Is Nextdoor veilig? 10 manieren om veilig te blijven

Inhoudsopgave:

Is Nextdoor veilig? 10 manieren om veilig te blijven
Is Nextdoor veilig? 10 manieren om veilig te blijven
Anonim

Je hebt misschien gehoord van Nextdoor, een populair sociaal netwerk dat is ontworpen voor buren om contact te maken en met elkaar te communiceren in lokale buurten.

Hoewel Nextdoor de veiligheid en privacy van zijn gebruikers serieus neemt door een reeks beveiligingsfuncties, richtlijnen en beleid in het platform op te nemen, is het nog steeds niet helemaal ongevoelig voor oplichting, fraude of intimidatie.

Om zo veilig mogelijk te blijven tijdens het gebruik van Nextdoor, moet je de volgende tips in overweging nemen als je overweegt lid te worden of al een bestaande gebruiker bent.

Lees het privacybeleid van Nextdoor

Image
Image

Het is belangrijk om te weten hoe Nextdoor je gegevens verzamelt. Nextdoor legt uit welke gegevens het van je verzamelt en hoe het wordt gebruikt in het privacybeleid van Nextdoor. Als je het niet leuk vindt hoe je gegevens worden verzameld en gebruikt, moet je niet op het platform zijn.

Denk eraan dat Nextdoor informatie van je browser en apparaat verzamelt. Dit betekent dat als je Nextdoor op meerdere platforms gebruikt (je computer, je telefoon, je tablet), het gegevens van al die plaatsen verzamelt. En als je je aanmeldt voor Nextdoor via je Facebook-account, heeft het daar ook toegang tot gegevens.

Verberg je huisnummer

Image
Image

De belangrijkste privacyfunctie waarover je controle hebt, is de mogelijkheid om je huisnummer te verbergen voor iedereen in je buurt. Buren kunnen nog steeds je straatnaam zien, maar ze zullen je volledige adres niet weten, dus je kunt jezelf helpen beschermen tegen pesterijen (online of offline).

Selecteer hiervoor je profielfoto in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Instellingen > Privacy. Zoek naar de instelling Adres aan mijn buurt tonen als instelling en selecteer de optie die alleen uw straatnaam weergeeft.

Post met voorzichtigheid

Image
Image

Hoewel je profiel en de zichtbaarheid van je bericht beperkt zijn tot alleen de leden van je buurt, is het belangrijk om na te denken voordat je iets plaatst. Je wilt je buren niet spammen, negatieve aandacht op jezelf vestigen of onnodige conflicten veroorzaken.

Elke buurt kan maar 100 huishoudens hebben en maar liefst 3.000. Dat is een zeer groot aantal, en hoewel ze lokaal zijn, zijn de meeste waarschijnlijk nog vreemden voor je.

Nextdoor heeft momenteel geen functie waarmee je berichten kunt plaatsen in een aangepaste lijst met geselecteerde buren, zoals Facebook dat doet. Wanneer je post, post je naar iedereen in je buurt, dus houd hier rekening mee - en overweeg misschien om in plaats daarvan privéberichten te gebruiken voor meer persoonlijke gesprekken.

Nextdoor heeft ook een functie Buurten in de buurt waarmee omliggende buurten selectief berichten met elkaar kunnen delen. Als je iets op buurten in de buurt plaatst, kun je dit niet volledig anoniem doen. Je naam, buurt en foto worden gedeeld, maar leden van buurten in de buurt kunnen je volledige adres of contactgegevens niet zien.

Doe je onderzoek naar aanbevelingen

Image
Image

Buren kunnen bedrijven aanbevelen voor hun producten en diensten, maar dit garandeert niet dat ze goed werk leveren of dat ze zelfs legitiem zijn. Er zijn meldingen geweest van Nextdoor-gebruikers die aannemers inhuren voor huisreparaties, maar die achterblijven met een onvolledig of mislukt project nadat ze duizenden dollars hebben betaald.

Naast het op de juiste manier onderzoeken van bedrijven (online beoordelingen lezen, om referenties vragen, kwalificaties en certificeringen verifiëren, enz.) over hun producten/diensten, overweeg om privé berichten te sturen naar buren die u kent die zaken met hen hebben gedaan en vraag naar hun ervaringen.

Buurten persoonlijk ontmoeten voor betalingen

Image
Image

Als je van plan bent om een buurman in te huren of ergens voor te betalen, vermijd dit dan online te doen, vooral als je ze niet persoonlijk hebt ontmoet. Dezelfde regel zou moeten gelden voor het accepteren van betalingen van een buurman.

Het is bekend dat oplichters externe betalingsplatforms gebruiken om persoonlijke informatie en betalingen van allerlei nietsvermoedende slachtoffers te verkrijgen. Als een buurman weigert om persoonlijk af te spreken en contante betaling accepteert of aanbiedt, bestaat de kans dat ze je proberen op te lichten.

Deel nooit persoonlijke informatie

Image
Image

Door persoonlijke informatie van welke aard dan ook aan buren te verstrekken via Nextdoor, loop je het risico dat je accounts worden gecompromitteerd, geld verliezen of waardevolle voorwerpen kwijtraken.

Geef niemand je Nextdoor-inloggegevens, e-mailadres, telefoonnummer, PayPal-e-mailadres, creditcardgegevens, bankrekening, burgerservicenummer of andere persoonlijke informatie via Nextdoor.

Pas op voor duistere berichten

Image
Image

Soms kun je een oplichter herkennen door te zoeken naar bekende tekens. Pas op voor het volgende als u een privébericht van een buurman ontvangt:

  • Typo's, verkeerd gespelde woorden en slechte grammatica;
  • Meerdere lettertypen en lastige accentplaatsingen;
  • Berichten over je Nextdoor-wachtwoord; en
  • Niet-overeenkomende links (de linktekst komt niet overeen met de link die onderaan je browser verschijnt wanneer je er met je cursor over beweegt).

Ontdek meer over wat phishing-scams zijn en hoe u uzelf kunt beschermen.

Ongepaste inhoud en gebruikers melden

Image
Image

Iedereen op Nextdoor kan inhoud melden waarvan ze denken dat deze de communityrichtlijnen schendt. Berichten, opmerkingen en gebruikersprofielen kunnen worden gerapporteerd, zodat Nextdoor-medewerkers hun activiteit kunnen bekijken en passende maatregelen kunnen nemen.

Als je een bericht of opmerking wilt rapporteren, selecteer je rechtsboven de naam van de poster/commentator en selecteer je Report post of Report comment To meld een buur, ga naar uw Buren-pagina of tabblad vanuit het hoofdmenu, selecteer de buur die u wilt melden en selecteer vervolgens de pijl omlaag (web) of drie stippen (mobiele app) gevolgd door Report

Je kunt andere gebruikers op Nextdoor niet blokkeren zoals op andere populaire sociale netwerken. (U kunt ze echter dempen om hun berichten niet meer te zien.) Dit kan een probleem vormen als een gebruiker die u wilt beperken om u te bereiken, u privéberichten blijft sturen. Zonder een blokkeerfunctie kun je niets anders doen dan ze rapporteren en hun berichten negeren.

Buurtbericht leidt over spam of verdachte activiteit

Image
Image

Nextdoor-leads zijn vaste buren in je buurt die speciale mogelijkheden hebben om te helpen bij het monitoren en modereren van buurtactiviteiten. Als je iets verdachts ziet, stuur ze dan rechtstreeks een bericht.

Helaas kunnen Nextdoor-leads het plaatsen van gebruikers niet beperken of ze helemaal uit de buurt verwijderen, maar ze kunnen op zijn minst stemmen om berichten te verwijderen waarvan ze denken dat ze de richtlijnen van Nextdoor hebben geschonden.

Bekijk de Helpbronnen van Nextdoor voor bekende oplichting

Image
Image

Nextdoor houdt zijn gebruikers op de hoogte van bekende zwendelpraktijken waarmee het platform momenteel te maken heeft door de sectie Criminaliteit en veiligheid bij te werken in de Help-bronnen van Nextdoor.

Op dit moment van schrijven is er een bekende scam met betrekking tot koopjes voor cadeaubonnen waarin advertenties worden geplaatst voor luxe artikelen die worden aangeboden tegen een "te mooi om waar te zijn" lage prijs.

Aanbevolen: