Bose Noise Cancelling Headphones 700 Review: geen draden, geen compromissen

Inhoudsopgave:

Bose Noise Cancelling Headphones 700 Review: geen draden, geen compromissen
Bose Noise Cancelling Headphones 700 Review: geen draden, geen compromissen
Anonim

Bottom Line

De Bose 700 is bijna de perfecte draadloze hoofdtelefoon. Hoewel ze duur zijn, rechtvaardigen ze gemakkelijk hun hoge prijs.

Bose ruisonderdrukkende hoofdtelefoon 700

Image
Image

We hebben Bose's Noise Cancelling Headphones 700 gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Toen we de Bose Noise Cancelling Headphones 700 testten, hadden we hoge verwachtingen. Ze hebben niet alleen een zeer premium prijs, ze hebben ook veel concurrentie en grote schoenen om te vullen - Bose heeft een reputatie opgebouwd op het gebied van hoofdtelefoons van hoge kwaliteit, geweldige luidsprekers en audioapparatuur. U verwacht dat hun producten uitstekende prestaties leveren en de tand des tijds doorstaan. Nu meer dan ooit, terwijl hun concurrenten hen op de hielen zitten, moet Bose de bal uit het park slaan, en de 700 is misschien de hoofdtelefoon om precies dat te doen.

Image
Image

Ontwerp: verbluffende looks, buggy-besturingselementen

Zodra we de Bose 700 uit de doos haalden, konden we zien dat deze hoofdtelefoon volgens een hoge standaard is gebouwd. Hoewel hun buitenkant van plastic is, voelen ze op geen enkele manier goedkoop aan en geven ze de indruk van kwaliteit en duurzaamheid, zo bleek tijdens onze tests. De oortelefoons en hoofdband zijn goed gevoerd, maar niet omvangrijk - ze zijn in feite opmerkelijk slank.

Het glijdende scharniermechanisme waarmee de pasvorm van de hoofdtelefoon wordt aangepast, is ook opmerkelijk. Het is een bijzonder slim stukje techniek, waarbij de twee uitsteeksels van de hoofdband in een open groef aan de achterkant van de oorschelpen passen. Deze uitsteeksels schuiven gemakkelijk op en neer voor aanpassingen, maar vergrendelen stevig in de noodzakelijke positie. Ze zorgen er ook voor dat de oorstukken naar behoefte kunnen draaien en kantelen.

De matzwarte buitenkant is subtiel en ingetogen, en het materiaal neemt geen lelijke vingerafdrukken op. Dit is een geluk omdat veel van de bedieningselementen worden afgehandeld via een aanraakgevoelige interface op de rechter oortelefoon. Veeg omhoog of omlaag aan de buitenkant om het volume te verhogen of te verlagen, terug of vooruit om over te slaan, of dubbeltik om af te spelen/pauzeren.

Zodra we de Bose 700 uit de doos haalden, konden we zien dat deze hoofdtelefoon volgens een hoge standaard is gebouwd.

Dit is een elegant ontwerp met een aantal voordelen, maar ook enkele duidelijke nadelen. Aan de ene kant hoef je niet langer blindelings naar de juiste knop te zoeken en zijn er minder bewegende delen die na verloop van tijd verslechteren. Aan de andere kant kostte het ons wat tijd om het aanraakoppervlak onder de knie te krijgen, en zelfs dan drukten we vaak per ongeluk op de verkeerde knop of activeerden we de interface zonder dat we dat wilden. We vonden dit vooral interessant wanneer we de koptelefoon tijdelijk om onze nek dragen. Ons huid- en kledingcontact was voldoende om willekeurig muziek te laten afspelen en te pauzeren of heen en weer te springen.

Gelukkig heeft Bose de fysieke knoppen niet volledig verwijderd, waarbij stroom, Bluetooth-koppeling, activering van virtuele assistent en instellingen voor ruisonderdrukking nog steeds worden toegewezen aan echte klikknoppen.

Bij de Bose 700 wordt een USB-C-kabel voor opladen en een AUX-kabel meegeleverd. Helaas heeft Bose geen volledige 3,5 mm-aansluiting meegeleverd en in plaats daarvan een kleinere 2,5 mm-aansluiting gebruikt, dus het kan moeilijk zijn om een andere compatibele kabel te vinden dan de meegeleverde 2,5 mm naar 3,5 mm-kabel, hoewel het feit dat 700 bedoeld is voor draadloos gebruik verzacht dit probleem.

Image
Image

Instelproces: een langzame start

Aan de slag met de NC 700 kan een beetje lastig zijn. Hoewel Bluetooth vrijwel onmiddellijk verbinding maakt en koppelt, moet je de hoofdtelefoon ook koppelen aan de Bose Music-app. Hiervoor moet je een Bose-account aanmaken of inloggen op een bestaand account. Zodra dit is gebeurd, zoekt de app naar Bose-producten en moet je op de Bluetooth-knop op de hoofdtelefoon drukken, waarna ze met de telefoon worden gekoppeld.

Ons probleem deed zich voor omdat we de koptelefoon via Bluetooth hadden verbonden voordat we de app gebruikten, en de app weigerde de reeds gekoppelde koptelefoon te bevestigen. We moesten de koptelefoon ontkoppelen, de app opnieuw opstarten en via de app koppelen om de app de koptelefoon te laten herkennen. Toen we dit eenmaal hadden gedaan, verliep de rest van het proces soepel.

Na het koppelen vraagt de app je om de koptelefoon een naam te geven, ofwel uit een selectie van namen of je eigen aangepaste naam. We hadden net "Bose NC 700 Headphones" kunnen selecteren, maar hoe konden we "Dark Star" weerstaan? Vervolgens presenteert de app u een productrondleidingsmenu om u kennis te laten maken met de vele functies van de NC 700, die u desgewenst kunt overslaan en later in het instellingenmenu kunt openen.

Image
Image

Bottom Line

Verbazingwekkend genoeg ontdekten we dat de Bose 700 na uren non-stop luisteren net zo comfortabel aanvoelde als toen we begonnen. Ze rusten zachtjes op je hoofd zonder meer dan de meest milde druk uit te oefenen. Dit komt deels door de uitstekende techniek die in het ontwerp is gestopt, en deels door de indrukwekkende verstelbaarheid waardoor ze op een breed scala aan hoofdmaten passen.

Batterijduur: goed, maar niet uitstekend

Bose beweert dat de 700 20 uur batterijduur krijgt, wat onze tests hebben bevestigd. Met redelijk frequent, dagelijks luisteren, ontdekten we dat we gemakkelijk meer dan een week konden gaan zonder de koptelefoon aan te sluiten. Ze laden snel genoeg op zodat u met slechts een half uur opladen de dag doorkomt, hoewel uw kilometerstand zal variëren op basis van uw instellingen voor ruisonderdrukking en andere factoren.

Image
Image

Geluidskwaliteit: niet van deze wereld

Onze handvol muggenzifters met de Bose 700 werden allemaal overschaduwd door de ongelooflijke geluidskwaliteit. Hoge tonen zijn helder en scherp, middentonen rijk en gedetailleerd, en de bas is krachtig, maar verdoezelt of overheerst nooit het bredere scala aan tonen.

Sum 41's nieuwste album "Order In Decline" was pulserend en rauw in al zijn punkrockglorie. Het gitaarwerk, de zang en de drums waren allemaal goed gedefinieerd en boeiend weergegeven met een uitstekende stereoweergave.

Wagner's "Siegfried" Act 1 denderde met subtiele diepte en opbouwende, onheilspellende noten die echoden over het ruime geluidsbeeld van de Bose 700 en wekten de indruk een optreden in een grootse concertzaal bij te wonen.

Onze handvol muggenzifters met de Bose 700 werden allemaal overschaduwd door de ongelooflijke geluidskwaliteit.

De Bose 700 deed het even goed bij films en televisie. Simon Pegg's klassieke actiekomediefilm Hot Fuzz, met zijn belachelijk overgedramatiseerde geluidsontwerp, toonde het verbazingwekkende vermogen van de koptelefoon om het geluidslandschap van de bioscoop na te bootsen.

De audiokwaliteit van telefoongesprekken is ook fenomenaal, aan beide kanten. Het lichtgewicht karakter van de koptelefoon gaf de duidelijke indruk dat we niet met iemand spraken die honderden kilometers verderop was, maar vlak naast ons. De vervorming veroorzaakt door de verbinding was de enige factor die de illusie verstoorde.

De andere kant van het gesprek profiteerde van de verschillende microfoons die samenwerkten om onze stem te detecteren en te onderscheiden van omgevingsgeluid. Het resultaat was helder en helder, zodat hoewel we buiten waren met een sterke bries en met een hoog volume aan achtergrondgeluid, dit volledig werd geëlimineerd, zodat alleen onze stemmen overbleven. Na een gesprek met de Bose 700 is het moeilijk om terug te gaan naar telefoneren zonder hun indrukwekkende technologie.

Ruisonderdrukking: afleiding verwijderen

Active Noise Cancelling (of ANC) in de Bose 700 is zowel zeer in staat om de overgrote meerderheid van externe geluiden te elimineren als zeer aanpasbaar. De standaard (0, 5, 10) instellingen kunnen allemaal worden gewijzigd in de app.

Opmerking is hoe we niet zo veel van een illusie van druk op onze oren ervoeren als bij andere ruisonderdrukkende hoofdtelefoons. Dit is een mogelijke bijwerking van ANC vanwege de manier waarop het externe ruis actief annuleert, maar in dit geval was het aanzienlijk verbeterd ten opzichte van andere ANC-hoofdtelefoons. Als ANC iets is dat je ongemak bezorgt, kan het volledig worden gedeactiveerd.

Horen-through-modus was helder en nauwkeurig, zodat we nauwelijks konden zien dat het microfoons waren die externe ruis binnenbrachten. Dit is erg handig omdat je snel je situationeel bewustzijn kunt verbeteren of een gesprek kunt voeren zonder je koptelefoon af te zetten.

Image
Image

Bottom Line

Wat betreft zijn draadloze mogelijkheden, presteert de Bose 700 erg goed met een sterke Bluetooth-verbinding die snel tot stand kan worden gebracht en moeilijk te verbreken is dankzij zijn aanzienlijke sterkte. We konden een behoorlijke afstand lopen van ons aangesloten apparaat zonder onderbrekingen. De hoofdtelefoon wordt ook geleverd met een audiokabel voor bekabeld luisteren.

Software: ruimte voor verbetering

De Bose Music-app is helaas een zwak punt voor deze koptelefoon. Het is functioneel, maar barebones, en het is vervelend om een Bose-account aan te maken en je aan te melden bij de app, vooral omdat als je ooit wordt uitgelogd en geen internetverbinding hebt, je geen toegang hebt tot de Bose 700-instellingen.

Aan de positieve kant kun je met de app eenvoudig schakelen tussen verschillende gekoppelde Bluetooth-audioapparaten, ruisonderdrukkingsniveaus, het volume en de hoeveelheid van je stem die je hoort tijdens gesprekken aanpassen, evenals andere basisinstellingen zoals de naam van je koptelefoon. Je kunt ook muziek afspelen en pauzeren vanuit de app, hoewel we ontdekten dat dit niet consistent werkte.

Een potentieel opwindende functie van de Bose 700 is de Bose AR-compatibiliteit. Hiermee ervaar je ruimtelijke, 3D augmented reality audio. In theorie zou dit kunnen leiden tot een zeer interessante integratie met andere apps, zoals virtuele reisgidsen, maar helaas mist deze functie app-ondersteuning en is deze alleen beschikbaar als je de koptelefoon gebruikt met een Apple-apparaat - nog geen Android-ondersteuning.

Bottom Line

Met een adviesprijs van $400 is de Bose 700 verre van goedkoop, maar de prijs is gerechtvaardigd. Het ongelooflijke geluid, het opmerkelijke comfort en de krachtige ruisonderdrukking rechtvaardigen uw investering, en de robuuste bouwkwaliteit zorgt ervoor dat ze langer meegaan dan goedkopere concurrenten. Het is echter vermeldenswaard dat er andere, zeer goede draadloze hoofdtelefoons met ruisonderdrukking beschikbaar zijn voor veel minder geld.

Concurrentie: Geen slechte keuzes

Op dit moment is de markt voor draadloze hoofdtelefoons extreem competitief, en dat is een goede zaak voor de consument. Er is een overvloed aan uitstekende hoofdtelefoons van hoge kwaliteit beschikbaar die vergelijkbare functies en een solide, zij het onopvallende geluidskwaliteit bieden voor veel minder geld.

Voor bijna de helft van de prijs van de 700 is er de Sony WH-XB900, die geen hoogwaardig exterieur heeft, maar dit compenseert met een geweldige geluidskwaliteit. Hoewel ze een inferieure set zijn ten opzichte van de 700, is het niet zoveel als het prijsverschil suggereert, en voor de prijs zijn ze een absoluut koopje.

Voor $ 300 biedt de Jabra Elite 85H een geluidskwaliteit en ruisonderdrukking die bijna net zo goed is als de Bose 700, evenals een betere bijbehorende app, mooie gebruiksvriendelijke functies en fysieke knoppen in plaats van kieskeurige aanraakbedieningen. Het heeft ook een batterijduur die bijna het dubbele is van die van de 700. Maar waar het echt telt, verslaat de Bose 700 nog steeds de 85H met een aanzienlijke marge.

Ongelooflijke koptelefoon, ondanks een paar gebreken

Ondanks zijn gebreken, waren we absoluut dol op onze tijd met de Bose Noise Cancelling Headphones 700. Tussen de geweldige geluidskwaliteit, de krachtige ruisonderdrukkingstechnologie en het zalige comfort, slaagt de Bose 700 erin om op te vallen, zelfs tegen zo veel goede alternatieven. Als je ze kunt betalen, zal deze hoofdtelefoon je jarenlang ontelbare uren luisterplezier bezorgen.

Specs

  • Productnaam Ruisonderdrukkende hoofdtelefoon 700
  • Productmerk Bose
  • UPC 017817796163
  • Prijs $400.00
  • Gewicht 0,56 lbs.
  • Productafmetingen 6,5 x 2 x 8 inch.
  • Kleur Zwart, Zilver
  • Vormfactor over oor
  • Garantie 1 jaar
  • Ruisonderdrukking Digitale hybride actieve ruisonderdrukking (ANC), passieve ruisonderdrukking.
  • Microfoons 8
  • Levensduur batterij 20 uur
  • Verbindingsopties Bluetooth
  • Draadloos bereik 33ft

Aanbevolen: