Twitch Streamer DataDave over de kracht van veelzijdigheid en altijd proberen

Inhoudsopgave:

Twitch Streamer DataDave over de kracht van veelzijdigheid en altijd proberen
Twitch Streamer DataDave over de kracht van veelzijdigheid en altijd proberen
Anonim

Een soort digitale renaissanceman David Cherry is een streamer, stemacteur, professor en vooral een entertainer. Maar de meesten kennen hem gewoon als DataDave. Cherry is een gevarieerde streamer met een passie voor Pokemon, RPG's en zo ongeveer al het andere, en combineert een natuurlijke affiniteit voor entertainment met een minzame houding.

Image
Image

Het leven was niets minder dan gelukkige ongelukken voor de man achter DataDave. Hij heeft een leger van 60.000 geestige toeschouwers gecultiveerd die hem alles zien aanpakken, van zijn favoriete videogame tot creatieve oefeningen in webtoon-stemacteren. Het is geen wonder dat Cherry een van de eerste keuzes van Twitch was om hun felbegeerde Twitch Ambassador-titel te dragen. Een trendsetter en aanstekelijke kracht, Cherry is de personificatie van doorzettingsvermogen.

"Ik denk dat het mijn doel is om een gastvrije ruimte te bieden waar mensen plezier kunnen hebben, van inhoud kunnen genieten en andere mensen kunnen ontmoeten", zei hij in een telefonisch interview met Lifewire. "Ik had niets verwacht (met streaming). Ik wilde gewoon zien wat er zou gebeuren… en het was geweldig."

Snelle feiten

  • Name: David Cherry
  • Leeftijd: 29
  • Gelegen: Atlanta, Georgia
  • Random Delight: Kennis delen! Cherry werkt momenteel als professor aan Morehouse College, een van de meest prestigieuze historisch zwarte hogescholen en universiteiten van het land. Hij doceert computerwetenschappen, waar hij zich gesterkt voelt omdat het hem in staat stelt jonge zwarte geesten te cultiveren.
  • Quote: "Je kunt alles doen wat je wilt, zorg er gewoon voor dat het is wat je wilt doen."

struikelen naar succes

Geboren en getogen in het zuiden van Chicago, herinnert Cherry zich liefdevol zijn jeugd in een huis met meerdere generaties met zijn grootouders, tantes en moeder. Omdat hij tussen dit huis en dat van zijn hertrouwde vader woonde, was zijn vroege leven vol van de koesterende kracht van het gezin.

Zijn traject als kleine Dave was het vinden van verschillende interesses, van marchingband tot gospelkoor en track tot peer-counseling en, natuurlijk, gamen. Deze vrijheid van vereniging heeft zijn weg gevonden naar zijn volwassen leven. Nooit een om opgesloten te worden

"[Mijn familie was] altijd met me bezig als het op gamen aankwam en me gewoon in verschillende dingen te stoppen waarin ik geïnteresseerd raakte," zei hij.

Zijn vader hielp hem te laten zien hoe hij computers moest bouwen, wat hij toeschrijft aan zijn huidige interesses in technologie. Door al zijn passies en interesses te voeden, is Cherry een creatieve, onverschrokken man geworden. Of het nu gaat om stemacteren, streaming of af en toe een diepe duik in koken - David Cherry geeft altijd iets dat de goede oude universiteit probeert.

Zijn uitstapje naar streaming kwam in een opwelling. Bijna zes jaar geleden maakte hij contact met een vriend die toevallig aan het streamen was. Zoals vaak het geval is met Cherry, besloot hij dat het interessant was en dook hij halsoverkop in onderzoek.

Met een camera en microfoon van Amazon op sleeptouw, drukte hij op die Live-knop en vijf jaar later heeft hij een groot publiek en toegewijde volgers verzameld. Tussen zijn carrière in de academische wereld, streaming en passie voor stemacteren, is Cherry's huidige leven niets minder dan een uitgebreide evenwichtsoefening.

Een stem gevonden

Hoewel hij in de loop der jaren verliefd is geworden op streaming, aanvankelijk beginnend in de Pokemon en de bredere Nintendo-niche, heeft hij zijn inhoud gediversifieerd om zijn veelzijdige karakter beter weer te geven. Zijn stream is een mysterieuze doos met amusement. Als hij nadenkt over wie hij is als persoon, weet het publiek nooit precies wat hem te wachten staat wanneer ze afstemmen, behalve natuurlijk op woensdagen wanneer hij andere stemacteurs op zijn stream uitnodigt om hun talenten te lenen voor een reeks webtoon-lezingen.

Het meest lonende voor Cherry is de hechte, gastvrije en hilarische gemeenschap om hem heen. Hij verwachtte het ergste nadat hij drie jaar geleden uit de kast kwam. Zijn publiek schakelde echter niet over. Al zijn angsten veranderden in vreugde toen zijn gemeenschap hem omringde met de bevestiging die hij nodig had. En dat was een bewijs van het soort maker van inhoud dat hij was en die hij in een publiek had gecultiveerd.

"Niet alleen keken dezelfde kijkers nog steeds, maar we begonnen ook meer kijkers te krijgen die niet-binair, biseksueel of homo waren, en het werd gastvrijer voor de LGBT-gemeenschap in mijn stream", zei hij. "Mijn gemeenschap voelt zich meer op haar gemak om de waarheid te spreken die ze kiezen, en dat vind ik geweldig."

Ik denk dat het mijn doel is om een gastvrije ruimte te bieden waar mensen plezier kunnen hebben, van inhoud kunnen genieten en andere mensen kunnen ontmoeten.

Cherry kijkt ernaar uit om in 2022 nieuwe wegen in te slaan. Dit is het jaar waarin alles een beetje meer digitaal wordt voor DataDave. Het meest recente dat zijn aandacht trekt? VBubben. De virtuele motion capture-mogelijkheden hebben Cherry een nieuwe niche opgeleverd om aan te pakken in de contentruimte.

Bovenal is zijn belangrijkste leidende kracht om plezier te hebben en levenslange ervaringen te creëren. De grootste afleiding van de oprechte nieuwsgierigheid van DataDave is dat het nooit te laat is en dat je nooit te groen bent om iets te proberen en een nieuwe passie te ontdekken.

"Dit is misschien het thema van dit interview, maar ik laat de dingen gewoon vallen waar ze kunnen", zei hij. "Het heeft me zo ver gebracht … laten we kijken hoeveel verder we hiermee kunnen gaan."

Aanbevolen: