Londenaren moeten binnenkort betalen voor elke keer dat ze hun auto gebruiken

Inhoudsopgave:

Londenaren moeten binnenkort betalen voor elke keer dat ze hun auto gebruiken
Londenaren moeten binnenkort betalen voor elke keer dat ze hun auto gebruiken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De burgemeester van Londen wil auto's opladen voor elke kilometer die ze in de stad rijden.
  • Om de klimaatdoelstellingen voor 2030 te halen, moet Londen het verkeer met minstens 27% verminderen.
  • Het verminderen van de afhankelijkheid van auto's vereist alternatieven zoals fietspaden en openbaar vervoer.
Image
Image

Londen heeft radicale maatregelen nodig om de luchtvervuiling terug te dringen, en het laatste plan van de burgemeester is om autogebruikers te laten betalen voor elke kilometer die ze rijden.

Dankzij Engelands beruchte CCTV-verzadiging is het gemakkelijk om auto's automatisch te volgen op kenteken - zo werkt de huidige Congestion Charge in Londen. Dezelfde technologie kan worden gebruikt om chauffeurs te volgen en te factureren elke keer dat ze een reis maken. Het is een radicale stap, maar ook enigszins onvermijdelijk als Londen tegen 2030 een CO2-uitstoot van netto nul wil bereiken. Maar zou het in de VS kunnen werken? En waarom auto's niet gewoon helemaal verbieden?

"In het VK is 60% van de autoritten tussen de 1 en 5 mijl. Bijna 20% van de autoritten is minder dan 1 mijl", vertelde een e-commercemanager bij Adam Bastock van Urban eBikes aan Lifewire via e-mail.

Opruimen

De voorgestelde nieuwe vergoeding van burgemeester Sadiq Khan zou autorijden ontmoedigen door bewoners twee keer te laten nadenken over het nemen van hun auto. Dat is mogelijk in Londen dankzij een uitstekend openbaar vervoersysteem met de beroemde metro, bussen, lightrail en zelfs boten. Er is ook een uitgebreid netwerk van fietspaden.

"Het gaat er niet om 'autovrij' te gaan, maar om alle onnodige autoritten te verwijderen, zodat hun essentiële reis aangenamer wordt", zegt Bastock.

Image
Image

Volgens cijfers van het kantoor van de burgemeester kon meer dan een derde van de autoritten in de hoofdstad van Engeland in minder dan 25 minuten worden gelopen. En meer dan tweederde van de verplaatsingen kon met de fiets in minder dan 20 minuten worden afgelegd. Het enige dat nodig is, zo denken we, is een kleine aanmoediging om uit de auto te blijven. En als je eenmaal de gewoonte hebt gekregen om op je fiets te lopen of te springen, zou je kunnen besluiten dat je helemaal geen auto nodig hebt. Ik heb een aantal jaren in Londen gewoond, lang voordat de goede fietspaden arriveerden, en ik had nooit een auto nodig.

Tijdens zijn tijd als burgemeester heeft Khan de lucht in Londen al aanzienlijk schoongemaakt. Tussen 2000 en 2018 is de uitstoot van broeikasgassen door huizen met 40% verminderd en de koolstofemissies op de werkplek met 57% gedaald. Maar de verkeersemissies zijn slechts met 7% verminderd. Elektrische auto's zullen helpen, maar volgens de cijfers van de burgemeester is tot nu toe slechts 2% van de voertuigen elektrisch.

"Geen enkele hoeveelheid comfort in een auto kan u helpen de hoeveelheid stress te overwinnen wanneer u vastzit in het verkeer. Maar waar mensen zelden over praten, is het feit dat je niet echt vastzit in het verkeer - jij bent het verkeer, "vertelde Casper Ohm, een onderzoekswetenschapper bij de Britse Water Pollution Guide, via e-mail aan Lifewire.

Privacy en ‘Vrijheid’

Zou deze radicale oplossing werken in de VS? Daar wordt de auto meestal verkocht als vrijheid, hoewel iedereen die in de spits in het verkeer zit en fietsers voorbij ziet zeilen op het fietspad, daar vraagtekens bij kan zetten. En zonder het dystopische cameranetwerk van Londen is het volgen en factureren van auto's misschien ook onmogelijk. Maar het grootste obstakel is misschien wel het gebrek aan uitgebreid openbaar vervoer in veel Amerikaanse steden, samen met de terughoudendheid om ze te gebruiken.

Image
Image

Het bouwen van een betere vervoersinfrastructuur kan politiek uitdagend en duur zijn, maar er zijn eenvoudigere manieren om te beginnen. Fietspaden zijn bijvoorbeeld goedkoper dan metrolijnen, en de pandemie heeft aangetoond dat we parkeerplaatsen kunnen verwijderen en er zitplaatsen voor restaurants van kunnen maken.

"Het verwijderen van parkeerplaatsen kan een begin zijn - een effectieve manier om het verkeer te verminderen zonder mensen in rekening te hoeven brengen", vertelde verzekeringsspecialist Anthony Martin aan Lifewire via e-mail. "Een volledig verbod werkt misschien niet bij lokale bedrijven als het gaat om zorgen over het verliezen van klanten of andere wegversperringen die kunnen optreden bij een onmiddellijk verbod. Maar mensen geleidelijk laten wennen aan het feit dat er geen auto's in de stad zijn en de weg vrijmaken voor veiligere manieren om toelaten dat fietsers en voetgangers lopen, kan haalbaarder zijn (tenminste in gebieden waar dit in Amerikaanse steden mogelijk is)."

Er is natuurlijk geen eenvoudig antwoord, daarom gaat Londen voor de moeilijke antwoorden. De uitstoot moet omlaag, en twijfelen over het recht om te rijden en te parkeren in steden zal niet helpen. Maar het tij is, althans in Europa, aan het keren. Het wordt steeds duidelijker dat ons overmatig autogebruik in belangrijke mate bijdraagt aan de klimaatnoodsituatie. En als het verminderen van dat gebruik ook leidt tot aangenamere, beter beloopbare steden, dan kunnen we er denk ik mee leven.

Aanbevolen: