Kunnen EV-batterijen worden vervangen of geüpgraded?

Inhoudsopgave:

Kunnen EV-batterijen worden vervangen of geüpgraded?
Kunnen EV-batterijen worden vervangen of geüpgraded?
Anonim

Batterij-angst is echt iets voor bestuurders van elektrische voertuigen. Hoewel de meeste EV-batterijen tegenwoordig een zeer lange levensduur hebben, is het onvermijdelijk dat sommige op een bepaald moment moeten worden vervangen of geüpgraded. Dit is wat u moet weten over opties voor EV-batterijen.

Welke soorten EV-batterijen zijn er nu?

Er zijn tegenwoordig vier hoofdtypen batterijen:

  • Lithium-ionbatterijen (de meest voorkomende),
  • Nikkel-metaalhydridebatterijen (worden vaker gebruikt in hybride voertuigen, maar voeden ook sommige EV-voertuigen),
  • Loodzuurbatterijen
  • Ultracondensatoren.

Deze batterijen zijn niet veel veranderd, maar gelukkig worden er nieuwere en snellere ontwikkeld die in de niet zo verre toekomst op de markt kunnen verschijnen.

Aan de horizon

NAWA Technology's ultrasnelle koolstofelektrode, die als een batterijbooster werkt, zou een van de snelste batterijen ter wereld zijn. Het kan het vermogen van een batterij vertienvoudigen, de energieopslag vergroten en de levensduur van een batterij tot vijf keer verlengen.

Een andere optie in ontwikkeling is een lithium-ionbatterij die een flinke hoeveelheid nikkel (in plaats van kostbaar kob alt) gebruikt voor zijn kathode.

Toyota test een solid-state batterij die gebruikmaakt van superionische sulfidegeleiders die in minder dan 10 minuten volledig kunnen worden opgeladen of ontladen (ideaal voor elektrische voertuigen).

Een andere technologie die aan kracht wint, zijn zink-ionbatterijen, die op dezelfde manier werken als lithium-ionbatterijen, maar water als elektrolyt gebruiken. Lithium-ion maakt gebruik van een ontvlambare elektrolyt. Science Direct zegt dat zink-ionbatterijen de aandacht trekken vanwege hun veiligheid, milieuvriendelijkheid en lagere kosten dan lithium-ionbatterijen.

Wat heeft het voor zin om batterijen te vervangen?

Als eigenaar van een elektrisch voertuig is het verleidelijk om te denken dat het uitschakelen van de batterij een handvol voordelen kan opleveren, ook al zou een elektrische batterij tussen de 10 en 20 jaar mee moeten gaan voordat hij moet worden vervangen (de meeste EV-fabrikanten hebben een garantie van acht jaar/100, 000 mijl of 10 jaar/150.000 mijl op hun aangewezen batterij).

Consumentenindustrie-experts melden dat de gemiddelde levensduur van een EV-batterijpakket ongeveer 200.000 mijl is.

Misschien ben je op zoek naar een krachtigere batterij, een batterij die is gemaakt van duurzamere materialen of een batterij die is gemaakt van veiligere componenten. Maar het is niet zo eenvoudig (of rechttoe rechtaan) als je zou denken.

Wat er nodig is om een EV-batterij te vervangen

Als je denkt dat het vervangen van de batterij in je EV net zo eenvoudig is als voor handheld-technologie, denk dan nog eens goed na. Afhankelijk van het merk en model van het voertuig is het duur en niet altijd mogelijk. Het goede nieuws is dat zelfs bij oudere EV-modellen geen batterijvervanging nodig is, aangezien de batterijen van vandaag honderdduizenden kilometers mee kunnen gaan.

Maar laten we zeggen dat je je huidige batterij wilt vervangen en upgraden voor een batterij met meer vermogen (in EV-termen, dat staat bekend als kilowattuur). Dat kan wel of niet haalbaar zijn.

Als u bijvoorbeeld in een Chevrolet Bolt EV rijdt, kost een nieuw accupakket u meer dan $ 15.000 (exclusief de arbeidskosten). Als uw huidige EV bijvoorbeeld een laadlimiet van 7,2 kWh heeft en u deze wilt upgraden naar 11 kWh, sorry. Dat is niet mogelijk voor de meeste EV's op de markt. Dat komt omdat de "upgrade" een verandering in hardware is, niet alleen software.

Tesla's zijn echter een beetje een ander verhaal. Veel van de batterijpakketten van die autofabrikant zijn one size, dus eigenaren kunnen betalen voor een robuustere batterij als ze dat willen. Zorg er bij het kopen van een elektrische auto voor dat u goed nadenkt over uw mogelijke batterijbehoeften.

Image
Image
Tesla S Model Batterijmodule van dichtbij.

Tesla

Een EV-batterij is in wezen een groep kleinere batterijmodules die aan elkaar zijn gekoppeld. Het eindresultaat is een batterij die doorgaans erg groot is (batterijen van het Tesla S-model wegen bijvoorbeeld ongeveer 1200 lbs). Als een batterij defect raakt, moet waarschijnlijk het hele ding worden vervangen in plaats van een deel ervan.

Mijn EV-batterij krijgt de klus niet geklaard. Kan ik het gewoon upgraden?

Het snelle antwoord is ja… een beetje, afhankelijk van het merk en model van uw elektrische voertuig. Zoals opgemerkt, kan het vervangen van een batterij voor een krachtigere worden gedaan - als u een Tesla bezit. Dat komt door Tesla's OTA-updates (Over The Air), die functies kunnen verbeteren en zelfs snel kunnen toevoegen aan bestaande, zoals via software wordt gedaan. (Zoals het upgraden van uw smartphone naar het nieuwste besturingssysteem.) Het is ook mogelijk om een hardwarewijziging door te voeren op een Tesla.

Vanaf 2021 zitten de enige andere accu's van elektrische voertuigen die kunnen worden geüpgraded in Nissan Leafs. EV Rides, een bedrijf in Portland, OR, biedt batterijwissels en upgrades voor alle jaren en uitrustingsniveaus van Leafs. Voor degenen die met andere soorten EV's rijden, zoals Hyundai Kona of Chevy Bolt, kunt u de batterij laten vervangen, maar niet upgraden.

Iets om te overwegen: de batterij van een elektrisch voertuig moet minstens tien jaar meegaan. Hoewel het zijn capaciteit om een volledige lading vast te houden begint te verliezen, zal het waarschijnlijk niet volledig falen. Dat komt omdat de levensduur van de batterij na verloop van tijd afneemt (net als bij draagbare apparaten), dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat een EV op u sterft terwijl u tijdens de spits over de snelweg rijdt. Experts uit de consumentenindustrie melden zelfs dat de gemiddelde levensduur van een EV-batterijpakket maar liefst 200.000 mijl is.

Het kan je ook een beetje gemoedsrust geven, wetende dat de ontwikkeling van duurzamere en krachtigere EV-batterijen aan de gang is. Batterijfabrikanten en autofabrikanten investeren miljoenen in het maken van duurzamere batterijen die langer meegaan om de volgende generaties elektrische auto's van stroom te voorzien.

Aanbevolen: