets met wat meer diepgang of context, kun je deze opslaan om later te lezen. Maar wat Twitter niet is, is een plek om ergens diep in te duiken zonder afleiding. Het is alsof je je gaat settelen om een film van Paul Thomas Anderson te kijken in de badkamer van een McDonald's.

"Twitter heeft altijd moeite gehad om meer te zijn dan een microblogsite", vertelde Andrew Selepak, professor sociale media aan de Universiteit van Florida, via e-mail aan Lifewire. "Twitter podcasts is een nieuwe poging om iets aan hun platform toe te voegen dat ergens anders al succesvoller is."

Podcast Gold Rush

Ontwikkelaar Jane Manchun Wong plaatste een screenshot van een nieuw podcast-tabblad, verborgen op de mobiele site van Twitter. Het Twitter-account van Wong is sindsdien verwijderd, wat al dan niet iets met de ontdekking te maken heeft.

Maar wat zou Twitter van plan zijn voor podcasts? Het heeft al een audiochatroom in de vorm van Spaces, hoewel dat lang niet zoveel buzz lijkt te krijgen als de service die het heeft gekopieerd, Clubhouse.

Als Twitter van plan is om diep in podcasting te gaan, dan zal er wat werk aan de winkel zijn. Alleen het toevoegen van een tabblad aan de app om podcasts af te spelen, is niet genoeg. Hoe zou dat beter zijn dan gewoon een nieuwe podcast-app te lanceren? En speciale podcast-apps worden geleverd zonder de extra afleiding van een Twitter-tijdlijn.

Image
Image

"Als ik op zoek ben naar het soort eerlijke, goed gevormde, diepgaande en tot nadenken stemmende gesprekken waar lange podcasts zo goed geschikt voor zijn, denk ik zeker eerst aan Twitter," zei Verge-lezer ahlam99 in een opmerkingenthread en bevestigt dat sarcasme op internet nog lang niet dood is.

Podcasting is ongetwijfeld enorm en lijkt alleen maar in populariteit toe te nemen. We hebben maar zoveel uren in een dag, en al die uren die we besteden aan het luisteren naar podcasts, is een uur minder beschikbaar om doom-scrolling, trollen of kijken naar kattenvideo's te verspillen.

Maar dat betekent niet dat Twitter de zoveelste silo voor podcasts moet worden. Het is al erg genoeg dat Spotify podcasts probeert te vergrendelen in zijn ecosysteem; we lopen het risico dat we voor elke podcast waar we naar luisteren een andere app moeten gebruiken. Het zou kunnen eindigen als tv-streaming, waarbij elk netwerk zijn eigen app heeft, en al die apps zijn niet geoptimaliseerd om goede tv-streaming-apps te zijn, maar om de betrokkenheid te maximaliseren, zelfs als het gebruikers echt irriteert.

Maar misschien is er een andere optie?

Kerncompetentie

Het probleem is dat Twitter moeite heeft gehad om iets te doen dat geen microblogging is. Maar dat is iets dat het beter doet dan wie dan ook, dus waarom blijft het er niet bij om dat nog aantrekkelijker te maken?

"Twitter's overname van Vine was een mislukking nadat Instagram video had toegevoegd, en Twitter's overname van Periscope was ook een mislukking toen Facebook Instagram Live en Facebook Live aan zijn platforms had toegevoegd. Twitter's korte aanbod van tijdelijke inhoud met Fleets stierf ook een snelle, hoewel gemakkelijk te voorspellen, dood", zegt Selepak.

Twitter heeft altijd moeite gehad om meer te zijn dan een microblogsite.

Van nature zijn podcasts niet echt geschikt voor re altime gesprekken. We downloaden ze om ze klaar te hebben om te luisteren op een tijd en plaats naar keuze. Sommige podcasts bieden live chatrooms voor alleen leden waar je naar de live-opname kunt luisteren en soms kunt communiceren met de hosts en andere luisteraars, maar dat zijn op dat moment geen podcasts.

Maar wat als je je op Twitter kunt abonneren op een podcast? Niet om ernaar te luisteren, maar om erover te praten. Als een gesprek aan een aflevering was gekoppeld, zou het niet uitmaken wanneer je binnenkwam. Dat druist in tegen de gebruikelijke aanpak van Twitter, waarbij niets langer dan een minuut of twee duurt voordat je je tijdlijn verlaat, om nooit meer gezien te worden. Maar Twitter experimenteert al met lange artikelen, die ook niet in het gebruikelijke formaat passen.

Twitter kan een waardevolle extra dimensie toevoegen aan podcasts, waardoor fans ergens kunnen samenkomen. Ik luister naar een heleboel podcasts waar ik graag over zou willen praten, maar waar zou ik dat doen?

Een Twitter-podcastcommunity zou een geweldige manier zijn om te beginnen.

Aanbevolen: