Hoe Preet Anand technologie gebruikt om mensen die alleen wonen te helpen zich veilig te voelen

Inhoudsopgave:

Hoe Preet Anand technologie gebruikt om mensen die alleen wonen te helpen zich veilig te voelen
Hoe Preet Anand technologie gebruikt om mensen die alleen wonen te helpen zich veilig te voelen
Anonim

Alleen wonen kan onveilig voelen, dus gebruikt Preet Anand zijn ervaring op het gebied van veiligheid en risicotechnologie in een app die alleenstaande senioren helpt.

Image
Image

Anand is de mede-oprichter van Snug, ontwikkelaar van een virtuele, dagelijkse incheckservice voor alleenstaanden. Het bedrijf heeft een app gebouwd die compatibel is met iOS- en Android-apparaten en wordt gebruikt door senioren en personen met langdurige medische aandoeningen.

"We hebben de juiste manier gevonden om mensen de gewoonte te geven om regelmatig in te checken", vertelde Anand aan Lifewire in een telefonisch interview."Snug is ontworpen voor iemand die zelfstandig woont en een aantal risico's heeft die ze willen beheersen, dus ze gebruiken de app voor zowel gemoedsrust als voorzorg."

Het bedrijf lanceerde in 2017, maar was een paar jaar in bèta met zijn product voordat het in 2019 een versneld tempo bereikte. Met de app van het bedrijf kunnen gebruikers dagelijkse inchecktijden instellen. Als ze niet aan die check-ins voldoen, waarschuwt Snug hun contacten voor noodgevallen.

De interface is vrij eenvoudig en vereist dat gebruikers elke dag op een groen vinkje drukken om in te checken. Na het inchecken krijgen gebruikers een vriendelijk citaat van de dag.

Snelle feiten

  • Name: Preet Anand
  • Leeftijd: 33
  • Van: El Centro, Californië
  • Favoriete game om te spelen: Beat Saber met de Oculus Quest 2
  • Belangrijkste citaat of motto waar hij naar leeft: "De vrije wil in stand houden."

Technisch ondernemerschap is gewoon logisch

Ondernemerschap in de familie van Anand begon tientallen jaren geleden bij zijn ouders en hij streefde ernaar om zijn eerste bedrijf op de middelbare school op te bouwen. Na wat scholing, wat tijd en het kijken naar zijn ouders die hard werken, waagde Anand zich in 2013 in technisch ondernemerschap.

"Als immigranten zijn het natuurlijke ondernemers. Ze zijn in de jaren '70 vanuit India naar de Verenigde Staten verhuisd om dokter te worden in een landelijke stad, namelijk El Centro," zei hij. "Toen ik opgroeide, zag ik ze betrokken zijn bij verschillende zakelijke inspanningen."

Snug is het tweede bedrijf dat Anand heeft opgericht. Het kwam voort uit zijn eerste onderneming, Patronus, maker van een app die is ontworpen om mensen beter in contact te brengen met eerstehulpverleners.

Technologiebedrijf RapidSOS nam Patronus in 2016 over. Terwijl Anand Snug bouwt, werkt hij als productleider op het gebied van veiligheid en risico's voor Lyft.

"Tijdens die ervaring bij Patronus nam een vrouw contact met ons op en zei dat ze alleen woont en dat ze zich geen zorgen maakt over hoe ze om hulp kan bellen, maar vooral wat er gebeurt als ze niet kan bellen voor hulp, " legde Anand uit.

"Dit is een specifieke behoefte aan een zeer specifieke groep mensen, dus het idee van Snug als een op zichzelf staand product was geboren."

Image
Image

Met een paar toegewijde teamleden zei Anand dat Snug contracten sluit met monitoringservicecentra met honderden werknemers.

Na vijf jaar in het bedrijfsleven, zei Snug dat er meer dan 1 miljoen check-ins zijn geweest met behulp van zijn app, waarvan vele met het begin van de coronaviruspandemie begin 2020. Anand zei dat het bedrijf op schema ligt om tegen het midden van de zomer 2 miljoen check-ins.

"Veel alleenstaande senioren zijn helaas geïsoleerd geraakt door de pandemie", zei hij. "Snug heeft hen geholpen zich meer verbonden en veilig te voelen. We zagen het bedrijf vorig jaar met meer dan 500% groeien."

Geluk en Optimisme

Als oprichter van een minderheidstechnologie, zei Anand dat hij niet veel tegenslagen heeft ondervonden bij het opbouwen van zijn bedrijf. Hij zegt dat hij veel geluk heeft gehad in het leven, en richt zich op het maken van zoveel mogelijk verbindingen.

"Ik denk dat ik behoorlijk geluk heb gehad om te zeggen dat ik op die manier niet veel uitdagingen heb gehad", zei Anand.

"Zelfs als ik bepaalde netwerken niet heb, met name in de technologie, aangezien mijn familieleden voornamelijk artsen zijn, zijn er nog steeds mensen die bereid zijn deuren voor me te openen."

Als het op financiering aankomt, zei Anand dat Snug niet goed genoeg is, en hij is van plan dat in de nabije toekomst zo te houden. Het bedrijf is gericht op financiering op basis van inkomsten, aangezien er betaalde abonnementsopties zijn voor zijn gebruikers.

Veel alleenstaande senioren zijn helaas geïsoleerd geraakt door de pandemie. Snug heeft hen geholpen zich meer verbonden en veilig te voelen.

Met de groei van het bedrijf zei Anand dat Snug nu zijn app wil verbeteren om meer diensten aan gebruikers te kunnen bieden.

"We willen verder gaan wat betreft de check-in-ervaring, en beginnen heel eenvoudig door mensen de mogelijkheid te geven om meer dan één check-in per dag te hebben," zei Anand.

"Mensen adopteren Snug voor verschillende risiconiveaus. Het toevoegen van die extra check-ins om ze een beetje meer verbinding te geven, is het belangrijkste waar we ons op de korte termijn op zullen concentreren."

Anand zei dat het bedrijf ook op zoek is naar meer contextuele informatie aan de coördinatoren waarmee het werkt, evenals aan de contacten voor noodgevallen van gebruikers. Hij is optimistisch over de toekomstige vooruitzichten van Snug en wil zijn groeiende klantenbestand graag blijven bedienen.

Aanbevolen: