Drones kunnen boeren helpen meer voedsel te verbouwen

Inhoudsopgave:

Drones kunnen boeren helpen meer voedsel te verbouwen
Drones kunnen boeren helpen meer voedsel te verbouwen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Vooruitgang in dronetechnologie kan een revolutie teweegbrengen in de landbouw.
  • Een onderzoeker werkt aan het integreren van machine learning-toepassingen en computerberekeningen in drones die in de landbouw worden gebruikt.
  • Hogesnelheid draadloze 5G-netwerken die worden uitgerold, kunnen drones nog nuttiger maken.
Image
Image

Drones zijn een vertrouwd gezicht geworden dat boven boerderijen in het hele land zweeft, en experts zeggen dat technologische vooruitgang de onbemande vliegende vaartuigen kan helpen een revolutie teweeg te brengen in de landbouw.

Data engineer Somali Chaterji heeft onlangs een beurs gekregen om onderzoek te doen naar betere manieren om drones te integreren in de landbouw. Ze werkt aan het integreren van machine learning-toepassingen en computerberekeningen in drones die in de landbouw worden gebruikt. Het maakt deel uit van een poging om drones te gebruiken om de oogstopbrengst te verhogen.

"Het gebruik van drones zal steeds belangrijker en kosteneffectiever worden, vooral als al deze apparaten met elkaar zijn verbonden, meer autonome operaties uitvoeren, gegevens over elkaar en naar de boer verzenden en integreren met andere robotica op de grond, "vertelde Romeo Durscher, vice-president van openbare veiligheid bij Auterion, een bedrijf dat besturingssystemen voor drones maakt, in een e-mailinterview aan Lifewire. "De toekomst zit inderdaad in de gegevens en wat te denken van de gegevens."

Slimmer worden

Chaterji wil een netwerk van kleine apparaten creëren om het verzamelen en analyseren van dronegegevens duurzamer te maken. Volgens haar plan zullen drones hun optimale traject bepalen, waardoor verspilde batterijstroom en oplaadtijd worden verminderd.

Drones zullen door een veld bewegen en de bodem- en plantomstandigheden detecteren om de benodigde hoeveelheid water en voedingsstoffen te bepalen en te besproeien. Het systeem stelt de apparaten in staat om het energieverbruik te verminderen met behulp van intelligentie op het apparaat.

"Onze innovatie verdeelt de berekening, en elk apparaat kan besluiten om alleen de bruikbare hoeveelheden gegevens te verzenden in plaats van een gigantische gegevensstroom", zei ze in het persbericht. "Verbeterde efficiënties zoals deze zullen de boeren en het milieu ten goede komen door de frequentie van het opladen van deze apparaten te verminderen en de afhankelijkheid van cloudberekening en datacenters te verminderen."

Drones worden al veelvuldig gebruikt in de landbouw. De vliegmachines kunnen worden gebruikt voor verkenning van gewassen vanuit de lucht, zei Jarrod Miller, een assistent-professor bij de afdeling Plant- en bodemwetenschappen van de Universiteit van Delaware, in een e-mail.

"Ze kunnen helpen om velden in kaart te brengen voor nauwkeurige toepassingen van meststoffen en pesticiden, terwijl ze worden gebruikt om de respons van gewassen op verschillende soorten beheer te meten", voegde hij eraan toe."Drones maken het ook mogelijk om percelen nauwkeurig te besproeien of kleinere velden vanuit de lucht te zaaien."

Betere drones voor betere gewassen

Een probleem met drones voor de landbouw is dat ze vaak duur zijn, met prijzen voor een enkel model die oplopen tot $ 25.000. Nieuwe, goedkopere en duurzamere drones zullen ze meer beschikbaar maken voor boeren, Albert Sarvis, assistent-professor en programmaleider voor Geospatial Technology aan de Harrisburg University of Science and Technology, zei in een e-mail.

"Vijf jaar geleden werd een vliegtijd van 15 tot 20 minuten als standaard beschouwd", voegde hij eraan toe. "Voor dezelfde of lagere kosten vliegen de huidige drones gemakkelijk 25 tot 30 minuten. Op dezelfde manier zijn de sensorprijzen in diezelfde periode met 25-50% gedaald."

Image
Image

Toekomstige drones zullen belangrijker worden voor de landbouw en kosteneffectiever worden zodra ze volledig verbonden zijn met sensoren op afstand en met elkaar, zei Durscher. Zodra de gegevens zijn verzameld, moeten het meer autonome kunstmatige intelligentie (AI) -mogelijkheden zijn, dus er is geen mens voor nodig om de gegevens te analyseren en met een aanbeveling te komen, voegde hij eraan toe.

Softwaregiganten zoals Microsoft investeren in data-analyse om de productiviteit van de boerderij te verhogen en tijd en middelen te besparen. Met Microsoft Azure FarmBeats kunnen ontwikkelaars kunstmatige intelligentie- of machine learning-modellen bouwen op basis van gefuseerde datasets. "Dat maakt het mogelijk om de gezondheid van de boerderij te beoordelen, aanbevelingen te krijgen over hoeveel bodemvochtsensoren moeten worden gebruikt en waar ze moeten worden geplaatst, de omstandigheden op de boerderij kunnen volgen en meer," zei Durscher.

Hogesnelheid draadloze 5G-netwerken die worden uitgerold, kunnen drones nog nuttiger maken. Netwerken die drones met high-definition camera's gebruiken, worden populair voor de landbouw, zei Steven Carlini, vice-president van innovatie en datacenters bij Schneider Electric, dat oplossingen biedt voor geautomatiseerde landbouw, in een e-mailinterview.

"Met een privénetwerk kan de eigenaar zaken als datacapping en snelheidsbeperking voorkomen", voegde hij eraan toe. "Er is het potentieel voor enorme hoeveelheden gegevensgeneratie mogelijk gemaakt door 5G. Het is onpraktisch en kostbaar om gegevens over lange afstanden te verzenden - lokale edge-datacenters met voldoende verwerkingskracht zijn ter plaatse nodig."

Aanbevolen: