De 6 beste AA- en AAA-oplaadbare batterijen van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste AA- en AAA-oplaadbare batterijen van 2022
De 6 beste AA- en AAA-oplaadbare batterijen van 2022
Anonim

Als je veel apparaten op batterijen in huis hebt, kan het overstappen op oplaadbare batterijen je behoorlijk wat geld besparen.

Onze experts denken dat de meeste mensen gewoon de oplaadbare Energizer AA-batterijen moeten kopen, die perfect zijn voor afstandsbedieningen en apparaten met een laag stroomverbruik.

Als dit de eerste keer is dat je oplaadbare batterijen koopt, vergeet dan niet dat je een oplader nodig hebt - bekijk zeker onze lijst met de beste oplaadbare batterijladers.

Beste algemeen: Energizer oplaadbare AA-batterijen (8-pack)

Image
Image

Deze set van acht AA-batterijen van Energizer is een geweldig huishoudpakket om afstandsbedieningen, camera's en kinderspeelgoed het hele jaar door in gebruik te houden. Ze zijn ook gemaakt van 4% gerecyclede batterijen, wat ze veel milieuvriendelijker maakt.

Deze batterijen zijn vooraf opgeladen en klaar voor gebruik, direct uit de verpakking en kunnen ongeveer 1.000 keer worden opgeladen in hun levenscyclus, waardoor ze mogelijk honderden batterijen voor eenmalig gebruik vervangen.

Energizer's "Extended Life Composition" belooft ook tot vijf jaar regelmatig gebruik voordat ze moeten worden gerecycled. Als je ze niet meteen gebruikt, kunnen ze tot een jaar lang worden opgeladen.

Elke lading geeft deze batterijen 5,5 tot 8 uur gebruik. Dat is nogal wat tijd voor apparaten die niet vaak worden gebruikt of een minimale hoeveelheid stroom verbruiken, zoals tv-afstandsbedieningen of zaklampen. Maar als je deze wilt gebruiken in elektronica die langere tijd aanstaat of veel stroom gebruikt, zoals een set lichtslingers of een controller voor videogames, zul je deze batterijen mogelijk vrij vaak moeten opladen.

Maat: AA | Type: NiMH (nikkelmetaalhybride) | Capaciteit: 2, 000mAh | Oplaadcycli: 1, 000 | Vooraf opgeladen: Ja

Beste Amazon: AmazonBasics 12-pack AAA oplaadbare batterijen

Image
Image

Amazon biedt zijn eigen oplaadbare optie onder het merk AmazonBasics, en dit 12-pack AAA-batterijen maakt onze lijst op basis van pure waarde. U krijgt niet alleen een dozijn oplaadbare batterijen, u krijgt ook een USB-oplader die compatibel is met zowel AA- als AAA-batterijen. Dit maakt dit een geweldige starterskit voor iedereen die voor het eerst oplaadbare batterijen wil kopen.

Deze batterijen kunnen tot 1000 keer worden opgeladen en behouden twee jaar lang 80% van hun capaciteit wanneer ze worden bewaard. De oplader kan ook batterijen van het merk AmazonBasics in slechts vier uur opladen. Als veiligheidsmaatregel beschermt het tegen onbedoeld overladen en opladen met verkeerde polariteit.

Maat: AAA | Type: NiMH (nikkelmetaalhybride) | Capaciteit: 800mAh | Oplaadcycli: 1, 000 | Vooraf opgeladen: Ja

Beste langdurige: Panasonic 16-pack Eneloop AA en AAA

Image
Image

Ze zijn een beetje duurder dan de andere opties op deze lijst, maar de oplaadbare AAA-batterijen van het merk Eneloop van Panasonic gaan het langst mee. Deze batterijen kunnen tot 2, 100 keer worden opgeladen, wat ongeveer twee keer de levensduur is van de gemiddelde oplaadbare batterij, en kunnen in ongeveer twee uur worden opgeladen.

Ze zijn vooraf opgeladen uit de verpakking en hebben een "lage zelfontlading", wat betekent dat ze ongeveer 70% van hun vermogen tot 10 jaar in opslag kunnen houden.

In tegenstelling tot veel andere merken oplaadbare batterijen, werken Eneloop AAA-batterijen zelfs bij zeer lage temperaturen tot -4 F. Dit maakt ze een geweldige optie voor buitenelektronica zoals verlichting, beveiligingscamera's of een noodpakket in uw auto.

Maat: AAA | Type: NiMH (nikkelmetaalhybride) | Capaciteit: 800mAh | Oplaadcycli: 2, 100 | Vooraf opgeladen: Ja

Beste budget: Energerizer AAA Recharger Power Plus (4 tellen)

Image
Image

Dit pakket Energizer AAA oplaadbare batterijen is een geweldige budgetoptie voor het voeden van huishoudelijke artikelen. Het Recharge Power Plus-model is ontworpen om langer mee te gaan tussen oplaadbeurten dan sommige andere oplaadbare opties van Energizer, dus het is geweldig voor elektronica die veel stroom verbruikt, zoals digitale camera's of kinderspeelgoed.

Als een toegevoegde bonus zijn deze batterijen gemaakt van 4% gerecyclede batterijen en kunnen ze hun lading ongeveer een jaar vasthouden in opslag. Het belangrijkste nadeel is dat het niet zoveel oplaadbeurten ondersteunt, met een maximum van ongeveer 700 cycli.

Maat: AAA | Type: NiMH (nikkelmetaalhybride) | Capaciteit: 800mAh | Oplaadcycli: 700 | Vooraf opgeladen: Ja

Beste hoge capaciteit: EBL AA en AAA

Image
Image

EBL is misschien niet de meest herkenbare merknaam, maar deze oplaadbare batterijen zijn niet voor niets een favoriet van Amazon. Hoewel de meeste oplaadbare AAA-batterijen een capaciteit van 800 mAh hebben, hebben deze een capaciteit van maar liefst 1, 100 mAh, wat betekent dat ze langer meegaan tussen oplaadbeurten en een ideale keuze zijn voor elektronica die veel stroom verbruikt.

Deze batterijen zijn ook LSD, of 'lage zelfontlading', dus ze behouden die grotere capaciteit langer - na drie jaar regelmatig gebruik zouden ze nog steeds tot 80% moeten kunnen opladen. Ze zijn goed voor maximaal 1.200 oplaadcycli.

Hoewel deze batterijen technisch vooraf zijn opgeladen en uit de verpakking kunnen worden gebruikt, worden ze slechts tot 15% opgeladen en hebben ze enkele uren aan de oplader nodig voordat ze op vol vermogen zijn. Hun grotere capaciteit betekent ook dat ze doorgaans langer nodig hebben om op te laden dan 800mAh AAA-batterijen.

Maat: AAA | Type: NiMH (nikkelmetaalhybride) | Capaciteit: 1, 100mAh | Oplaadcycli: 1, 200 | Vooraf opgeladen: Ja, slechts 15%

Beste voor speelgoed: Bonai 16-pack AA

Image
Image

Kinderspeelgoed is over het algemeen apparaten met een hoog energieverbruik die vrij snel door batterijen kunnen branden. Als je het zat bent om constant lege batterijen van hun favoriete elektronica weg te gooien, zijn deze Bonai oplaadbare AA-batterijen een geweldig alternatief.

Dit zijn 2.300mAh-batterijen met een hoge capaciteit die langer meegaan tussen oplaadbeurten en tot 1.200 keer kunnen worden opgeladen.

Ze behouden ook 80% van hun lading als ze drie jaar in opslag blijven. Sommige recensenten merken op dat deze batterijen een iets grotere diameter hebben dan de gemiddelde AA, wat kan betekenen dat ze niet in elk batterijcompartiment passen.

Maat: AA | Type: NiMH (nikkelmetaalhybride) | Capaciteit: 2, 300mAh | Oplaadcycli: 1, 200 | Vooraf opgeladen: Ja

Onze favoriete oplaadbare batterijen zijn de Energizer Recharge Universal (bekijk bij Amazon), een solide waarde met een levenscyclus van vijf jaar die gedeeltelijk is gemaakt van gerecyclede batterijen. AmazonBasics oplaadbare batterijen (bekijk bij Amazon) zijn een andere goede optie en worden geleverd met hun eigen USB-aangedreven oplader.

FAQ

    Wat is het verschil tussen soorten batterijen?

    Normaal gesproken zijn AA- en AAA-batterijen verkrijgbaar in twee smaken: lithium of alkaline (maar lik uw batterijen niet af). Lithiumbatterijen gaan langer mee, lekken minder snel en zijn duurder. Alkalinebatterijen zijn goedkoper, alomtegenwoordig, maar zelden oplaadbaar.

    Hoe lang gaan oplaadbare AA- en AAA-batterijen mee?

    De totale levensduur van uw batterijen, evenals de duur van één keer opladen voor oplaadbare batterijen, hangt af van een aantal factoren: het verbruik van het apparaat waarin ze zijn geplaatst, de spanning, de totale tijd dat ze' opnieuw in actief gebruik versus uitv altijd, omgevingsfactoren en kwaliteit van het productieproces/de componenten. Over het algemeen gaan lithium- en eneloop-batterijen langer mee dan hun alkaline- alternatieven, zowel wat betreft individuele lading als totale levensduur.

    Kunnen batterijen ontploffen?

    Het is uiterst zeldzaam dat AA- of AAA-consumentenbatterijen ontploffen. Om breuken te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u de batterijen niet in de verkeerde richting plaatst, vooral niet gedurende lange tijd, en bewaar uw batterijen (of de apparaten waarin ze leven) uit de buurt van warmtebronnen en in droge omstandigheden (om corrosie te voorkomen en verslechtering van de behuizing, evenals de batterijholte van het apparaat zelf)

Waar u op moet letten bij een oplaadbare batterij

Lange levensduur

De levensduur van een oplaadbare batterij wordt bepaald door hoe vaak je hem kunt opladen, gebruiken en opnieuw opladen voordat hij niet meer werkt. Zoek naar oplaadbare AA- en AAA-batterijen die geschikt zijn voor ten minste 500 oplaadcycli, of tot 2.000 oplaadcycli voor duurdere batterijen.

Laadcapaciteit

Oplaadbare AA- en AAA-batterijen worden gedefinieerd door de laadcapaciteit, die wordt weergegeven in mAH. Als je apparaten veel stroom verbruiken, dan is een hoge laadcapaciteit essentieel. Als je batterijen koopt voor apparaten die minder stroom nodig hebben, zoals wandklokken en afstandsbedieningen, is een lagere capaciteit prima.

Lage zelfontlading

Dit verwijst naar hoeveel lading de batterijen verliezen als ze niet in gebruik zijn. Dit is uiterst belangrijk als u een heleboel extra oplaadbare AA- en AAA-batterijen in uw la wilt bewaren en nieuwe wilt pakken wanneer u ze nodig heeft in plaats van te wachten op de oplader.

Over onze vertrouwde experts

Emmeline Kaser is een ervaren productonderzoeker en recensent op het gebied van consumententechnologie. Ze is voormalig redacteur van Lifewire's producttests en aanbevelingsrondes.

Aanbevolen: