De HTC Vive gebruiken zonder sensoren

Inhoudsopgave:

De HTC Vive gebruiken zonder sensoren
De HTC Vive gebruiken zonder sensoren
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt geen HTC Vive gebruiken zonder Lighthouse-stations, maar je kunt er wel mee rondkomen.
  • Met één sensoropstelling kun je naar voren gerichte, zittende ervaringen gebruiken.
  • Je hebt twee sensoren nodig voor de meeste VR-ervaringen van 360 graden, staand of kamerschaal.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je je HTC Vive instelt met slechts één sensor als je geen tijd of ruimte hebt voor twee en waarom je de HTC Vive helemaal niet zonder sensoren kunt gebruiken.

Kan ik VR gebruiken zonder basisstations?

Er zijn veel verschillende soorten virtual reality-headsets. Sommige maken rechtstreeks verbinding met een computer; andere staan meer op zichzelf. Sommige headsets, met name headsets van de vroege generatie, zijn ontworpen met externe trackers. Sommige modernere, vaak op zichzelf staande headsets werken met "inside out" tracking, waarbij de camera's op de headset de tracking verzorgen.

Voorbeelden van headsets met inside-out tracking zijn de HP Reverb G2 en de Meta (Oculus) Quest 2.

De HTC Vive is echter een VR-headset van de eerste generatie en vereist externe sensoren om überhaupt te werken.

Kan HTC Vive werken zonder sensoren?

Nee. De HTC Vive-headset maakt gebruik van Lighthouse-lasersensoren die de trackers op de headset detecteren om u in de virtuele wereld te plaatsen. Zonder die basisstations is er geen manier om je positie in de wereld nauwkeurig te controleren, en de headset zal een grijs scherm tonen, net als wanneer hij ooit de tracking verliest, zelfs als de sensoren correct zijn ingesteld.

Wat je echter kunt doen als je weinig tijd of ruimte hebt, is de Vive instellen met slechts één Lighthouse-sensor. Sommige naar voren gerichte games en ervaringen zullen daar prima mee werken, maar je zult beperkt zijn tot ongeveer 180 graden draaien, en het kan enige moeite zijn om controllers in sommige posities te volgen.

Image
Image
Een enkele HTC Vive Lighthouse-sensor is prima voor zittende ervaringen zoals racegames en vluchtsimulators.

Kārlis Dambrāns/Flickr

Om één Lighthouse-sensor in te stellen, volg je de gebruikelijke HTC Vive-installatiestappen, maar je schakelt slechts één sensor in. U moet ook Instellen voor alleen staand selecteren in de installatiewizard.

Heeft u de sensoren voor HTC Vive nodig?

Ja, absoluut. Eén sensor is prima voor sommige games en ervaringen, maar als je de Vive-headset zonder sensoren probeert te gebruiken, wordt er gewoon een grijs scherm weergegeven.

Twee sensoren bieden de meest nauwkeurige tracking, maar u kunt slechts één sensor gebruiken voor een zittende, 180-graden VR-ervaring.

Kan ik Vive gebruiken zonder controllers?

Sommige ervaringen binnen VR vereisen helemaal geen invoer, en die werken prima zonder controllers - je zult ze buiten VR op je monitor moeten starten. Sommige games werken met hoofd-/blikcontrole, en die zouden prima moeten werken zonder controllers.

Voor de meeste games en ervaringen die input vereisen, heb je de Vive-bewegingscontroller, een Xbox-controller of een gelijkwaardige gamepad nodig.

FAQ

    Hoe stel ik de HTC Vive in?

    Om de HTC Vive op te zetten, maak je ruimte vrij voor een speelruimte en monteer je de Lighthouse-volgsensoren in tegenover elkaar liggende hoeken met ongeveer 2,5 meter ertussen. Download vervolgens Steam, log in op uw Steam-account en installeer SteamVR. Sluit uw headset aan op de linkbox, sluit de linkbox aan op uw computer, schakel uw controllers in en volg de aanwijzingen.

    Waar kan ik een HTC Vive uitproberen?

    Als je een plek wilt vinden om de HTC Vive uit te proberen, ga je naar de Vive Store Locator-website en voer je je adres in. Je ziet een Google Map met de locaties van winkels die de Vive hebben ingesteld voor demonstratie.

    Hoeveel ruimte heb je nodig voor een HTC Vive?

    Vive beveelt aan dat je speelruimte groot genoeg is om beweging mogelijk te maken in een diagonaal gebied van maximaal 16 voet en 4 inch (vijf meter). Voor een opstelling op kamerschaal is een minimumoppervlak van 6 voet 6 inch x 5 voet nodig. Voor staande en zittende ervaringen is er geen minimale benodigde ruimte.

Aanbevolen: