Hoe de grijze startbalk aan de onderkant van een iPhone te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe de grijze startbalk aan de onderkant van een iPhone te verwijderen
Hoe de grijze startbalk aan de onderkant van een iPhone te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Begeleide toegang en schakel in Begeleide toegang.
  • Open een app en klik driemaal op de aan/uit-knop om Begeleide toegang te openen.
  • Er is geen andere manier om van de thuisbalk af te komen.

Er is geen schakelaar om de grijze Home Bar aan de onderkant van een iPhone uit te schakelen. Dit artikel laat zien hoe je het kunt uitschakelen met een tijdelijke oplossing die je in plaats daarvan kunt gebruiken.

Waarom is er een balk aan de onderkant van mijn iPhone?

De home-knop was een bekende functie op eerdere iPhones. De iPhone X bracht meer schermruimte door de iconische Home-knop te verwisselen voor een grijsachtige balk onder aan het scherm. Het scherm toont je nu meer informatie en nieuwe gebaren hebben ervoor gezorgd dat de iPhone sneller kan worden bediend.

Als je van het ene scherm naar het andere veegt, merk je nauwelijks de grijze Home Bar op. U hoeft het niet eens te selecteren of erop te tikken om door uw telefoon te bladeren. De permanente dunne balk is slechts een herinnering om vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen. Merk op dat er een Swipe up to unlock bericht boven de balk verschijnt als je even wacht.

Het is een visueel hulpmiddel op het scherm van elke app die je opent, zowel in de staande als in de liggende modus. Maar het kan enigszins opdringerig zijn in sommige apps (zoals games en mediaspelers) en in de donkere modus.

Image
Image

Kun je de onderste balk op een iPhone verwijderen?

De iPhone heeft geen instelling die u kunt in- of uitschakelen om de weergave van de onderste balk te regelen. Ontwikkelaars kunnen code schrijven die de balk in sommige apps automatisch verbergt. Maar iOS heeft het laatste woord.

Totdat Apple deze instelling introduceert in een toekomstige update, gebruikt u Begeleide toegang in Toegankelijkheidsinstellingen als een snelle hack om het grijze huis te verwijderen bar.

Het heeft één beperking: Begeleide toegang werkt slechts in één app tegelijk. Je moet Begeleide toegang activeren voor elke app die je opent.

Hoe kom ik van de balk onder aan mijn scherm af?

Begeleide toegang vergrendelt de telefoon voor een enkele app en geeft je controle over de schermelementen die worden weergegeven. Het is een essentiële kindveilige functie om te beperken wat kinderen op het scherm kunnen zien en gebruiken. Begeleide toegang werkt ook als een tijdelijke oplossing voor de balk onder aan het scherm.

  1. Open Instellingen > Toegankelijkheid > Begeleide toegang.

    Image
    Image
  2. Op het scherm Begeleide toegang zet u de schakelaar op Aan. Selecteer de opties die verschijnen wanneer Begeleide toegang is ingeschakeld.
  3. Tik op Instellingen toegangscode. Selecteer Set Guided Access Passcode die de iPhone nodig heeft om een Guided Access-sessie te beëindigen. U kunt optioneel Face ID ook inschakelen om een begeleide toegang te beëindigen door te dubbelklikken op de zijknop.
  4. Schakel de schakelaar in om Toegankelijkheidssnelkoppeling in te schakelen, die later een kleine pop-up weergeeft met toegankelijkheidsopties door drie keer op de zijknop te klikken.

    Image
    Image

Opmerking:

De toegankelijkheidssnelkoppelingen gebruiken de drievoudige klik op de aan/uit-knop om snel toegang te krijgen tot veelgebruikte toegankelijkheidsfuncties. Selecteer de snelkoppelingen uit Instellingen > Toegankelijkheid > Toegankelijkheidssnelkoppelingen.

Hoe gebruik je begeleide toegang om de thuisbalk te verwijderen?

Omdat Guided Access het schakelen tussen apps verhindert, kies je een app die je voor een langere tijd wilt gebruiken. U kunt ook geen schermafbeeldingen maken of terugkeren naar het startscherm zonder de modus Begeleide toegang te verlaten.

  1. Open de app die je wilt gebruiken zonder de Home Bar.
  2. Klik drie keer op de Power-knop aan de rechterkant van de telefoon om Begeleide toegang te activeren. Op iPhone 8 of oudere telefoons, klik driemaal op de Home-knop.
  3. De iPhone gaat naar de modus Begeleide toegang. Tik op Begeleide toegang en tik vervolgens nogmaals op Start.
  4. Om het scherm Begeleide toegang te verlaten, klikt u driemaal op de aan/uit-knop. Voer uw toegangscode voor begeleide toegang in en tik vervolgens op Einde. Dubbelklik op de zijknop om Face ID te gebruiken om Begeleide toegang af te sluiten. Op iPhone 8 en eerder moet u dubbelklikken op de startknop of Touch ID gebruiken om af te sluiten.

Tip:

Siri is een snellere manier om een sessie met begeleide toegang te openen. Open de gewenste app en vertel Siri om 'Begeleide toegang in te schakelen' of 'Begeleide toegang te starten'.

FAQ

    Hoe verwijder ik de grijze balk op mijn iPhone-sms-berichten?

    Download en installeer eerst alle beschikbare iOS-updates. Als de balk het tekstinvoerveld nog steeds verduistert, ga dan naar Settings > Messages > zet de Show Subject Field aanschakelen. Tik vervolgens nogmaals op Instellingen > Berichten > schakel de Toon onderwerpveld uit.

    Waarom is Geschiedenis wissen grijs weergegeven in Safari op mijn iPhone?

    Geschiedenis wissen wordt grijs weergegeven wanneer beperkingen zijn ingeschakeld. Om beperkingen uit te schakelen, ga naar Instellingen > tik op Schermtijd en schakel Schermtijd in als dit nog niet is ingeschakeld. Selecteer vervolgens in het gedeelte Schermtijd Inhouds- en privacybeperkingen > schakel de Inhouds- en privacybeperkingen uit.

Aanbevolen: