Hoe Xinput1_3.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

Inhoudsopgave:

Hoe Xinput1_3.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten
Hoe Xinput1_3.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten
Anonim

Wat te weten

  • Xinput1_3.dll-fouten duiden op een probleem met Microsoft DirectX; het xinput1_3 DLL-bestand bevindt zich in die softwareverzameling.
  • Deze fouten verschijnen meestal alleen wanneer u Windows-gebaseerde games en geavanceerde grafische programma's uitvoert.
  • Een herstart van het systeem kan de fout vaak oplossen. Als dat niet werkt, zijn er nog vijf andere dingen die je kunt proberen.

Wat veroorzaakt xinput1_3.dll fouten?

Image
Image

Verscheidene van de meest voorkomende xinput1_3.dll-foutmeldingen zijn onder meer:

Het bestand xinput1_3.dll ontbreekt

Xinput1_3. DLL Not Found

Bestand xinput1_3.dll niet gevonden

Xinput1_3.dll niet gevonden. Opnieuw installeren kan dit helpen oplossen.

Xinput1_3.dll-fouten verschijnen meestal wanneer een game of ander softwareprogramma wordt gestart, en het kan van toepassing zijn op elk programma dat afhankelijk is van Microsoft DirectX, hoewel dit meestal het geval is bij videogames.

Elk besturingssysteem van Microsoft sinds Windows 98 kan worden beïnvloed door xinput1_3.dll en andere DirectX-problemen.

Hoe Xinput1_3.dll-fouten te herstellen

Download het xinput1_3.dll DLL-bestand niet afzonderlijk van een "DLL-downloadsite". Het downloaden van DLL's van deze sites is nooit een goed idee. Als je xinput1_3.dll al hebt gedownload van een van die DLL-downloadsites, verwijder het dan van waar je het ook plaatst en ga verder met deze stappen.

  1. Start je computer opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan.

    De xinput1_3.dll-fout kan een toevalstreffer zijn en een eenvoudige herstart kan het volledig oplossen.

  2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat het upgraden naar de nieuwste versie van DirectX de fout xinput1_3.dll niet gevonden zal oplossen.

    Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, installeer de nieuwste release, zelfs als uw versie technisch hetzelfde is.

    Windows 10, 8, 7, Vista, XP, etc. worden allemaal ondersteund door hetzelfde DirectX-installatiepakket. Het zal elk DirectX 11-, DirectX 10- of DirectX 9-bestand installeren dat nodig is en wordt ondersteund in die versie van Windows.

  3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de xinput1_3.dll-fout die u ontvangt niet oplost, zoekt u naar een DirectX-installatieprogramma op uw game- of applicatie-cd of dvd. Als een game of een ander programma DirectX gebruikt, nemen de softwareontwikkelaars gewoonlijk een kopie van DirectX op de installatieschijf op.

    Soms - maar niet vaak - past de DirectX-versie op de schijf beter bij het programma dan de nieuwste versie die online beschikbaar is.

  4. Verwijder de game of het softwareprogramma en installeer het opnieuw. Er is mogelijk iets gebeurd met de programmabestanden die werken met xinput1_3.dll, en een herinstallatie zou de oplossing kunnen zijn.
  5. Herstel het xinput1_3.dll-bestand van het nieuwste DirectX-softwarepakket. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt om uw xinput1_3.dll-fout op te lossen, probeer dan de xinput1_3.dll afzonderlijk uit het downloadbare DirectX-pakket te extraheren.
  6. Update de stuurprogramma's voor uw videokaart. Hoewel dit niet de meest gebruikelijke oplossing is, kan in sommige situaties het bijwerken van de stuurprogramma's voor de videokaart in uw computer dit DirectX-probleem verhelpen.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

FAQ

    Waar bevindt xinput1_3.dll zich?

    Ga in Windows naar Verkenner > Windows > System32 om xinput1_3.dll. te vinden

    Hoe los ik DirectX-fouten in League of Legends op?

    Verwijder eerst het Game.cfg bestand in Riot Games/League of Legends/Config. Of verwijder ook de subbestanden in deze map. Als dit uw problemen niet oplost, moet u mogelijk ook het. NET Framework repareren.

Aanbevolen: