Een volledige back-up maken op een Windows 11-computer

Inhoudsopgave:

Een volledige back-up maken op een Windows 11-computer
Een volledige back-up maken op een Windows 11-computer
Anonim

Wat te weten

  • Maak automatische back-ups met File History en herstel ze in geval van gegevensverlies.
  • Ga naar Start > Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Bestandsgeschiedenis > Inschakelen.

Dit artikel laat je zien hoe je offline back-ups van bestanden kunt maken op Windows 11, zodat je ze kunt herstellen als je pc uitv alt.

Heeft Windows 11 een back-up?

Bestandsgeschiedenis is de standaardoplossing voor back-up en gegevensherstel in Windows 11. Het werd geïntroduceerd in Windows 8 en stelt u in staat om automatische en incrementele back-ups te maken van bestanden en mappen die zijn opgeslagen in de bibliotheek. Er wordt een back-up gemaakt van bestanden op een externe schijf of een netwerkmap.

De functie Back-up maken en terugzetten is een ander ingebouwd hulpprogramma van Windows 11, maar Microsoft is gestopt met de ontwikkeling van de functie, hoewel deze is opgenomen als een applet voor het Configuratiescherm. Hulpprogramma's voor systeemimages van derden zijn beter voor het maken van volledige systeemback-ups in plaats van deze verouderde functie.

Opmerking:

Er zijn verschillende gratis back-upsoftwaretools voor Windows. Kies uit deze wanneer u meer geavanceerde back-up- en synchronisatiefuncties nodig hebt, zoals selectieve back-up en synchronisatie.

Waar is een back-up op Windows 11?

Er zijn drie hoofdmethoden om uw bestanden en mappen in Windows 11 te bewaren:

  • Back-up met bestandsgeschiedenis
  • Back-up maken met hulpprogramma's voor systeemimages van derden
  • Back-up naar OneDrive

Bestandsgeschiedenis staat in het Configuratiescherm. U kunt ook een back-up maken naar de cloud met OneDrive met behulp van de 5 GB gratis opslagruimte die beschikbaar is voor elke Windows-gebruiker. De functie voor het synchroniseren van OneDrive-mappen is beschikbaar onder Instellingen.

Aangezien de beperkte vrije cloudruimte alleen nuttig is voor gedeeltelijke back-ups van sommige bestanden, is het altijd beter om een combinatie van offline en online fallback-bronnen te gebruiken.

Hoe maak ik een back-up van al mijn bestanden op mijn computer?

Hier zijn twee hoofdmethoden om een back-up van al uw bestanden offline te maken op een Windows 11-pc. Er zijn een paar verschillen tussen de twee methoden.

Bestandsgeschiedenis gebruiken op Windows 11

Bestandsgeschiedenis is een nieuwere methode om bestanden naar een externe locatie te kopiëren. Het kan worden geconfigureerd om automatisch te werken op vooraf bepaalde intervallen.

  1. Selecteer Start.
  2. Voer Configuratiescherm in en selecteer het bovenste resultaat om het paneel te openen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Systeem en beveiliging.

    Image
    Image
  4. Selecteer Bestandsgeschiedenis. Als Bestandsgeschiedenis is uitgeschakeld, sluit u een externe schijf aan en vernieuwt u het venster.

    Image
    Image
  5. Selecteer in het linkerdeelvenster Geavanceerde instellingen.

    Image
    Image
  6. In de Save Copies of Files vervolgkeuzelijst, stel het schema in. De standaardinstelling is Elk uur.

    Image
    Image
  7. Je kunt ook instellen hoe lang de back-upversie van de bestanden bewaard blijft. Selecteer de vervolgkeuzelijst voor Bewaar opgeslagen versies en wijzig deze naar wens. De standaardwaarde is Forever.

    Image
    Image
  8. Ga terug naar Bestandsgeschiedenis en selecteer Mappen uitsluiten in het linkerdeelvenster. kies Add om de mappen weer te geven waarvan u geen back-up wilt maken. Navigeer naar de map in Verkenner en selecteer ze voor de lijst.

    Image
    Image
  9. Keer terug naar het hoofdscherm Bestandsgeschiedenis. Selecteer de Turn On knop om Bestandsgeschiedenis in te schakelen. Windows begint een back-up te maken van de bestanden uit bibliotheken, contacten en favorieten.
  10. Laat het doorgaan. U kunt Turn off selecteren om het proces te beëindigen als u dat om de een of andere reden wilt.

    Image
    Image

Om de back-up die is gemaakt door Bestandsgeschiedenis te verwijderen, gaat u naar de harde schijf die wordt gebruikt om een back-up van bestanden te maken en zoekt en verwijdert u vervolgens de map Bestandsgeschiedenis handmatig. Als alternatief zal de functie Opschonen versies onder Geavanceerde instellingen kopieën van uw back-up verwijderen die ouder zijn dan de tijd die u hebt ingesteld om op te slaan.

FAQ

    Hoe gebruik ik OneDrive in Windows 11?

    Om een back-up van bestanden te maken met Windows OneDrive, opent u Verkenner, klikt u met de rechtermuisknop op OneDrive in het linkerdeelvenster en selecteert u OneDrive > Instellingen. Selecteer op het tabblad Accounts Choose folders en selecteer van welke mappen u een back-up wilt maken.

    Hoe herstel ik mijn Windows 11-back-upbestanden?

    Om bestanden te herstellen met Bestandsgeschiedenis, sluit u uw externe opslagapparaat aan en gaat u naar Configuratiescherm > Systeem en beveiliging >Bestandsgeschiedenis en selecteer vervolgens Persoonlijke bestanden herstellen.

Aanbevolen: