Hoe AI boeren kan helpen meer gewassen te verbouwen

Inhoudsopgave:

Hoe AI boeren kan helpen meer gewassen te verbouwen
Hoe AI boeren kan helpen meer gewassen te verbouwen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • John Deere biedt zijn eerste AI-aangedreven tractor aan die kan worden bediend via een smartphone-app.
  • Er is een groeiende beweging om de landbouw efficiënter te maken met behulp van AI.
  • Klimaatverandering en een toenemende behoefte aan voedsel zijn factoren die de overstap naar hightech landbouw stimuleren.

Image
Image

Landbouw wordt hightech, dankzij recente ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).

John Deere biedt zijn eerste autonome tractor aan die kan worden bediend via een smartphone-app. De autonome tractor heeft zes paar stereocamera's, die obstakeldetectie en afstandsberekening over 360 graden mogelijk maken. Het maakt deel uit van een groeiende beweging om de landbouw efficiënter te maken door het gebruik van AI.

"AI stelt boeren in staat om elk deel van de boerderij nauwkeurig te beheren op basis van de unieke omstandigheden en behoeften ", vertelde Gaurav Bansal, de directeur van engineering en autonomie bij Blue River Technology, een intelligent machinebedrijf, in een e-mail aan Lifewire interview. "Dit helpt boeren efficiënter middelen in te zetten, zoals het alleen planten van gewassen waar ze met succes voedsel kunnen produceren en het toepassen van voedingsstoffen en gewasbeschermingsmiddelen op individuele planten."

Niet de tractor van je ouders

Vergeet lange dagen om de velden te ploegen. Om de autonome tractor te gebruiken, hoeven landbouwers de machine alleen maar naar een gewenste locatie te vervoeren en deze te configureren voor autonome werking. Met behulp van een app kunnen ze van links naar rechts vegen om de machine te starten en vervolgens het veld verlaten om zich op andere taken te concentreren, terwijl ze de status van de machine nog steeds vanaf hun mobiele apparaat in de gaten houden.

Beelden die door de camera's zijn vastgelegd, worden door een diep neuraal netwerk geleid dat elke pixel in ongeveer 100 milliseconden classificeert. De AI beslist dan of de machine moet bewegen of stoppen, afhankelijk van of er een obstakel wordt gedetecteerd.

In ons nieuwe normaal waar landbouw en droogte elkaar ontmoeten, is AI een cruciaal leermiddel voor Amerikaanse gespecialiseerde landbouwers.

"Door gegevens over micro-omgevingen te kunnen verwerken, kunnen landbouwrobots de benodigde acties identificeren en mogelijk maken met een reikwijdte en snelheid die de menselijke capaciteit te boven gaat", zei Bansal. "Er zijn kleine tijdsvensters om de meeste taken op de boerderij te voltooien, dus dit stelt boeren ook in staat om ervoor te zorgen dat ze binnen deze kleine vensters gedaan krijgen wat nodig is om hun opbrengst te maximaliseren."

John Deere's nieuwste is niet de enige autonome tractor op de markt. FarmWise biedt bijvoorbeeld AI-aangedreven, volledig geautomatiseerde onkruidtrekkers die computervisie gebruiken om planten te identificeren, zodat het alleen onkruid wiedt.

"AI wordt ook gebruikt voor zaadengineering om geautomatiseerde oogstrobots, gewasoptimalisatie en meer aan te drijven", vertelde Jason Schoettler, managing partner van Calibrate Ventures, een bedrijf dat zich richt op AI en automatiseringsinvesteringen, aan Lifewire via e-mail.

AI aan de redding

Experts zeggen dat klimaatverandering en een groeiende behoefte aan voedsel bijkomende factoren zijn die de overstap naar hightech landbouw stimuleren. De wereldbevolking zal naar verwachting groeien van ongeveer 8 miljard tot bijna 10 miljard mensen in 2050, waardoor de wereldwijde vraag naar voedsel met 50 procent zal toenemen.

Ceres Imaging, een Californisch bedrijf dat luchtfoto's en AI levert om oplossingen voor irrigatiebeheer voor boeren te bouwen, voelt ook de druk. John Bourne, de vice-president van het bedrijf, vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat waterschaarste een groeiende vraag naar Ceres-producten veroorzaakt.

"In ons nieuwe normaal waar landbouw en droogte elkaar ontmoeten, is AI een cruciaal leermiddel voor Amerikaanse gespecialiseerde landbouwers", zei Bourne. De AI kan boeren helpen "snel stresspatronen te kwantificeren, vaak plantspecifiek, en prioriteit te geven aan corrigerende maatregelen die de efficiëntie van het watergebruik drastisch kunnen verbeteren en mogelijk hun boomgaarden en wijngaarden kunnen redden."

Met behulp van AI kunnen boeren ook de groeiomstandigheden analyseren (weer, watergebruik, bodemgesteldheid, uitbraken van plagen en ziekten) om hen te helpen beslissingen te nemen gedurende het groeiseizoen. Dit is iets waarin Intelinair, een bedrijf dat machine learning gebruikt om patronen in luchtfoto's van velden te identificeren, is gespecialiseerd.

Tim Hassinger, CEO van Intelinair, legde via e-mail aan Lifewire uit dat de software van het bedrijf boeren waarschuwingen naar hun smartphone, tablet of desktop kan sturen om problemen zoals onkruid, stilstaand water en tekort aan voedingsstoffen te zien voordat ze de gewassen schaden.

"Deze informatie helpt boeren bij het nemen van beslissingen om de operationele efficiëntie te verhogen en de oogstopbrengsten te verbeteren," zei Hassinger."Boeren kunnen ingrijpen, de opbrengst redden door plantenziekten en plagen vroeg op te sporen, lessen te trekken voor het volgende groeiseizoen en kansen voor duurzamere landbouwpraktijken te identificeren…"

AI stelt boeren in staat om elk deel van de boerderij nauwkeurig te beheren op basis van de unieke omstandigheden en behoeften.

AI helpt boeren ook vanuit de lucht. Agrarische drones met autonome bedieningsmogelijkheden winnen aan populariteit, vooral met het nauwkeurig spuiten van pesticiden, zei Romeo Durscher, vice-president bij Auterion, een maker van drone-software, in een e-mailinterview.

"Vaak zijn boeren niet in staat om grondvoertuigen op hun velden te gebruiken na langdurige regen," voegde Durscher eraan toe. "Door te kunnen vliegen, inspecteren en vervolgens veel met pesticiden geladen luchtvaartuigen in te zetten om doelgebieden te behandelen, worden tijd en zware arbeid verminderd en wordt het aantal gebruikte pesticiden verminderd."

Dat gezegd hebbende, er moet nog veel meer worden ontwikkeld voordat boerderijen in de buurt komen van het runnen van zichzelf. Durscher zei dat er een betere connectiviteit moet zijn tussen de roboteenheden in de lucht en op de grond, evenals de AI- en machine learning-tools, die gegevens beoordelen om beslissingen te nemen over de volgende stappen en acties te ondernemen zonder menselijke interactie. De AI-landbouwrelatie kan vanaf hier alleen maar verbeteren.

Aanbevolen: