Wat is een CRX-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een CRX-bestand?
Wat is een CRX-bestand?
Anonim

Een bestand met de CRX-bestandsextensie is een Chrome-extensiebestand dat wordt gebruikt om de functionaliteit van de Google Chrome-webbrowser uit te breiden via programma's die extra functies toevoegen aan de standaard browse-ervaring.

De meeste CRX-bestanden worden gedownload via de Chrome Web Store, maar aangezien u uw eigen Chrome-extensies kunt maken en offline kunt installeren, kunnen andere ook ergens anders vandaan komen.

Image
Image

Sommige bestanden die deze bestandsextensie gebruiken, kunnen in plaats daarvan Links Games Course-bestanden zijn of programmabestanden die worden gebruikt door het DWG TrueView-programma van Autodesk.

Hoe een CRX-bestand te openen

Chrome-extensiebestanden worden gebruikt door de Google Chrome-webbrowser. Ze worden meestal gedownload via de website van Google. Zie Chrome-extensies toevoegen voor een routebeschrijving.

Eenmaal geïnstalleerd, worden ze hier standaard opgeslagen:

Besturingssysteem CRX-locatie
Windows C:\Users [gebruikersnaam] AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions
Mac /Users/ [gebruikersnaam] /Bibliotheek/Application Support/Google/Chrome/Default/Extensions
Linux ~/.config/google-chrome/Default/Extensions/

Het installeren van niet-officiële extensies (d.w.z. CRX-bestanden die u buiten de Chrome Web Store heeft gedownload), vereist een aparte reeks instructies: ga naar het chrome://extensions-adres in de URL-balk in Chrome, schakel Ontwikkelaarsmodus in, sleep het bestand naar het venster en bevestig eventuele prompts.

Image
Image

De Opera-webbrowser kan deze bestandsindeling ook gebruiken, maar alleen als Chrome-extensies installeren is geïnstalleerd. De Vivaldi- en Edge-browsers ondersteunen dit formaat ook standaard.

Omdat een CRX-bestand een beetje lijkt op een hernoemd ZIP-bestand, zou een archief-/compressieprogramma, zoals PeaZip of 7-Zip (beide gratis), het bestand moeten kunnen openen voor uitbreiding. Als dat niet werkt, gebruik dan de CRX Extractor-website om de extensie op te slaan als een ZIP-bestand.

Als u dit doet, ziet u echter alleen de gegevens waaruit de extensie bestaat, en voert u het programma niet echt uit.

Autodesk DWG TrueView gebruikt ook CRX-bestanden, maar het doel van deze bestanden is onduidelijk. Het programma kan het bestand hoogstwaarschijnlijk niet openen via een menu, dus ze worden waarschijnlijk alleen automatisch door bepaalde onderdelen van de software gebruikt en zijn niet bedoeld om handmatig te openen.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing, of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze handleiding voor het wijzigen van bestandsassociaties in Windows voor het maken die verandering.

Een CRX-bestand converteren

XPI (Firefox), EXE (Internet Explorer) en SAFARIEXTZ (Safari)-bestanden lijken op CRX-bestanden omdat het extensiebestanden zijn die in die respectievelijke browsers worden gebruikt. Deze formaten kunnen echter, ongeacht hun bedoeling (om de functionaliteit uit te breiden), niet gemakkelijk worden geconverteerd van of naar de andere formaten.

Een uitzondering is echter dat de extensies van Chrome in de Opera-browser kunnen worden geïnstalleerd met de eerder genoemde tool. Dit betekent dat u vanuit Opera een Chrome-extensie uit de Chrome Web Store kunt installeren zonder dat u een conversie hoeft uit te voeren.

Je kunt Opera-extensies ook converteren naar Chrome-extensies door het. NEX-bestand van Opera te hernoemen naar het. CRX-bestand van Chrome. Dit nieuwe bestand moet handmatig in Chrome worden geïnstalleerd met behulp van de hierboven beschreven slepen-en-neerzetten-techniek.

Er is geen reden om naar een Chrome-naar-Edge-extensieconverter te zoeken, omdat CRX-bestanden standaard ook in Edge kunnen worden geïnstalleerd en zonder aparte tool.

Houd in gedachten wat je hierboven leest over ZIP-bestanden. CRX Extractor is een uitstekende manier om er een naar ZIP te converteren, maar je kunt ook geluk hebben door de bestandsextensie te hernoemen naar. ZIP en deze te openen met een bestand zip/unzip-programma.

Als u uw CRX-bestand naar EXE wilt converteren voor een soort automatische installatie, kunt u het beste proberen het te compileren met een installatieprogramma zoals Inno Setup.

Kan het nog steeds niet openen?

Lees de bestandsextensie goed. Sommige bestandsindelingen voegen een achtervoegsel toe aan het einde van de bestandsnaam dat veel lijkt op ". CRX" terwijl het echt een letter of twee is.

CXR kan er bijvoorbeeld hetzelfde uitzien, maar wordt gebruikt voor een ander bestandsformaat, met name FMAT Plate Results gebruikt met het FMAT 8100 HTS-systeem. Vergelijkbaar is CXX gebruikt door Microsoft Visual Studio voor C++-broncodebestanden.

Het punt hier is om de bestandsextensie te controleren en dienovereenkomstig te onderzoeken, op zoek naar alle informatie die je kunt vinden over de indeling waarin het bestand zich bevindt, wat je zal helpen het juiste programma te vinden dat het kan openen.

Aanbevolen: