Heeft u een modem en een router nodig?

Inhoudsopgave:

Heeft u een modem en een router nodig?
Heeft u een modem en een router nodig?
Anonim

Breedband is een noodzakelijke component voor veel aspecten van ons digitale leven. Gamen, video's kijken, muziek kopen en surfen op het web hangen er allemaal van af. Een lange reeks apparatuur en services brengt al die stukjes naar je toe, en twee van de componenten die het dichtst bij je zijn, zijn de modem en router.

Wat is een modem en waarom heb ik er een nodig?

Modem staat voor modulator-demodulator. Toen internetadoptie in veel huizen nog enigszins nieuw was, werden gegevens verzonden via dezelfde koperen bedrading die telefoons gebruikten. Het verzenden van de binaire nullen en enen van een gegevensstroom over lange metalen strengen is echter niet eenvoudig.

Image
Image

In plaats daarvan wordt het signaal als hoog of laag verzonden. Deze worden vertaald naar de enen en nullen die computers verwachten. Dus wanneer u gegevens verzendt, moet een apparaat ze moduleren naar de juiste signaalsterkte en signalen die terugkomen demoduleren.

Op zichzelf verbindt een modem je huis met dat externe netwerk. Het wordt geïdentificeerd door uw IP-adres, dat uw internetprovider toewijst. Als uw huis slechts één netwerkapparaat heeft, kunt u dit rechtstreeks op de modem aansluiten en weg surfen. De meeste huizen hebben echter veel netwerkapparaten en u hebt een manier nodig om hun verbindingen met elkaar en internet te beheren. Dat is waar een router van pas komt.

Wat is een router en waarom heb ik er een nodig?

Een router richt zich op local area networking. Het voert de volgende functies uit voor apparaten in een thuisnetwerk:

  • Beheert en wijst IP-adressen toe.
  • Fungeert als de lokale domeinnaamservice.
  • Verzendt verzoeken via internet, zoals voor een webpagina, en retourneert de resultaten.
  • Blokkeert inkomende verzoeken van internet. Meer geavanceerde routers laten geselecteerde verzoeken door.
  • Verbindt meerdere bekabelde apparaten, aangezien de meeste standalone routers slechts één Ethernet-poort bieden.

Heeft u een modem en een router nodig?

Uw thuisnetwerk heeft een apparaat nodig dat de signalen van uw kabelaanbieder of telefoonmaatschappij omzet in het Ethernet dat de meeste netwerkapparatuur begrijpt.

Image
Image

Tenzij je maar één apparaat in huis hebt (verbonden met de modem via Ethernet), heb je iets nodig om lokale IP-adressen te beheren en misschien draadloze dekking te bieden.

Gebruik van 2-in-1 modems/routers

Modems en routers hoeven geen afzonderlijke fysieke apparaten te zijn. Sommige modems ondersteunen ingebouwde routeringsmogelijkheden. De voordelen zijn dat één apparaat één stopcontact in beslag neemt en dat u slechts één interface hoeft te leren gebruiken om uw thuisnetwerk te configureren en te beheren. Bovendien kan een enkel apparaat goedkoper zijn dan het kopen van een modem en router.

De meeste moderne kabel- en DSL-providers bieden standaard gatewaymodems.

Een standalone modem en router gebruiken

Het gebruik van een aparte modem en een zelfstandige router is de meest verstandige keuze in een paar specifieke gevallen:

  • ISP-ondersteuning: Uw internetprovider ondersteunt deze gecombineerde modellen mogelijk niet. Er is een kans dat u de modem moet gebruiken die uw ISP levert.
  • Plaatsing: Hoewel het handig is om beide functies in één apparaat te hebben, bieden afzonderlijke apparaten u meer flexibiliteit. U kunt bijvoorbeeld de modem in een kast plaatsen, maar niet het draadloze toegangspunt.
  • Features: Standalone routers hebben over het algemeen meer en betere functies dan gecombineerde modellen. Als VPN-toegang, geavanceerde routering of het delen van hardware op het netwerk essentieel voor u is; de kans is groter dat je deze opties in een aparte router vindt.
  • Prestaties: Als je router niet meer werkt, ben je niet offline. U kunt een computer rechtstreeks op het modem aansluiten. Als de geïntegreerde router in je gecombineerde apparaat kapot gaat, heb je waarschijnlijk pech, tenzij je kunt solderen.

Aanbevolen: