Absurd 18-poorts dock toont de waanzinnige kracht van Thunderbolt

Inhoudsopgave:

Absurd 18-poorts dock toont de waanzinnige kracht van Thunderbolt
Absurd 18-poorts dock toont de waanzinnige kracht van Thunderbolt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • CalDigit's nieuwe TS4 Thunderbolt verpakt 18 poorten in een enkele doos.
  • Het is een belangrijke upgrade in termen van snelheid en kracht.
  • Thunderbolt is zo capabel dat het moeilijk voor te stellen is om het maximaal te benutten.
Image
Image

Thunderbolt lijkt misschien net een andere USB-C-poort aan de zijkant van je Mac of pc, maar één blik op CalDigit's nieuwe TS4 Thunderbolt-dock laat zien hoe waanzinnig krachtig het is.

Thunderbolt is snel. Heel snel. En meer dan dat, het biedt een echt dikke pijp, zodat je er allerlei soorten datastromen doorheen kunt pompen, tegelijkertijd, zonder vertragingen. U kunt bijvoorbeeld een of twee monitoren aansluiten, enkele SSD-schijven, plus audioapparatuur, een ethernetverbinding en meer, en ze werken allemaal gewoon via een enkele poort aan de zijkant van uw laptop. En hij kan ook al die uitrusting aandrijven.

"Ik gebruik ook een Thunderbolt-dock om mijn installatie georganiseerd te houden", vertelde salesprofessional en Thunderbolt-dockgebruiker Shawn Gonzales via e-mail aan Lifewire. "Vroeger zag mijn bureau eruit alsof het verdronk onder een zee van kabels. Nu is alles netjes geordend omdat het dock me een centrale locatie biedt om mijn kabels in te pluggen en ze uit de weg te houden."

TS3+ vs TS4

CalDigit's nieuwe 18-poorts TS4-dock is de opvolger van zijn uitstekende TS3+. Het biedt een paar extra poorten, meer vermogen, meer snelheid en verwijdert één connector. Maar bovenal laat het zien waarom Thunderbolt zo geweldig is en waarom het, zelfs voor $ 360, een goede deal is.

Image
Image

Hierboven zien we foto's van de vorige TS3+ en de nieuwe TS4, waardoor we poorten en lay-out kunnen vergelijken. Op het voorpaneel zien we een extra USB-C-poort (voor in totaal twee), plus een micro SD-kaartslot om aan te sluiten op het bestaande SD-klontje. De koptelefoonaansluiting blijft, maar de microfoon beweegt rond het achterpaneel (waar hij aansluit op een nieuwe, secundaire koptelefoonaansluiting).

Aan de achterkant vindt de meeste actie plaats. We hebben nog steeds vier USB-A-poorten, maar nu zijn het allemaal snelle USB 3.2Gen2-poorten, twee keer zo snel als de oude. Er is nog steeds maar één USB-C-poort, maar een extra Thunderbolt-poort brengt het totaal op drie. Een daarvan is om verbinding te maken met (en tot 98 watt te voeden) met de hostcomputer, maar de andere kunnen worden gebruikt voor wat je maar wilt. Inclusief het toevoegen van meer Thunderbolt-docks.

De Ethernet-poort is nu 2,5 Gigabit, in plaats van gewone Gigabit is de DisplayPort nu 1,4 versus 1,2. Ten slotte komen we bij de enige omissie: de digitale optische poort. Deze worden meestal gebruikt voor mediaverbindingen. Als je het gebruikt, is het geweldig om te hebben, maar het is een rare poort om op een dock voor algemeen gebruik te hebben. En nu is het weg.

"Ze hebben de optische uitgang verwijderd", zei muzikant en TB3+-eigenaar DJBuddha in een bericht op het Macrumors-forum. “Ik denk niet dat veel mensen het gebruiken. Ik heb het gebruikt en merkte dat het enigszins vervormd was toen ik het terug naar mijn Apollo [audio-interface] leidde."

Image
Image

Donderslag

Ik bezit en gebruik de CalDigit TS3+, en het is gewoon uitstekend. In tegenstelling tot bijna elk ander soort hub, zijn Thunderbolt-hubs ijzersterk en betrouwbaar. Mijn TS3+ maakt verbinding met een Mac en is dan verbonden met een 4K-monitor, Ethernet, een USB-audio-interface, verschillende andere USB-apparaten en zelfs een 7-poorts USB 3-hub. Het beheert dit alles zonder ooit uit te vallen, de verbinding te verbreken of zich anderszins te misdragen. Het is alsof het een onderdeel is van de computer waarmee het is verbonden.

Deze combinatie van kracht en bruikbaarheid maakt het uiterst eenvoudig en praktisch om een laptop als desktopcomputer te gebruiken. De M1 MacBooks Air en Pro zijn beide zeer betrouwbaar wanneer ze worden gebruikt in de "clamshell" -modus, aangesloten op een externe monitor, toetsenbord en muis met het deksel gesloten. Intel MacBooks werden vaak niet wakker of hadden problemen met het instellen van de juiste schermresolutie, enz. De M1 MacBooks zijn in dit opzicht net zo betrouwbaar als de desktop Mac mini, in mijn ervaring.

Als je een van de M1 Pro MacBooks Pro bezit, dan kun je hem als laptop gebruiken, maar als je hem aansluit op een Thunderbolt-dock en het deksel sluit, heb je meteen een desktopcomputer die net zo krachtig is als elke andere echte desktopcomputer, en capabeler dan de meeste.

En daarom zijn deze Thunderbolt-docks een koopje, of het nu gaat om de gootsteenversie van CalDigit of een versie met minder poorten. We zijn gewend om een paar tientjes te betalen voor een USB-hub op Amazon, maar de apparaten, hoe onbetrouwbaar en fragiel ze ook zijn, vallen niet eens in dezelfde klasse.

Aanbevolen: