5G-uitbreiding in het ongewisse vanwege veiligheidsproblemen van de FAA

Inhoudsopgave:

5G-uitbreiding in het ongewisse vanwege veiligheidsproblemen van de FAA
5G-uitbreiding in het ongewisse vanwege veiligheidsproblemen van de FAA
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De FAA heeft richtlijnen uitgevaardigd over het feit dat 5G-diensten van AT&T en Verizon de radiohoogtemeters in vliegtuigen zouden kunnen verstoren.
  • De omleidingen zullen aanzienlijke geldverliezen veroorzaken bij vertragingen en omleidingen, suggereert de luchtvaartindustrie.
  • De telecomindustrie is van mening dat de zorgen van de FAA ongegrond zijn.
Image
Image

Als de Federal Aviation Administration (FAA) haar zin krijgt, kun je vanaf januari 2022 geen gebruik meer maken van de 5G-diensten van AT&T en Verizon, zoals gepland.

De FAA riep op tot de vertraging van de uitrol en voerde eerst aan dat 5G C-bandantennes cruciale apparatuur van luchtvaartmaatschappijen zouden kunnen verstoren. Vervolgens ging het door en vaardigde een aantal luchtwaardigheidsrichtlijnen (AD) uit waarin luchtvaartmaatschappijen werden bevolen om onder bepaalde voorwaarden vluchten om te leiden, waarvan insiders uit de industrie zeggen dat dit miljarden dollars zou kunnen kosten.

"Als de AD achteraf zou zijn toegepast op de activiteiten van Airlines for America-leden in 2019, zouden ongeveer 345.000 passagiersvluchten, 32 miljoen passagiers en 5.400 vrachtvluchten zijn getroffen in de vorm van vertraagde vluchten, omleidingen of annuleringen ", concludeert een impactanalyse van de 5G-luchtwaardigheidsrichtlijn van de FAA door Airlines for America, gedeeld met Lifewire.

Houdpatroon

In november 2021 kwamen AT&T en Verizon overeen om de commerciële lancering van de draadloze C-band 5G-service uit te stellen tot 5 januari 2022, nadat de FAA bezorgdheid had geuit over de mogelijke impact op kritieke luchtvaartapparatuur.

Naarmate de nieuwe datum van uitrol nadert, heeft de FAA de AD's uitgegeven waarin wordt opgeroepen tot herziening van vluchthandleidingen om sommige vluchtoperaties te verbieden die afhankelijk zijn van het gebruik van radiohoogtemeters in de aanwezigheid van 5G C-band draadloze breedbandsignalen.

Ondanks dat er geen geloofwaardig bewijs is van een risico voor de luchtvaartveiligheid, hebben Amerikaanse draadloze providers vrijwillig 's werelds meest uitgebreide reeks tijdelijke beveiligingen ingevoerd.

In een verklaring aan Lifewire zei Carter Yang, Managing Director, Industry Communications voor Airlines for America, dat de advertenties van de FAA veiligheidsproblemen identificeren die "zeer storend" zullen zijn voor het nationale luchtruimsysteem en het publiek.

De AD's vragen luchtvaartmaatschappijen in wezen om niet te vertrouwen op radiohoogtemeters bij het naderen van een luchthaven in de buurt van een 5G C-bandantenne en in plaats daarvan uit te wijken naar een andere luchthaven. Airlines for America gelooft dat de verantwoordelijkheid voor het oplossen van de impasse bij de telecombedrijven ligt.

"Het gebrek aan serieuze mitigaties van de kant van 5G-telecombedrijven om interferentieproblemen aan te pakken, zal de economie aanzienlijk verstoren en schaden in een tijd waarin de toeleveringsketens al dun zijn", leest de Airlines for America Impact Analysis.

Valse Vlag

Michael Marcus, adjunct-professor elektrische en computertechniek aan de Northeastern University en een onafhankelijke expert op het gebied van draadloze technologie en spectrumbeleid, vertelde Lifewire in een e-mail dat bepaalde radarhoogtemeters inderdaad gevoelig zijn voor 5G in nabijgelegen banden. Toch is hij niet onder de indruk van de reactie van de FAA.

"Sinds [de] FAA dit probleem heeft laten etteren, zijn ze pas onlangs begonnen met het verzamelen van gegevens over welke modellen en hoe vaak ze voorkomen," zei hij.

Als voormalig Associate Chief van het Office of Engineering and Technology van de Federal Communication Commission (FCC), is Marcus in het verleden getuige geweest van dergelijke situaties.

De aangrenzende bandproblemen "relatief algemeen" noemend, wees Marcus op een drie decennia oude zorg tussen het gebruik van FM-uitzendingen net onder 108 MHz en het Instrument Landing System (ILS) van een vliegtuig net boven die frequentie.

"Het echte probleem is of mobiele providers de grootste last zullen hebben bij het oplossen van deze situatie, of de eigenaren van bepaalde modellen radarhoogtemeters in vliegtuigen die niet voldoen aan redelijke normen voor immuniteit tegen interferentie," zei Marcus.

Middengrond

Ondertussen zei Airlines for America's Yang dat de groep er bij de FCC en de FAA op blijft aandringen om samen te werken aan een praktische oplossing die de uitrol van 5G C-band-technologie mogelijk maakt "met prioriteit voor veiligheid en het vermijden van verstoring van de luchtvaartsysteem."

Een soortgelijke mening werd gedeeld door Meredith Attwell Baker, President en CEO van CTIA, een handelsvereniging die de draadloze communicatie-industrie in de VS vertegenwoordigt, en een voormalig lid van de FCC. In een verklaring aan Lifewire zei Baker dat het mogelijk was om zowel veilige vluchten als robuuste en betrouwbare 5G-service te hebben.

Image
Image

"Ondanks dat er geen geloofwaardig bewijs is van een risico voor de luchtvaartveiligheid, hebben Amerikaanse draadloze providers vrijwillig 's werelds meest uitgebreide reeks tijdelijke beveiligingen ingevoerd. We werken nauw samen met de luchtvaartindustrie en zijn op schema om ons aan te sluiten bij de bijna 40 landen die 5G veilig gebruiken in de C-Band in januari, "verzekerde Baker.

De zaken bevinden zich nu in het ongewisse en het is niet duidelijk of de 5G C-band-services beschikbaar zullen zijn vanaf 5 januari 2022, of dat de uitrol verder zal worden uitgesteld omdat de twee federale instanties strijden om één- vakmanschap.

Aanbevolen: