De kracht van 'doen wat je wilt' met Valorant Streamer TrulyTenzin

Inhoudsopgave:

De kracht van 'doen wat je wilt' met Valorant Streamer TrulyTenzin
De kracht van 'doen wat je wilt' met Valorant Streamer TrulyTenzin
Anonim

Tenzin Dolkar is de luide en uitgesproken geest achter TrulyTenzin, een stream waarin ze haar beste eigenschappen kanaliseert in een achtbaanrit met een hoog octaangeh alte voor haar 42.000 aanbiddende fans. Het merk is haar, en zij is het merk. Als kind van het digitale tijdperk was het de virtuele wereld die Dolkar in staat stelde te zijn wie ze werkelijk is. Nu hoopt ze datzelfde besef bij iemand anders te inspireren.

Image
Image

"Persoonlijk zie ik mezelf als een regelmatige streamer die van gamen houdt. Ik zie mezelf niet als een inspiratie voor anderen. Maar ik denk dat ik voor hen [als een succesvolle] Tibetaanse streamer ben?" denkt ze na in een telefonisch interview met Lifewire."Wat ik ook op het scherm vertegenwoordig, is wie ik werkelijk ben, daarom heb ik het Truly Tenzin genoemd."

Snelle feiten

  • Name: Tenzin Dolkar
  • Leeftijd: 24
  • Gelegen: Las Vegas, Nevada
  • Random Delight: Een standpunt innemen! Hoewel onderwijs misschien belangrijk was voor haar ouders, volgde Dolkar liever haar dromen. Ze stopte met studeren in haar laatste jaar om fulltime te gaan streamen, tot ongenoegen van haar familie. Maar tot nu toe, zegt ze, heeft het zijn vruchten afgeworpen.
  • Quote: "Je weet dat je op de goede weg bent als dingen niet meer gemakkelijk gaan."

Een bescheiden begin

Dolkars pad naar internationaal digitaal succes was onconventioneel, wat de kracht van toewijding benadrukt. Oorspronkelijk geboren in een Tibetaanse kolonie in Dehradun, India, trok de jonge familie Dolkar naar Amerika, op zoek naar groenere weiden. Ze vestigden zich in de buitenwijken van de Minnesotan Twin Cities.

Een schijnbaar bescheiden locatie maar een hotspot voor Tibetaanse migranten stelde Dolkar in staat zich relatief gemakkelijk aan te passen aan de Amerikaanse buitenwijken, zij het niet zonder kinderziektes.

"Ik wendde me tot internet omdat ik nergens heen kon. Als oudste was ik de proefkonijn van de familie", zei ze. Reddit is waar ze heen zou gaan om nieuwe inzichten en verschillende perspectieven te vinden om haar door haar adolescentie te leiden.

Ze vond veiligheid in de virtuele wereld. De mogelijkheden waren eindeloos, en het vermogen om iemand te zijn, deed een beroep op haar isolerende ervaring met het omgaan met alle problemen die komen kijken bij het zijn van een Aziatische immigrant in een overwegend blanke omgeving.

"Het was echt leuk om iemand anders te zijn dan ikzelf. Ik dacht dat niemand me leuk zou vinden als ik ze vertelde dat ik een klein Aziatisch meisje uit Minnesota ben", merkte de streamer op. Haar afdaling in de virtuele wereld stopte niet bij sociale media. Games speelden ook een grote rol in haar escapisme nadat haar oom de toen 12-jarige Dolkar een Nintendo DS schonk. Er ging een hele nieuwe wereld voor haar open en een hardcore gamer was geboren.

De verbindende kracht van de gemeenschap

Ze kwam naar Twitch op zoek naar een gemeenschap en een digitale ruimte om zichzelf te zijn. Iets van een bekende Twitch-verslaafde voordat ze begon met streamen, bouwde Dolark relaties op met mede-publieksleden in verschillende gemeenschappen. Zozeer zelfs dat toen ze uiteindelijk besloot te streamen, ze tijdens haar eerste stream een publiek van 30 gelijktijdige kijkers had. Een zeldzame prestatie voor beginners. Ze is hiervoor gemaakt!

"Dat waren ook al mijn vrienden. Mensen die enthousiast waren om me te steunen," verklaarde Dolkar. "Het was zo'n goede ervaring voor mij op Twitch. Ik heb er eerlijk gezegd geen klachten over. Twitch zorgde ervoor dat ik een keer mezelf wilde zijn; toen veranderde alles voor mij, en ik wilde niet iemand anders zijn."

Wat ik ook op het scherm vertegenwoordig, is wie ik werkelijk ben, daarom heb ik het Truly Tenzin genoemd.

Dat gemeenschapsaspect zou haar drijfveer zijn. De kern van realisatie werd geplant door een mede-Twitch-gebruiker die de ontluikende streamer uiteindelijk haar eerste desktop zou schenken om te streamen. Community is een constante geweest gedurende haar hele leven en haar carrière in het creëren van inhoud. Diezelfde connectie met de gemeenschap veroorzaakte de bug dat ze zelfs kon uitblinken als streamer.

Nu heeft ze haar eigen gemeenschap die ze aankondigt: de Trulyers. Een opzettelijk kitsch koosnaampje voor haar publiek en de meest fervente fans. Deze toegewijde volgers van TrulyTenzin stemmen af om te zien hoe haar uitgesproken persoonlijkheid haar dominante gameplay accentueert.

"Ik wilde een publiek cultiveren dat zeer inclusief en vriendelijk was, omdat ik zo'n fervent kijker was, [met] alle fouten die streamers maakten. Ik wist dat ik de gemeenschap moest maken tot iets dat ik wilde als ik een community-streamer zou worden, "zei ze.

Image
Image

Dolkar komt eraan op haar vierjarige streamingjubileum en heeft veel te vieren. Ze heeft veel van haar dromen verwezenlijkt, van vriendschap sluiten met inspiraties zoals Ryan Higa tot in de schijnwerpers komen te staan in een van haar favoriete games, League of Legends. De Valorant-streamer heeft haar sporen verdiend in de wereld van streaming en wil haar inhoud blijven diversifiëren om nieuwe hoogten te bereiken.

"Als ik zo'n grote stap zomaar willekeurig kan zetten, dan is niets eng voor mij. Dus waarom nu stoppen?" ze sluit. "Ik had nooit gedacht dat ik hier zou zijn, maar nu ben ik er. Ik heb niets te verliezen, dus ik ga voor goud en ga voorwaarts, ongeacht wat er in het verschiet ligt."

Aanbevolen: