Foto's uploaden, ordenen en beheren op Facebook

Inhoudsopgave:

Foto's uploaden, ordenen en beheren op Facebook
Foto's uploaden, ordenen en beheren op Facebook
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer je profile naam of afbeelding > camera icon > Upload Photo.
  • Je kunt een foto plaatsen via de Facebook-uitgeversbox, die vervolgens wordt weergegeven in de nieuwsfeeds van je vrienden.
  • Beheer fotoalbums door ze een titel te geven, de afbeeldingen te ondertitelen en ze te publiceren in de feeds van je vrienden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw foto's op Facebook kunt uploaden, ordenen en beheren.

Facebook-profielfoto's

Je kunt een kleine profielfoto weergeven om jezelf te vertegenwoordigen en deze zo vaak als je wilt wijzigen. Om je profielfoto te uploaden of te wijzigen:

  1. Log in op Facebook en selecteer uw naam of profielfoto in het linkerdeelvenster of bovenaan om toegang te krijgen tot uw profielpagina.

    Image
    Image
  2. Selecteer het camera pictogram onder je naam om je profielfoto te uploaden of te wijzigen.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het venster Profielfoto bijwerken een van uw bestaande foto's of kies Upload Photo om een nieuwe toe te voegen.

    Image
    Image
  4. Je kunt ook Frame toevoegen selecteren om een kader aan je huidige profielfoto toe te voegen, of het pencil-pictogram selecteren om je thumbnail te bewerken.

Bottom Line

Je hebt ook een grote ruimte voor het weergeven van foto's bovenaan je profielpagina. De horizontale afbeeldingen die u daar kunt weergeven, worden omslagfoto's genoemd. Je kunt je Facebook-omslagfoto op elk moment wijzigen, net als je profielfoto.

Statusfoto's

Je kunt een foto plaatsen via de Facebook-uitgeversbox, die vervolgens wordt weergegeven in de nieuwsfeeds van je vrienden. De foto kan ofwel dienen als een op zichzelf staande statusupdate of een begeleidend tekststatusbericht illustreren.

Je kunt ook groepen foto's publiceren via het Facebook-uitgeversvak, meestal met behulp van de functie Een fotoalbum maken. Je kunt ook een foto toevoegen aan een reactie op de post van iemand anders.

Facebook-fotoalbums

Fotoalbums op het sociale netwerk zijn een groep foto's die samen worden weergegeven. Je kunt Facebook-fotoalbums op verschillende manieren beheren:

  • Geef ze een titel.
  • Bijschrift bij elk van de afbeeldingen binnenin.
  • Foto's later toevoegen.
  • Publiceer ze in de nieuwsfeeds van je vrienden.

Bottom Line

Je hebt opties voor hoe openbaar of privé je je foto's wilt maken. Misschien wilt u onze gids over Facebook-fotoprivacy lezen voor meer informatie.

Facebook-fototag

Je kunt jezelf en andere gebruikers taggen die verschijnen op foto's die naar Facebook zijn geüpload.

Foto's verwijderen van Facebook

Als je niet langer wilt dat bepaalde foto's op je Facebook-profiel verschijnen, verwijder die foto's dan permanent van Facebook. Dit omvat alles, van je uploads tot je omslag- en profielfoto's tot volledige fotoalbums.

Aanbevolen: