Het touchscreen inschakelen in Windows 10

Inhoudsopgave:

Het touchscreen inschakelen in Windows 10
Het touchscreen inschakelen in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Open Apparaatbeheer en selecteer Human Interface Devices > HID-compatibel touchscreen > Action> Apparaat inschakelen.
  • Als u HID-compatibel touchscreen niet ziet, selecteert u Action > Scan voor hardwarewijzigingen.
  • Als het touchscreen niet werkt na het inschakelen, klik dan met de rechtermuisknop op HID-compatibel touchscreen > Stuurprogramma bijwerken. Zoek naar stuurprogramma-update en installeer deze.

Het touchscreen op een Windows-apparaat is meestal standaard ingeschakeld. Als dit niet het geval is, schakelt u het in met Apparaatbeheer, dat u in het Configuratiescherm kunt vinden. In deze handleiding laten we u zien hoe u het touchscreen in Windows 10, Windows 8 en Windows 7 inschakelt, en hoe u Windows dwingt om de hardware voor een touchscreen te controleren en hoe u het touchscreen-stuurprogramma bijwerkt.

Het touchscreen inschakelen in Windows 10 en 8

Om het touchscreen in Windows 10 en 8 in te schakelen, moet je naar Apparaatbeheer gaan. U kunt Apparaatbeheer openen via het Configuratiescherm, maar het is iets sneller om het rechtstreeks te openen via het zoekvak op de taakbalk.

  1. Selecteer het zoekvak op uw taakbalk.

    Image
    Image
  2. Type Apparaatbeheer.

    Image
    Image
  3. Selecteer Apparaatbeheer.

    Image
    Image
  4. Selecteer de pijl naast Human Interface Devices.

    Image
    Image
  5. Selecteer HID-compatibel touchscreen.

    Image
    Image
  6. Selecteer Action bovenaan het venster.

    Image
    Image
  7. Selecteer Apparaat inschakelen.

    Image
    Image
  8. Controleer of uw touchscreen werkt.

Als het touchscreen op uw Windows 10-tablet is uitgeschakeld, moet u een USB-toetsenbord en -muis aansluiten om het weer in te schakelen.

Windows dwingen te controleren op een touchscreen

Als je in Apparaatbeheer geen vermelding ziet voor een HID-compatibel touchscreen, zijn er twee mogelijke oorzaken. De eerste is dat Windows zich niet realiseert dat je een touchscreen hebt, wat kan worden verholpen door te scannen op hardwarewijzigingen. De andere is dat je geen touchscreen hebt.

Als je touchscreen nog nooit heeft gewerkt en je ziet geen vermelding voor een HID-compatibel touchscreen, neem dan contact op met de fabrikant van je apparaat. Geef ze het productnummer door en ze kunnen je vertellen of je apparaat een touchscreen moet hebben. Veel productlijnen voor laptops bevatten vergelijkbare versies met en zonder touchscreens.

Als je zeker weet dat je apparaat een touchscreen zou moeten hebben, kun je Windows als volgt dwingen dit te controleren:

  1. Als Apparaatbeheer niet is geopend, selecteert u het zoekvak op uw taakbalk, typt u Apparaatbeheer en klikt u vervolgens op Apparaatbeheerom het te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer de pijl naast Human Interface Devices om de lijst uit te vouwen en controleer of u geen HID-compatibel touchscreen ziet.

    Image
    Image
  3. Select Actie op de werkbalk.

    Image
    Image
  4. Selecteer Scannen op hardwarewijzigingen.

    Image
    Image
  5. Selecteer de Human Interface Devices lijst om te zien of HID-compatibel touchscreen aanwezig is.

    Image
    Image
  6. Als de Windows-hardwarewizard uw touchscreen vindt, controleer dan of het werkt. Als dit niet het geval is, gaat u verder met het volgende gedeelte om te controleren op stuurprogramma-updates.

Als het je touchscreen niet vindt, heb je mogelijk een hardwareprobleem of heeft je apparaat helemaal geen touchscreen.

Hoe u uw touchscreen-stuurprogramma kunt bijwerken

In sommige gevallen heb je een touchscreen dat niet werkt, zelfs niet nadat je het hebt ingeschakeld. Als u een vermelding ziet voor een HID-compatibel aanraakscherm in Apparaatbeheer en uw aanraakscherm werkt nog steeds niet nadat u het hebt ingeschakeld, heeft u mogelijk een probleem met het stuurprogramma of de hardware.

In situaties waarin een touchscreen niet werkt vanwege een stuurprogrammaprobleem, kunt u dit meestal oplossen door het stuurprogramma bij te werken, Windows Update uit te voeren of contact op te nemen met de fabrikant van uw computer voor speciale instructies of updatetools.

Hier leest u hoe u uw touchscreen-stuurprogramma kunt bijwerken:

  1. Als Apparaatbeheer niet is geopend, selecteert u het zoekvak op uw taakbalk, typt u Apparaatbeheer en selecteert u vervolgens Apparaatbeheer om het te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer de pijl naast Human Interface Devices om de lijst uit te vouwen.

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop HID-compatibel touchscreen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Stuurprogramma bijwerken.

    Image
    Image
  5. Selecteer Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware.

    Image
    Image
  6. Als de driver update wizard een nieuwe driver vindt, installeer deze dan.
  7. Controleer of je touchscreen werkt.
  8. Als je touchscreen nog steeds niet werkt, voer dan Windows Update uit.

Een touchscreen inschakelen op Windows 7

Touchscreens werken anders in Windows 7 dan in latere versies van Windows. Als u Windows 7 hebt, schakelt u uw touchscreen in via het menu Pen en aanraken in plaats van via Apparaatbeheer. Dit menu is toegankelijk via het Configuratiescherm.

  1. Selecteer de Start knop.
  2. Selecteer Configuratiescherm.
  3. Selecteer Pen en raak aan.
  4. Selecteer de Touch tab.
  5. Selecteer het vakje naast Uw vinger gebruiken als invoerapparaat.

    Het vakje moet worden aangevinkt om het touchscreen te laten werken. Als het al is aangevinkt en je touchscreen werkt niet, heb je mogelijk een hardware- of driverprobleem.

  6. Controleer of uw touchscreen werkt.

Heeft u een touchscreen nodig in Windows 10?

Nee, Windows 10-laptops en 2-in-1-apparaten hebben technisch gezien geen touchscreen nodig. Dat betekent dat u situaties kunt tegenkomen waarin u merkt dat het touchscreen is uitgeschakeld. Het uitschakelen van het touchscreen kan onbedoelde invoer voorkomen, zoals klikken op dingen waar je niet op wilde klikken, dus sommige mensen kiezen ervoor om het zonder deze functie te doen.

De belangrijkste reden om een touchscreen op een Windows 10-apparaat in te schakelen, is dat het het gemakkelijker kan maken om sommige taken uit te voeren, omdat tikken op het scherm doorgaans minder tijd kost dan de muis te bewegen en te klikken met een klein trackpad.

In sommige gevallen kun je met een touchscreen en een compatibel penapparaat je Windows 10-laptop, 2-in-1 of tablet op dezelfde manier gebruiken als een tekentablet. Als je aan grafisch ontwerp werkt, is dit een geweldige manier om extra functionaliteit uit een Windows 10-apparaat met touchscreen te halen.

FAQ

    Hoe installeer ik het Lenovo touchpad-stuurprogramma?

    Om het Lenovo touchpad-stuurprogramma te installeren, opent u Apparaatbeheer, gaat u naar de sectie Muizen en andere aanwijsapparaten en verwijdert u het stuurprogramma. Start vervolgens de pc opnieuw op, ga naar de ondersteuningssite van Lenovo en download het stuurprogramma. Start de pc opnieuw op.

    Hoe kan ik van mijn Chromebook een touchscreen maken?

    Om het Chromebook-aanraakscherm in te schakelen, drukt u op Zoeken+Shift+T. Als de touchscreen-schakelaar niet beschikbaar is op uw Chromebook, navigeert u naar chrome://flags/ash-debug-shortcuts en schakelt u Debugging-sneltoetsen in.

Aanbevolen: