Sommige Windows 11-functies kunnen niet worden geladen vanwege een mislukt certificaat

Sommige Windows 11-functies kunnen niet worden geladen vanwege een mislukt certificaat
Sommige Windows 11-functies kunnen niet worden geladen vanwege een mislukt certificaat
Anonim

Sommige Windows 11-functies kunnen niet worden geladen voor gebruikers, en Microsoft zei dat dit komt door een certificaat dat op 31 oktober is verlopen.

Volgens een ondersteuningsdocument dat donderdag is gepubliceerd, waarschuwt Microsoft Windows 11-gebruikers dat specifieke ingebouwde Windows-apps of delen van sommige ingebouwde apps niet kunnen werken. De meest getroffen functies lijken met name het screenshot-hulpprogramma, het Knipprogramma en de S-modusbeveiligingsfunctie te zijn.

Image
Image

Microsoft zei dat in de S-modus de pagina Accounts en de bestemmingspagina in de app Instellingen en het menu Start mogelijk worden beïnvloed door het verlopen certificaat. Andere problemen die gebruikers kunnen tegenkomen, zijn onder meer problemen met het aanraaktoetsenbord, spraakgestuurd typen en het Emoji-paneel; dan Input Method Editor gebruikersinterface; en het gedeelte Tips.

Op dit moment kunt u het probleem oplossen met het Knipprogramma door een tijdelijke oplossing te gebruiken die wordt voorgesteld op de pagina Bekende problemen van Windows 11.

Microsoft zei dat het werkt aan een oplossing op korte termijn voor de problemen met de Snipping Tool en de S-modus en dat het een update zal leveren wanneer deze beschikbaar is. Wat de andere genoemde problemen betreft, zei Microsoft dat een patch bekend als KB5006746 momenteel beschikbaar is en een aantal van de problemen zal oplossen. Gebruikers moeten de update echter handmatig installeren vanaf de ondersteuningspagina omdat deze zich nog in de voorbeeldstatus bevindt.

Windows 11 heeft sinds de lancering begin oktober meerdere problemen ondervonden. De pagina Bekende problemen is gewijd aan het catalogiseren van alle problemen die op het nieuwe besturingssysteem worden aangetroffen terwijl het bedrijf eraan werkt om ze op te lossen. Alleen al in de afgelopen 30 dagen heeft het besturingssysteem 10 problemen gehad.

Aanbevolen: