Apple maakt het moeilijk om M1 Mac-batterijen te vervangen

Inhoudsopgave:

Apple maakt het moeilijk om M1 Mac-batterijen te vervangen
Apple maakt het moeilijk om M1 Mac-batterijen te vervangen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple's Mac Self-Service Repair-programma is nu live.
  • Reparatie is essentieel voor duurzaamheid en geld besparen.
  • Een batterijreparatie kost je $500 omdat je de hele topkoffer moet vervangen.
Image
Image

Apple's Self Service Repair helpt je om je Mac jarenlang in leven te houden, helemaal alleen, met enkele dure voorbehouden.

Apple's zelfreparatieprogramma begon eerder dit jaar met de iPhone. Nu heeft de Mac zich bij het feest gevoegd, hoewel slechts een specifieke subset van Macs: M1 MacBooks Air en Pro. Net als bij de iPhone kunt u vervangende onderdelen kopen, de benodigde gereedschappen huren om de reparatie uit te voeren en de uitgebreide reparatiehandleidingen van Apple gebruiken. En hoewel de kans groter is dat je iPhone beschadigd raakt, houden we onze laptops doorgaans veel langer in stand, dus reparatie is in sommige opzichten nog belangrijker om de boel draaiende te houden. Maar gek genoeg heeft Apple het niet gemakkelijk gemaakt voor gebruikers of onafhankelijke reparatiebedrijven die op de onderdelen en handleidingen vertrouwen.

"Natuurlijk zijn er veel manieren om Macs te repareren", schreef Jason Snell, een Apple-watcher en journalist, op zijn Six Colors-blog: "Er is de Apple Store, Apple's mail-in-reparatieprogramma, een netwerk van 5000 geautoriseerde Apple-reparatiebedrijven en meer dan 3500 onafhankelijke reparatiebedrijven. Maar voor sommige mensen, of het nu vanwege geografische ligging of voorkeur is, is het repareren van een kapotte Mac iets dat ze liever zelf doen."

Repareren en hergebruiken

Image
Image

Het is essentieel om je computer te kunnen repareren. Zelfs als je nooit iets breekt en je drinkt nooit vloeistoffen in de buurt van je bureau, op een gegeven moment zal de batterij het begeven en moet deze worden vervangen. Vroeger kon je ook het RAM-geheugen en de SSD/harde-schijfopslag in een laptop upgraden, maar die dagen zijn voorbij nu alles gewoon op de printplaat wordt gesoldeerd of zelfs als een integraal onderdeel ervan wordt gebouwd.

Maar de batterij is nog steeds vervangbaar, zelfs in de vergrendelde laptops van Apple, omdat het een verbruiksonderdeel is, zoals inkt in een printer of CO2 in een SodaStream. En dat betekent dat Apple het moet vervangen.

Op de iPhone zijn schermvervangingen en batterijvervangingen vrij eenvoudig. Je kunt een kit van iFixit kopen met de batterij en gereedschap voor ongeveer $ 45. In de loop der jaren zijn deze veelvoorkomende reparaties eenvoudiger geworden, waardoor een Apple Store-reparateur waarschijnlijk meer telefoons in minder tijd kan repareren.

Als we Right to Repair enorm succesvol willen maken, moeten we het open-source maken, openstaan voor audits, minder gericht op geld voor Apple en meer gericht op onafhankelijke reparatiewerkplaatsen.

Dus, nu de Mac veel groter is met relatief meer bewegingsruimte binnenin en minder druk om er zoveel mogelijk batterij in te stoppen, zou je denken dat de reparatie van de MacBook-batterij een makkie zou zijn? Denk nog eens na.

Geen batterij beschikbaar

Image
Image

Volgens iFixit's Sam Goldheart bevat Apple's nieuwe reparatiehandleiding voor het vervangen van de M1 MacBook Pro-batterij 162 pagina's. Klopt. 162. iFixit's handleiding heeft 26 stappen en duurt 1-2 uur om te voltooien. Waarom zo'n enorm verschil? Want Apple staat erop dat je de hele topcase van je computer vervangt, inclusief het toetsenbord. Als dat klinkt als veel werk, dan is dat omdat het dat ook is. Je moet vrijwel de hele machine demonteren.

De prijs van dit onderdeel is ook absurd. Apple zal de batterij niet alleen verkopen, zegt Goldheart. Je moet ook een nieuwe topkoffer kopen. Het kost je ongeveer $ 500. en natuurlijk heb je op de koop toe een perfect goed toetsenbord verspild.iFixit heeft nog geen vervangende batterij voor de nieuwe MacBooks, maar over het algemeen werken de batterijen op $ 100 of minder.

Het goede nieuws is dat de gids belooft dat "in de toekomst een vervangend onderdeel voor de batterij beschikbaar zal zijn."

In de toekomst zal een vervangend onderdeel voor de batterij beschikbaar zijn.

Om apparaten duurzaam te maken, moeten ze repareerbaar zijn. En dat betekent dat u op zijn minst verbruiksonderdelen zoals batterijen gemakkelijk moet kunnen vervangen, en dat we ze gemakkelijk moeten kunnen kopen, zonder dat u het serienummer van uw computer hoeft in te voeren om toestemming te krijgen, zodat reparatiewerkplaatsen dingen zoals batterijen op voorraad.

"Als we Right to Repair enorm succesvol willen maken, moeten we het open source maken, openstaan voor audits, minder gericht op geld voor Apple en meer gericht op onafhankelijke reparatiewerkplaatsen", duurzaamheidsspecialist Alex Dubro vertelde Lifewire via e-mail.

Hoewel het geweldig is om slanke, lichtgewicht computers te hebben met batterijen die de hele dag meegaan, is het ook geweldig om laptops te hebben die de gemiddelde persoon kan bedienen zonder een vrije dag en de mogelijkheid van een angstaanval. Het reparatieprogramma van Apple is een goed begin, maar gaat lang niet ver genoeg.

Aanbevolen: