Hoe de computergeschiedenis te controleren

Inhoudsopgave:

Hoe de computergeschiedenis te controleren
Hoe de computergeschiedenis te controleren
Anonim

Wat te weten

  • Browsergeschiedenis: Windows: Ctrl+H voor geschiedenis, Ctrl+J voor downloads.
  • Mac: Command+Y voor geschiedenis, Command+Option+L voor downloads.
  • Gebruik in Windows Verkenner om te zien welke bestanden wanneer zijn geopend, en gebruik in Mac de Finder-app.

Als je vermoedt dat iemand je computer gebruikte en je wilt zien wat diegene aan het doen was, kun je als volgt controleren of er sporen zijn van wat er is geopend.

Hoe controleer ik de recente geschiedenis van mijn computer?

Om de recente geschiedenis van een computer te controleren, moet u beginnen met de geschiedenis van de webbrowser en vervolgens naar de bestanden zelf gaan. Onthoud echter dat de browsergeschiedenis kan worden herzien of verwijderd en dat Windows-bestanden kunnen worden verborgen.

  1. Om een browsergeschiedenis te openen:

    • Gebruik in Windows-browsers, waaronder Microsoft Edge, Firefox en Opera Ctrl+H.
    • Gebruik in Google Chrome Ctrl+H of ga naar Mijn Google-activiteit.
    • Gebruik voor Apple Safari Command+Y.

    Deze opdracht opent een venster met een lijst van bekeken websites, met de meest recente pagina's eerst. Je kunt dit ook vinden in het menu van elke browser, onder Geschiedenis.

  2. Gebruik de zoekbalk boven aan het geschiedenisvenster om specifieke sites te vinden waarnaar u op zoek bent.

    Image
    Image
    Image
    Image

    Tip

    Tip: Microsoft Edge bewaart de browsergeschiedenis maximaal 90 dagen, dus wat u controleert, is mogelijk niet beschikbaar.

  3. Om te zien welke bestanden zijn gedownload:

    • Druk op Ctrl+J in een Windows-browser.
    • Voor Apple Safari, druk op Command+Option+L.

    Dit heeft ook een zoekfunctie, wat handig is om eerdere downloads te vinden.

  4. Zodra je de browser hebt gecontroleerd, kijk je naar bestanden of programma's die mogelijk zijn geopend.

    • In Windows: Open File Manager > Quick Access of log in op uw Microsoft-account en scrol omlaag naar App And Service Activity.
    • Op Macs: klik op het Apple-menu om een korte lijst met recent gebruikte bestanden, stations en servers te zien. Voor een langere lijst kunt u de Finder-app openen door op Command+Option+Space te drukken of op uw bureaublad te klikken en Bestand > Nieuw Finder-venster te kiezen Selecteer in de Finder Bekijken > Weergaveopties weergeven > Sorteren op > Datum gewijzigd

    Hiermee worden alle bestanden weergegeven die zijn geopend, de meest recente eerst. Als uw computer meerdere schijven heeft, kijk dan naar elke schijf om te zien of er wijzigingen zijn.

    Tip

    Gebruik in Windows Bestandsbeheer View > Details om een kolom weer te geven met de datum en tijd waarop een bestand voor het laatst is gewijzigd.

    Image
    Image

Kan ik recente activiteit op mijn computer zien?

Over het algemeen zou u de recente geschiedenis van uw computer moeten kunnen bekijken. Als u echter niet vindt wat u zoekt, kunnen er een paar redenen zijn.

  • Als een privémodus, zoals Chrome's Incognito of Edge's InPrivate, wordt gebruikt, wordt de geschiedenis niet vastgelegd.
  • Gegevens kunnen worden verwijderd als onderdeel van regulier onderhoud of vanwege browserproblemen. Browsers kunnen ook worden geconfigureerd om de browsergeschiedenis automatisch te wissen.
  • De privacy-instellingen van Windows kunnen worden gewijzigd, dus bepaalde acties worden mogelijk niet gedocumenteerd.
  • Sommige apps van derden, zoals gaming-tools, tonen mogelijk alleen in de Verkenner of Finder dat ze zijn gebruikt, niet wat ermee is gedaan. Deze apps hebben mogelijk een aparte geschiedenis die u kunt controleren wanneer u ze opent.
  • Tweedehands en gebruikte apparaten worden vaak ontdaan van identificatiegegevens of ander materiaal, zowel om de vorige eigenaar te beschermen als om de nieuwe een "schoon" apparaat te bieden.

  • Op Macs is het heel gemakkelijk voor gebruikers om het menu Recente activiteit te wissen (er is een optie om het menu te wissen onderaan het menu zelf).

FAQ

    Hoe wis ik de Google-zoekgeschiedenis op mijn computer?

    Je kunt je oude Google-zoekopdrachten verwijderen op de pagina Mijn activiteit. Selecteer Controls en klik vervolgens op Alle web- en app-activiteiten beheren Kies op de volgende pagina de Delete menu en kies het tijdsbestek dat u wilt wissen. Houd er rekening mee dat u deze instellingen alleen kunt gebruiken als de optie voor web- en app-activiteit actief is.

    Hoe verwijder ik de browsergeschiedenis op mijn computer?

    Hoe u de lijst met bezochte websites wist, hangt af van de browser die u gebruikt. U kunt uw geschiedenis altijd openen met de Command + H of Shift + Command + H sneltoets, en op die pagina kunt u de lijst geheel of gedeeltelijk verwijderen.

Aanbevolen: