Geen diploma? Geen probleem. Niet-traditionele paden leiden tot geweldige technische carrières

Inhoudsopgave:

Geen diploma? Geen probleem. Niet-traditionele paden leiden tot geweldige technische carrières
Geen diploma? Geen probleem. Niet-traditionele paden leiden tot geweldige technische carrières
Anonim

Wat te weten

  • Google is een samenwerking aangegaan met meerdere bedrijven om de gemiddelde persoon te helpen een technologische carrière op te bouwen.
  • Vierjarige diploma's zijn belangrijk, maar degenen zonder diploma kunnen nog steeds een lange carrière in de technologie opbouwen.
  • Werknemers met hoge digitale vaardigheden verdienen de hoogste lonen; er zijn gratis programma's die verder gaan dan die van Google om u te helpen die vaardigheden te verwerven.

Heb je echt een hbo-opleiding nodig om een goedbetaalde baan in de technologie te krijgen? Google zegt nee en in toenemende mate ook veel andere werkgevers in de tech-industrie. Toch neemt het aandeel van banen in de industrie waarvoor hoge digitale vaardigheden vereist zijn toe, dus er is duidelijk behoefte om de opkomende generaties op de een of andere manier op te leiden om aan de aanhoudende vraag te voldoen.

Werknemers met de hoogste digitale vaardigheden (ongeacht de branche) verdienen hogere lonen, volgens een rapport van Brookings. Dus waar haal jij (of je kind) deze vaardigheden vandaan, vooral met een beperkt budget als een vierjarige hbo-opleiding onbereikbaar is?

De kronkelende weg naar technologische rijkdom

De meesten van ons zijn geconditioneerd om aan te nemen dat middelbare scholieren ofwel op weg zijn naar de universiteit en een 'goede' carrière hebben of, helaas, op een ander pad dat zal leiden tot een 'niet-zo-goed' carrière. In de digitale wereld van vandaag is dat idee niet alleen achterhaald, maar in veel opzichten lachwekkend.

Dat komt omdat de technologie van vandaag niet de multiroomserver van je vader is. Technologie is overal, van de auto tot het bureau tot de woonkamer tot aan je pols. Het volgende decennium in technologie zal naar verwachting explosief zijn, met carrières in gebieden waar de meesten van ons weinig van weten, zoals nanotechnologie, kunstmatige hersenen en retina-displays.

Hé, je hoeft alleen maar terug te kijken naar de geschiedenis van technologie om te weten dat het er over dertig jaar heel anders uit zal zien. Hoewel er altijd hoogopgeleide software- of hardware-ingenieurs met geavanceerde diploma's nodig zullen zijn, is de waarheid dat technologische carrières nu wijd open zijn gebroken voor vrijwel iedereen om van te profiteren.

De weg naar een succesvolle carrière in de technologie is bezaaid met geweldige ideeën, hard werken en schoolverlaters.

Het is eigenlijk al tientallen jaren zo, hoewel we de neiging hebben om dat feit te verdoezelen. Wie herinnert zich nog dat Bill Gates Harvard verliet om Microsoft vanuit zijn garage te lanceren? En dat Paul Allen zonder diploma de Washington State University verliet om zich bij hem te voegen?

Steve Jobs was ook een schoolverlater, hoewel hij een basiscursus kalligrafie toeschreef die hij volgde om hem het typografie-idee achter zijn eerste Macintosh-computer te geven. Mark Zuckerberg van Facebook blies van de universiteit en werd 's werelds jongste miljardair totdat Kylie Jenner, afgestudeerd aan de middelbare school, hem (zogenaamd) onttroonde met haar op Instagram gebaseerde imperium.

Het punt is dat de weg naar het succes van een carrière in de technologie bezaaid is met geweldige ideeën, hard werken en schoolverlaters (of nooit was dat een woord?) die volhardden en technologie in hun voordeel gebruikten. Het is duidelijk dat er een beetje een rebelse neiging is bij veel mensen met een technologische carrière, ook al is de basis ervan stevig gebouwd op wetenschappelijke uitgangspunten.

Als je het bekende wilt gebruiken en er iets nieuws en spannends van wilt maken, dan is technologie de plek om dat te doen. De hele industrie is rijp voor nieuwe ideeën en denkprocessen, en dat is de reden waarom niet-traditionele paden ernaartoe zo succesvol kunnen zijn.

Image
Image

Niet-traditionele technische banenprogramma's en -ondersteuningen

Als je nadenkt over een carrière in de techniek, kijk dan eens naar een paar van de programma's die momenteel beschikbaar zijn voor niet-traditionele technologiestudenten.

  • Girls in Tech is een gratis programma dat professionele ontwikkeling, connecties en begeleiding biedt aan vrouwen door middel van bootcamps, workshops en andere mogelijkheden die zijn ontworpen om technische vaardigheden op te bouwen die nodig zijn voor succes.
  • Google Career Certificates-programma helpt deelnemers zich te kwalificeren voor banen met een gemiddeld gemiddeld salaris van meer dan $ 50.000. Google werkt ook samen met tientallen werkgevers die IT-functies op instapniveau aannemen; certificaatontvangers krijgen als eerste toegang tot veel van deze vacatures voor partnerschappen.
  • Tech Qualled biedt veteranen een pad naar verkoopposities in de hightech-industrie. Als je niet echt een nerd bent, maar wel zij aan zij met hen wilt werken, biedt dit programma gratis industrie- en producttrainingen, samen met vacatures voor de meesten die het programma voltooien.
  • NPower is een gratis non-profitorganisatie voor technische training voor jonge volwassenen, gekleurde vrouwen en veteranen uit achtergestelde gemeenschappen. Het biedt een programma van zes maanden waarmee deelnemers door de industrie erkende certificeringen kunnen behalen die gelijk zijn aan één tot twee jaar IT-ervaring.
  • LaunchCode biedt leerlingplaatsen aan voor mensen die gedrevenheid tonen, het potentieel hebben om snel nieuwe vaardigheden te leren, het vermogen hebben om met anderen samen te werken en elementaire codeervaardigheden kunnen demonstreren. Er is geen middelbare schooldiploma nodig om te solliciteren.

Begrijpen van beschikbare technologiebanen is de sleutel

Wat al deze programma's gemeen hebben, is dat ze mensen helpen meer te ontdekken over technologische carrières om paden te vinden die ze leuk zullen vinden.

Weet u niet zeker welke kwalificaties nodig zijn voor bepaalde soorten banen? Kijk eens naar een baanzoekmachine en bekijk een verscheidenheid aan IT-functietitels en gevraagde ervaringsniveaus.

"Het is nooit te laat - of te vroeg - om een carrière in de technologie na te streven, vooral omdat de VS tegen 2029 ongeveer een half miljoen nieuwe banen in computer- en informatietechnologie wil toevoegen", zegt Dr. Shaun McAlmont, President of Career Learning bij Stride, Inc. "Het is geen geheim dat onze wereld steeds technischer wordt. Dus of je nu een middelbare scholier bent die verschillende opties voor je toekomst verkent of een werkende professional bent die van loopbaan wil veranderen, er is echt geen beter moment om je aan te sluiten bij de technische industrie of meer te weten te komen over wat het biedt.”

Zodra je de soorten banen ziet die beschikbaar zijn, bedenk dan waarom je hart en hoofd echt zeiden 'oh, interessant!'

Technologiecertificeringen zijn overal

Je kunt bij elke community college een introductiecursus volgen om te zien waar je persoonlijke interesses liggen. Coderen is bijvoorbeeld nogal een hype als carrière, maar het kennen van de basis helpt wel om inzicht te krijgen in hoe computers werken, wat een goede basis vormt voor elke IT-carrière.

Naast een paar lessen, gespecialiseerde programma's of leerlingplaatsen, zijn er talloze IT-certificeringen die iedereen kan behalen waarvoor geen universitair diploma vereist is. Dit videogame-ontwikkelaarscertificaat van een community college kan een vliegende start geven aan een carrière en dat geldt ook voor tal van andere IT-certificaten die minder dan een jaar in beslag nemen.

Een vierjarige hbo-opleiding is niet voor iedereen weggelegd en tegenwoordig is het niet eens nodig om een goedbetaalde baan in de technologie te krijgen. Zelfs de meest gevorderde autodidactische leerling zou echter certificeringen moeten behalen; anderen laten zien dat je een programma kunt voltooien en doelen kunt bereiken, is altijd een slimme stap.

Er wacht een geweldige technische carrière op iemand. Waarom jij niet?

Aanbevolen: