Een Twitter-profielfoto uploaden

Inhoudsopgave:

Een Twitter-profielfoto uploaden
Een Twitter-profielfoto uploaden
Anonim

Een deel van het opzetten van je Twitter-account is het kiezen van een afbeelding die als je profielfoto dient op de hele Twitter-website. Dit artikel laat zien hoe.

Als je geen afbeelding uploadt, geeft je account een eenvoudig grijs silhouet weer. Meestal worden accounts zonder profielfoto's niet als geloofwaardig beschouwd omdat nepaccounts ze zelden uploaden.

Hoe u uw Twitter-profielfoto op een computer kunt wijzigen

Als je je foto wilt wijzigen, meld je je aan bij Twitter op je computer en vervolgens:

  1. Selecteer in het linkerdeelvenster Profile.

    Image
    Image
  2. Selecteer onder je kopfoto Profiel bewerken.

    Image
    Image
  3. Selecteer Foto toevoegen, die over uw bestaande profielafbeelding wordt geplaatst om het scherm te openen waar u een nieuwe afbeelding voor uw Twitter-profiel selecteert.

    Image
    Image
  4. Kies een foto, snijd deze naar wens bij en selecteer vervolgens Toepassen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Opslaan. De afbeelding wordt opgeslagen in je profiel en verschijnt naast je Twitter-berichten, zowel in het verleden als in de huidige tijd.

    Image
    Image

Hoe u uw Twitter-profielfoto op mobiel kunt wijzigen

Hier leest u hoe u uw Twitter-foto kunt wijzigen met de mobiele Twitter-app voor mobiele iOS- en Android-apparaten.

  1. Tik op je Profile afbeelding.
  2. Tik op Profiel.
  3. Tik op Profiel bewerken.

    Image
    Image
  4. Tik op het camera-pictogram dat over je huidige foto is geplaatst. Mogelijk wordt u gevraagd om Twitter toegang tot uw foto's te geven.
  5. Selecteer Upload foto en kies een foto uit je verzameling, of maak een nieuwe foto, plaats de afbeelding in de cirkel zoals je wilt dat deze op Twitter verschijnt en tik vervolgens op Gebruik.

    Image
    Image

    U kunt ook een NFT gebruiken van een portemonnee die u verbindt door Kies NFT te selecteren en de aanwijzingen te volgen.

  6. Tik op Opslaan.

Voordelen van het gebruik van een Twitter-profielfoto

Je profielfoto speelt een belangrijke rol. Het identificeert uw tweets voor uw volgers en bouwt uw merk op. Meestal is je beste keuze een headshot van jou op je best. Toch kan het van alles zijn, zoals een huisdier, bedrijfslogo, auto of gebouw.

Twitter vraagt om twee foto's wanneer je een account aanmaakt:

  • Header foto: Deze grote afbeelding verschijnt bovenaan je profiel.
  • Profielfoto: deze foto voegt persoonlijkheid toe aan je Twitter-account en berichten.

Als je geen afbeelding hebt geüpload toen je je aanmeldde voor je account of niet tevreden bent met je huidige profiel, upload dan een nieuwe foto.

Je profielfoto verschijnt op verschillende plaatsen op Twitter: naast elke tweet die je invoert, in de menubalk, in je accountinformatiepaneel en op je profielpagina. Bovendien regelt Twitter de grootte van de foto's automatisch.

Twitter Profielfoto Grootte en specificaties

Je Twitter-afbeelding moet een JPEG-, GIF- of PNG-bestand zijn. Twitter ondersteunt geen geanimeerde GIF's voor profielafbeeldingen. Als de afbeelding die je wilt gebruiken geen bestandsindeling is die Twitter ondersteunt, gebruik dan een gratis fotoconverter en kies een van de door Twitter ondersteunde indelingen voor de conversie.

Twitter-profielafbeeldingen mogen niet groter zijn dan 2 MB en moeten vierkant zijn. Twitter raadt 400 x 400 pixels aan voor je profielafbeelding, maar elke vierkante afbeelding is voldoende, zolang deze niet kleiner is dan 400 x 400 pixels.

Als je van plan bent een vierkante afbeelding te uploaden, laat dan ruimte rond de randen. De afbeelding verschijnt in een cirkel op Twitter en de hoeken van de vierkante afbeelding worden niet in de cirkel weergegeven.

Je beste Twitter-foto

Selecteer een goed verlichte afbeelding van hoge kwaliteit om u op Twitter te vertegenwoordigen. Een informele selfie werkt het beste voor persoonlijke accounts. Een formele headshot of een bedrijfslogo is geschikt voor een zakelijk account. Houd een paar dingen in gedachten:

  • Sommige van de best uitziende Twitter-profielfoto's hebben een effen achtergrond die contrasteert met het gezicht van de gebruiker.
  • Als je Twitter zakelijk gebruikt, overweeg dan om een korte boodschap met een of twee woorden over te brengen of een veelbetekenend grafisch element op te nemen. Een bakker kan een taart vasthouden en een webdesigner kan een logo laten zien.
  • Nadat je een afbeelding hebt geüpload, verander je deze slechts zelden. Wanneer je volgers in de loop van de tijd een consistent beeld zien, bouwt dit je merk op.

Aanbevolen: