Hoe Chromecast te gebruiken zonder wifi

Inhoudsopgave:

Hoe Chromecast te gebruiken zonder wifi
Hoe Chromecast te gebruiken zonder wifi
Anonim

Wat u moet weten

  • Optie 1: Open het primaire apparaat. Zoek naar het scherm waarnaar u wilt casten. Er verschijnt een pincode. Voer het in op uw Chromecast-app.
  • Optie 2: Stel de reisrouter in en sluit de Chromecast aan. Neem je router mee, stel hem in en maak verbinding zoals je normaal zou doen.
  • Optie 3: Download Connectify vanaf een Mac en volg de aanwijzingen. Stel een naam en wachtwoord in en vink Wi-Fi Hotspot aan. Sluit alles aan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u verbinding kunt maken met een Chromecast zonder een normale wifi-installatie. Meestal maakt een Chromecast rechtstreeks verbinding met internet via een wifi-verbinding. Als je geen internetverbinding hebt, kun je een lokaal wifi-netwerk opzetten waarmee je Chromecast nog steeds zonder internettoegang kunt gebruiken.

Gebruik Google Chromecast zonder internet voor Android

  1. Zorg ervoor dat u de Chromecast bijwerkt naar de nieuwste versie van de firmware. Hoewel de Chromecast zonder internetverbinding kan werken, moet de firmware wel up-to-date zijn.
  2. Op uw primaire apparaat opent u een app die geschikt is voor Google Cast en klikt u op de knop 'Cast'.
  3. Het primaire apparaat begint te zoeken naar compatibele apparaten in de buurt. Zoek het scherm waarnaar je wilt casten en selecteer het.
  4. Er wordt een viercijferige pincode op het scherm weergegeven. Voer deze pincode in uw Chromecast-app in om de apparaten te verbinden.
  5. Uw Android-apparaat zou nu verbonden moeten zijn en u kunt lokaal opgeslagen media casten naar het scherm dat is verbonden met de Chromecast.

    Image
    Image

Als de bovenstaande methode niet werkt of als je een iPhone hebt, zijn er andere opties. Reisrouters kunnen een lokaal netwerk creëren en Mac-gebruikers kunnen toepassingen van derden gebruiken, zoals Connectify.

Google Chomecast gebruiken met een reisrouter

Een reisrouter kan een lokaal wifi-netwerk maken dat je kunt gebruiken om je Chromecast met een ander apparaat te verbinden.

  1. Stel uw reisrouter in voordat u van huis gaat en wijs er een netwerknaam (ook wel SSID genoemd) en een wachtwoord aan toe.
  2. Verbind je Chromecast draadloos met de reisrouter via de app op je Android- of iOS-apparaat.
  3. Als je de reisrouter op een nieuwe locatie aansluit, wordt er een netwerk tot stand gebracht. Zelfs als er geen internet beschikbaar is, kunt u uw apparaat via dit netwerk met de Chromecast verbinden.
  4. Verbind de router met het apparaat waarnaar je wilt casten. Als u in een hotel verblijft, moet u mogelijk het instellingenmenu van de televisie gebruiken om de router te selecteren en het wachtwoord in te voeren.
  5. Als de router niet verschijnt, voert u handmatig de SSID en het wachtwoord in. U kunt dit doen via de netwerkinstellingen van het apparaat dat u gebruikt door de naam en het wachtwoord in te voeren.

  6. Eenmaal aangesloten, zou de televisie moeten verschijnen als een bestemming die u kunt casten. Selecteer het als de streamingbestemming via de Chromecast-app. Je kunt deze app vinden in de iOS en de Google Play Store.
  7. U zou nu lokaal opgeslagen inhoud naar de televisie moeten kunnen streamen, zelfs zonder internetverbinding.

Vanwege Google's eigendom van Android, zijn de meeste Android-apparaten beter compatibel met Chromecast dan iOS-apparaten. Als u een Mac- of iOS-gebruiker bent, kunt u een Connectify Hotspot gebruiken om dezelfde resultaten te bereiken. Hiermee kunt u een privénetwerk maken vanaf uw laptop.

Hoe Google Chromecast te gebruiken vanaf Mac

Chromecast vereist een wifi-verbinding om te werken. Deze optie laat zien hoe u vanaf uw Macbook een lokaal netwerk kunt maken dat de plaats van Wi-Fi inneemt.

  1. Download de Connectify-software. Let op: dit is een betaalde applicatie, maar met de gratis versie kun je wel een draadloos netwerk maken.

  2. Volg de instructies op het scherm om de software in te stellen.

    Image
    Image
  3. Open de Connectify-software en stel een hotspotnaam en wachtwoord in.
  4. Zorg ervoor dat de optie "Wi-Fi Hotspot" bovenaan het scherm is geselecteerd.
  5. Verbind het apparaat dat je wilt casten met het netwerk.
  6. Als het netwerk niet verschijnt, voert u handmatig de hotspotnaam en het wachtwoord in.
  7. Eenmaal verbonden, zou het apparaat moeten verschijnen als een bestemming die u kunt casten. Selecteer het als de streamingbestemming via de Chromecast-app.
  8. U zou nu lokaal opgeslagen inhoud naar de televisie moeten kunnen streamen, zelfs zonder internetverbinding.

FAQ

    Hoe verbind ik mijn Chromecast met een nieuw wifi-netwerk?

    Om Chromecast te verbinden met een nieuw wifi-netwerk, verbindt u uw mobiele apparaat met het netwerk, opent u de Google Home-app en tikt u op uw Chromecast > Instellingen > Wi-Fi > Vergeet > Vergeet netwerk Volg daarna de -schermprompts om uw Chromecast te verbinden met wifi.

    Waarom heeft Chromecast mijn wifi-wachtwoord nodig?

    Je Chromecast heeft wifi nodig om te communiceren met andere apparaten in je netwerk en om content te streamen van services zoals Netflix, Hulu en Disney Plus. Internettoegang is echter niet nodig voor casten via een lokaal netwerk.

Aanbevolen: