Oculus roept Quest 2-schuiminzetstukken terug vanwege 'huidirritatie

Oculus roept Quest 2-schuiminzetstukken terug vanwege 'huidirritatie
Oculus roept Quest 2-schuiminzetstukken terug vanwege 'huidirritatie
Anonim

Nadat verschillende gebruikers huidirritatie hadden gemeld die werd veroorzaakt door de schuimrubberen inzetstukken in de Oculus Quest 2, is Oculus begonnen met een vrijwillige terugroepactie en biedt Oculus eigenaren gratis siliconen hoezen aan.

Volgens de Consumer Product Safety Commission (CPSC) hebben meer dan 5.700 gebruikers melding gemaakt van huidirritatie (waarvan 45 medische hulp nodig hadden) veroorzaakt door het schuimrubberen inzetstuk van de Oculus Quest 2. Hoewel dit een relatief klein aantal is in vergelijking met de ongeveer 4 miljoen verkochte eenheden, is het genoeg voor Oculus om een vrijwillige terugroepactie van de "foam-gezichtsinterface" te starten."

Image
Image

Het is vermeldenswaard dat de terugroepactie plaatsvindt op winkelniveau en dat Oculus de verkoop tijdelijk onderbreekt terwijl alles wordt geregeld. Een andere optie wordt aangeboden aan individuele apparaateigenaren. In plaats van dat gebruikers hun Quest 2-headsets terugsturen, kunnen ze een gratis siliconen hoes aanvragen via de pagina Mijn apparaten op de officiële site.

De betrokken Oculus Quest 2-modellen staan in de onderstaande afbeelding en de CPSC verklaarde dat headsets met die specifieke serienummers de enige zijn die in de terugroepactie zijn opgenomen. Dus als je headset niet op de lijst staat, zou het goed moeten zijn, maar als je huidirritatie begint te krijgen, moet je het gebruik onmiddellijk stopzetten en contact opnemen met Oculus.

Image
Image

Als je niet zeker weet wat het serienummer van je Oculus Quest 2 is, zijn er een paar manieren om erachter te komen. Ten eerste kunt u de buitenkant van uw verpakking controleren op een witte sticker met een streepjescode-look voor "S/N" gevolgd door een 14-cijferig serienummer.

Als je de doos hebt weggegooid of niet kunt vinden, kun je ook naar de binnenkant van de rechterbandarm van de headset kijken. Als je de riem van de headset liever niet losmaakt, kun je het serienummer ook in je controller vinden, onder de batterij.

Aanbevolen: