Samsung heeft een nieuwe alles-in-één beveiligingschip

Samsung heeft een nieuwe alles-in-één beveiligingschip
Samsung heeft een nieuwe alles-in-één beveiligingschip
Anonim

Samsung heeft het nieuwste op het gebied van geïntegreerde circuits (IC's) voor vingerafdrukbeveiliging onthuld, die het lezen van vingerafdrukken, codering en veilige informatieopslag op zichzelf combineren.

De nieuwe vingerafdruk-IC, S3B512C genaamd, is bedoeld als een alles-in-één optie voor biometrische kaartbeveiliging. De huidige biometrische kaarten gebruiken aparte chips voor het scannen van vingerafdrukken, informatieopslag en -bescherming en encryptie. Door één enkele IC te hebben die al deze functies afhandelt, hoopt Samsung het ontwerp van biometrische kaarten te optimaliseren en de manier waarop we ze gebruiken te stroomlijnen.

Image
Image

Een kaart met de S3B512C-chip zou in staat zijn om uw vingerafdruk te lezen, die informatie te authenticeren en op te slaan voor toekomstig gebruik, en de informatie veilig te versleutelen tegen manipulatie. Het is het soort beveiliging dat waarschijnlijk wordt gebruikt in creditcards, maar het zou ook nuttig zijn voor identificatie van studenten, werknemers of lidmaatschappen. Je weet wel, voor zaken als veilige toegang tot gebouwen of situaties die baat kunnen hebben bij een veiligere identiteitsverificatie.

Volgens Samsung zou de S3B512C-chip ook leiden tot snellere creditcardtransacties (u hoeft geen pincode in te voeren) en ook frauduleus gebruik voorkomen vanwege de beveiligingslagen die het biedt. Aangezien de vingerafdruk van de gebruiker is opgeslagen op de kaart en vereist is voor gebruik, zou de kaart, als deze ooit zou worden verloren of gestolen, functioneel nutteloos zijn voor iemand anders.

Image
Image

Samsung beweert ook dat de "anti-spoofing-technologie" van de chip technieken om de beveiliging te omzeilen, zoals het gebruik van kunstmatige (d.w.z. gekopieerde) vingerafdrukken, zou kunnen voorkomen.

Wat betreft wanneer we de S3B512C-chip in actie zouden kunnen zien, dat is aan de verschillende kaartfabrikanten en of ze het willen gebruiken of niet. Het maken van een kaart kan een week of twee duren, maar het ontwerpen van een kaart rond nieuwe technologie zal waarschijnlijk iets langer duren.

Aanbevolen: