Kan ik een router gebruiken zonder modem?

Inhoudsopgave:

Kan ik een router gebruiken zonder modem?
Kan ik een router gebruiken zonder modem?
Anonim

Je kunt een router zonder modem gebruiken om bestanden over te dragen of inhoud te streamen tussen apparaten op een draadloos netwerk. U hebt echter een modem en een internetprovider (ISP) nodig als u toegang wilt tot internet.

Heb ik een modem nodig als ik een router heb?

Je hebt niet per se een modem of een internetverbinding nodig om te communiceren met andere apparaten op een lokaal netwerk (LAN). Zolang je bent verbonden met het draadloze netwerk van een router, kun je gegevens naar printers, externe schijven en andere apparaten sturen.

Het belangrijkste verschil tussen een modem en een router is dat de modem een internetsignaal levert. De router daarentegen zendt een wifi-signaal uit zodat uw apparaten draadloos met de modem (en met elkaar) kunnen communiceren. Er is een modem nodig om via internet met apparaten buiten uw netwerk te communiceren.

Hoe installeer ik een router zonder modem?

De stappen voor het instellen van een wifi-router met of zonder modem zijn in principe hetzelfde:

  1. Zoek de netwerknaam (ook wel de SSID genoemd) en het netwerkwachtwoord. Deze informatie wordt meestal afgedrukt in de handleiding of op de onderkant van de router.

    Als de standaardnetwerknaam en het standaardwachtwoord zijn gewijzigd, reset je je router om de standaardinstellingen te herstellen.

  2. Sluit de router aan op de voeding en steek hem in het stopcontact. Als de router niet automatisch wordt ingeschakeld, drukt u op de aan/uit-knop.
  3. Selecteer op uw computer het Wi-Fi-pictogram in de Windows-taakbalk of het Mac-menu om een lijst met beschikbare netwerken te zien, selecteer vervolgens de netwerknaam en voer de toegangssleutel in.

    Image
    Image

    Als uw computer een Ethernet-poort heeft, kunt u rechtstreeks verbinding maken met de router met een Ethernet-kabel.

  4. Verbind je andere apparaten met het netwerk van de router. Je moet je computer gebruiken om een printer te verbinden met je wifi-netwerk.
  5. Om de instellingen van uw router te configureren, opent u een webbrowser, zoekt u uw standaard gateway-IP-adres op en voert u het standaard gateway-IP-adres in het URL-veld in.
  6. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de router in. Deze informatie is ook te vinden in de handleiding of aan de onderkant van het apparaat.

  7. Gebruik de beheerdersconsole in uw browser om uw netwerkinstellingen aan te passen. Er zijn bijvoorbeeld tal van manieren om uw wifi-thuisnetwerk veiliger te maken.

    Het wordt ten zeerste aanbevolen om de netwerk-SSID en het wachtwoord op uw router te wijzigen, zodat deze minder kwetsbaar is voor hackers.

Het maken van een LAN maakt het mogelijk om bestanden te delen via je wifi-netwerk. Als u bijvoorbeeld het delen van bestanden en printers in Windows inschakelt, kunt u bestanden opslaan in uw openbare Windows-map zodat iedereen op het netwerk er toegang toe heeft of bestanden rechtstreeks via OneDrive kan overbrengen. Er is ook een manier om het delen van bestanden op Macs in te stellen.

Als je veel aangesloten apparaten hebt, overweeg dan om een subnetmasker in te stellen om de netwerkbeveiliging en prestaties te verbeteren.

Bottom Line

Je hebt een modem en een ISP nodig om toegang te krijgen tot internet. U kunt uw computer of gameconsole mogelijk rechtstreeks op de modem aansluiten met een Ethernet-kabel, maar u hebt een router nodig om draadloos verbinding te maken. Er zijn ook modem-router combinatie-eenheden, die in wezen modems zijn met ingebouwde routers.

Kan ik een wifi-router en modem gebruiken zonder internetprovider?

Hoewel je een router zonder modem of ISP kunt gebruiken, kun je zonder alle drie geen draadloze verbinding met internet maken. Uw opties voor een ISP zijn beperkt op basis van waar u woont. Als je de luxe hebt om tussen internetproviders te kiezen, overweeg dan de aangeboden snelheden in vergelijking met de prijs.

FAQ

    Welk type wifi-router heb ik nodig?

    Zorg er bij het kopen van een router voor dat deze de nieuwste Wi-Fi-generatie (802.11ac) ondersteunt en een snelheidsclassificatie van 25 Mbps of hoger heeft. Als je router een groot gebied moet bereiken, heb je misschien een langeafstandsrouter of een wifi-bereikvergroter nodig.

    Waarom kan ik geen verbinding maken met wifi?

    Als je modem verbinding maakt met internet maar geen verbinding kan maken met wifi, kan er een probleem zijn met de router. Zorg ervoor dat wifi is ingeschakeld op uw apparaat en probeer vervolgens problemen met uw draadloze verbinding op te lossen.

    Hoe open ik poorten op mijn router?

    Sommige videogames en andere software vereisen dat specifieke poorten op uw router open zijn. Als je een poort moet openen, gebruik dan je router om een statisch IP-adres en port forwarding in te stellen.

Aanbevolen: