Hoe autonome boten het milieu kunnen helpen redden

Inhoudsopgave:

Hoe autonome boten het milieu kunnen helpen redden
Hoe autonome boten het milieu kunnen helpen redden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een door AI geleid schip is de Atlantische oceaan overgestoken.
  • Het groeiende aantal boten dat AI-tools gebruikt voor begeleiding zou de zeescheepvaart en transport kunnen veranderen.
  • Het AI-geleide schip, ontwikkeld door IBM en zijn partners, is ontworpen om in een fractie van een seconde beslissingen te nemen op basis van voorwaarden en om te voldoen aan de maritieme wetgeving.
Image
Image

Uw gadgets kunnen binnenkort aankomen van verre fabrikanten op vrachtschepen zonder kapitein of bemanning.

Een zelfbestuurd schip dat 400 jaar geleden is ontworpen om de reis van de Mayflower over de Atlantische Oceaan na te bootsen, is de oceaan overgestoken. Het maakt deel uit van een groeiend aantal boten die kunstmatige intelligentie (AI) gebruiken om zichzelf te begeleiden in een trend die de zeescheepvaart en het transport groener en efficiënter kan maken.

"Vanuit een duurzaamheidsperspectief zorgt het hebben van een onbemand schip voor langzamere, zuinigere routes", vertelde Marc Taylor, een logistiek specialist bij TheoremOne, een innovatie- en engineeringbedrijf, aan Lifewire in een e-mailinterview. "De AI-technologie aan boord kan re altime zeecondities analyseren om de motor op de meest efficiënte manier te laten werken."

‘Aye, Aye’, AI

Tijdens een reis van 40 dagen over 3.500 mijl op zee, arriveerde het Mayflower Autonomous Ship op 5 juni in Noord-Amerika in Halifax, Nova Scotia. Aan boord van het schip zijn 6 AI-aangedreven camera's en meer dan 30 sensoren, die de AI-kapitein helpen bij het interpreteren en analyseren van de zeecondities.

De Mayflower, ontwikkeld door IBM en zijn partners, is ontworpen om te voldoen aan de maritieme wetgeving en om cruciale beslissingen in een fractie van een seconde te nemen, zoals het omleiden van gevaren of zeedieren, zonder menselijke interactie of tussenkomst.

"De AI-kapitein heeft geleerd van gegevens, postuleert alternatieve keuzes, beoordeelt en optimaliseert beslissingen, beheert risico's en verfijnt zijn kennis door middel van feedback, en dit alles met behoud van de hoogste ethische normen - vergelijkbaar met hoe machine learning wordt toegepast in sectoren zoals transport, financiële dienstverlening en gezondheidszorg”, schreef Rob High, IBM's chief technology officer van netwerken en edge computing, in een blogpost. "En bovendien is er een transparant verslag van het besluitvormingsproces van de AI-kapitein dat ons mensen kan helpen begrijpen waarom de kapitein bepaalde beslissingen heeft genomen… transparantie die maar al te belangrijk is in deze zwaar gereguleerde industrieën."

Geen bemanning, geen gedoe

De Mayflower is niet het enige autonome schip dat nieuws ha alt. Een autonoom commercieel vrachtschip heeft onlangs een reis van 500 mijl voltooid in het drukke water van de baai van Tokio. Het 750 ton zware schip werd aangedreven door Orca AI, wiens software het schip hielp om honderden aanvaringen autonoom te voorkomen.

Het containerschip Suzaku demonstreerde voor het eerst het gebruik van een uitgebreid, volledig autonoom navigatiesysteem voor een containerschip dat in een overvol zeegebied vaart, volgens het consortium van bedrijven dat de test heeft uitgevoerd. Elke dag passeren ongeveer 500 schepen de baai van Tokio.

Een langzamere route kan meer tijd opleveren voor het lossen van schepen in havens en dus minder stilstandtijd.

"We hebben volledig geautomatiseerde navigatie gecreëerd door volledig nieuwe systemen te ontwerpen en te demonstreren door middel van open innovatie en rekening houdend met de perspectieven van scheepsexploitanten", zei Koichi Akamine, de president van Japan Marine Science, in het persbericht. "Ik ben ervan overtuigd dat deze succesvolle demonstratie een grote stap voorwaarts is in de richting van de praktische implementatie van volledig geautomatiseerde navigatie."

Nog onheilspellender is dat een Chinees bedrijf een AI-aangedreven onbemand schip heeft getest dat voor militaire doeleinden kan worden gebruikt. Vorig jaar toonde Yunzhou Tech zes bemanningsloze hogesnelheidsvaartuigen die zijn ontworpen om zeegaande doelen "snel te onderscheppen, te belegeren en te verdrijven".

De Amerikaanse marine test ook experimentele bemanningsloze oppervlakteschepen. De AI-geleide schepen gaan deze zomer naar Hawaï voor oefeningen. "De implementatie van onbemande systemen zal de beslissingssnelheid en dodelijkheid verhogen om ons voordeel in oorlogsvoering te vergroten", zei vice-admiraal Roy Kitchener in een verklaring.

Commerciële autonome schepen kunnen een groeiend tekort aan bemanningsleden helpen compenseren. De scheepvaartindustrie wordt geconfronteerd met een verwacht tekort van ongeveer 150.000 zeevarende officieren in 2025.

Image
Image

"Autonome schepen maken het beheer van schepen op afstand mogelijk, waardoor potentiële werknemers worden blootgesteld aan nieuwe, interessante technologie-stacks en de last van fysiek op een schip moeten worden verlicht", zei Taylor. "Niet alleen kunnen autonome schepen het probleem van het tekort aan talent verlichten, maar ze kunnen ook helpen om een veiligere industrie te creëren, waarbij de meeste incidenten worden veroorzaakt door menselijke fouten."

Zelfgeleide schepen kunnen ook groener blijken te zijn. De pandemie van het coronavirus heeft de achterstanden in havens verergerd en congestie draagt bij aan de CO2-uitstoot doordat schepen stilzitten met draaiende motoren, zei Taylor. "Een langzamere route kan meer tijd bieden voor het lossen van schepen in havens en dus de inactieve tijd verminderen", voegde hij eraan toe.

Taylor zei dat schepen in de toekomst een toename van AI-technologie en een geleidelijke afname van menselijke interactie zullen zien.

"Zonder rekening te houden met de menselijke factor, zijn er ook meer mogelijkheden voor schepen om in tijden van hoge congestie naar andere havens te worden omgeleid, waardoor de wachttijden en daarmee de uitstoot verder worden verminderd", voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: