Die smartphone is niet veilig alleen omdat hij 'nieuw' is

Inhoudsopgave:

Die smartphone is niet veilig alleen omdat hij 'nieuw' is
Die smartphone is niet veilig alleen omdat hij 'nieuw' is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Zowel volwassenen als tieners zijn veel afhankelijker geworden van hun smartphones.
  • Gebruikers hebben nog steeds een slecht idee over smartphonebeveiliging.
  • Het volgen van basisbeveiligingshygiëne zal helpen om de meeste beveiligingslacunes weg te werken, stellen experts voor.
Image
Image

Hoewel de afgelopen jaren de gebruikspatronen van smartphones over de hele wereld aanzienlijk zijn veranderd, heeft het toegenomen gebruik volgens een recent onderzoek alarmerende misvattingen over mobiele beveiliging met zich meegebracht.

Uit de McAfee-enquête bleek dat hoewel smartphones steeds meer computers vervangen als het favoriete apparaat voor toegang tot online-inhoud, vooral onder jongere gebruikers, de apparaten vaak slecht worden beschermd vanwege misvattingen van de gebruiker.

Een van de meest verontrustende aspecten van het onderzoek is dat bijna de helft van de ouders en zelfs meer kinderen geloven dat een 'nieuwe' telefoon veiliger is', vertelde Stephen Gates, Security Evangelist bij Checkmarx via e-mail aan Lifewire. omdat het nieuw is, maakt het niet veiliger.”

Vals geloof

Volgens de enquête beoordelen zowel ouders als kinderen hun mobiele apparaten als de belangrijkste gadget in hun leven, waarbij 59% van de volwassenen en 74% van de tieners het bovenaan hun lijst plaatst.

Uit het wereldwijde onderzoek bleek dat kinderen in sommige landen sterk afhankelijk zijn van hun smartphones voor online leren, vooral in huishoudens waar breedband wordt geleverd via mobiel in plaats van een kabel- of glasvezelverbinding.

Dit zou verklaren waarom, hoewel het gebruik van smartphones voor online leren wereldwijd relatief laag is (23%), gebruikers in drie landen een hoog percentage mobiele telefoons gebruiken voor het bijwonen van lessen, met India op 54%, Mexico op 42%, en Brazilië met 39%.

Ondanks dit toegenomen gebruik, ontdekte McAfee dat mobiele apparaten van kinderen minder goed beschermd zijn. Zo gebruikte slechts 42% van de kinderen een wachtwoord om hun mobiele apparaat te beschermen, vergeleken met 56% van de ouders. In dezelfde geest gebruikt 41% van de ouders een mobiele antivirus, die werd gevonden op slechts 38% van de smartphones van kinderen. Het is niet verwonderlijk dat net zo weinig van de kinderen (37%) de moeite deden om hun telefoon up-to-date te houden.

"Het feit dat kinderen de apps die ze gebruiken eerder ergens anders vandaan halen dan in de officiële appstores, maakt ze erg kwetsbaar voor de risico's die gepaard gaan met gekloonde of gewijzigde apps", merkte George McGregor, Marketing VP, op bij mobiel app-beveiligingsexperts, Approov, in een e-mail aan Lifewire.

Al met al maakt de nalatigheid op het gebied van beveiliging de apparaten kwetsbaar voor allerlei soorten aanvallen, waaronder gegevens- en identiteitsdiefstal, cryptoming-malware en meer, merkt McAfee op.

Attackers Paradise

Het is dan ook geen verrassing dat meer dan een derde van de ouders aangaf dat hun kind het slachtoffer was van mogelijke cybercriminaliteit, waarbij één op de tien ouders aangaf dat hun kinderen een financieel informatielek hadden ervaren, en 15% van de kinderen zei dat ' d een poging hebben gedaan om hun online account te stelen.

Een van de meest verontrustende aspecten van het onderzoek is dat bijna de helft van de ouders en zelfs meer kinderen geloven dat een 'nieuwe' telefoon veiliger is.'

"De aanvallers van tegenwoordig zijn gefocust op het exploiteren van mobiele apps om toegang te krijgen tot inloggegevens, persoonlijk identificeerbare informatie en zelfs de gegevens van vrienden, van zowel jonge als volwassen smartphonegebruikers", merkte Gates op.

Hij deelde dat het beveiligingsonderzoeksteam van Checkmarx onlangs ontdekte dat Zenly de app voor het delen van locaties kwetsbaarheden had die hadden kunnen leiden tot accountovername, waardoor aanvallers mogelijk toegang konden krijgen tot de locatie, meldingen, gesprekken en vrienden van een gebruiker. informatie net als de legitieme gebruiker zou kunnen. Checkmarx bracht deze kwetsbaarheden onder de aandacht van Zenly, die de gaten snel dichtte.

"Ik denk dat we onze kinderen beter moeten leren altijd op hun hoede te zijn als het gaat om de technologie waarmee we tegenwoordig leven", stelde Gates voor.

Wees je eigen firewall

Gates is van mening dat het onderzoek niet alleen de beveiligingsfouten aan het licht brengt, maar ook helpt aan te tonen hoe effectief de basishygiëne van digitale beveiliging kan zijn.

Hij stelt bijvoorbeeld voor dat gebruikers altijd de beoordelingen en de reputatie van de app-ontwikkelaar in de app-winkels controleren voordat ze apps downloaden. Ook het gebruik van complexe wachtwoorden en het inschakelen van tweefactorauthenticatie waar het ook wordt aangeboden, zal een cruciale rol spelen bij het versterken van de online aanwezigheid van gebruikers.

Image
Image

McGregor is van mening dat, hoewel ouders duidelijk een actievere rol moeten spelen en ervoor moeten zorgen dat er basisbeschermingen zijn, de industrie als geheel ook een deel van de last moet dragen.

"Er kan nog veel meer worden gedaan om de beveiliging van mobiele apps en de apparaten waarop ze draaien te verbeteren. Er zijn tools en technieken beschikbaar om dit te doen, en app-ontwikkelaars moeten er een prioriteit van maken ", stelde McGregor voor.

Aanbevolen: