Hoe Messenger te gebruiken zonder een Facebook-account

Inhoudsopgave:

Hoe Messenger te gebruiken zonder een Facebook-account
Hoe Messenger te gebruiken zonder een Facebook-account
Anonim

Wat te weten

  • Voer in de Messenger-app het telefoonnummer/e-mailadres en wachtwoord van je gedeactiveerde Facebook-account in en tik vervolgens op Log In.
  • Of tik op Nieuw account aanmaken > Volgende > Aanmelden om een nieuw Facebook-account en Messenger-account ermee aan te maken.
  • Deactiveer vervolgens uw Facebook-account op Facebook.com of in de Facebook-app terwijl u Messenger blijft gebruiken.

Dit artikel behandelt hoe je Messenger gebruikt als je Facebook niet gebruikt, inclusief hoe je de Messenger-app op je apparaat instelt als je een eerder gedeactiveerd account hebt.

Bij deze instructies wordt ervan uitgegaan dat Messenger voor iOS of Messenger voor Android op uw mobiele apparaat is geïnstalleerd.

Gebruik Messenger met een gedeactiveerd Facebook-account

Vóór december 2019 had je alleen een telefoonnummer nodig om een Facebook Messenger-account aan te maken. Nu heb je een Facebook-account nodig, maar deze hoeft niet actief te zijn. Als u uw Facebook-account eerder hebt gedeactiveerd, kunt u deze gebruiken om een Messenger-account aan te maken zonder deze eerst opnieuw te activeren. Het enige dat u hoeft te doen, is inloggen op Messenger met de inloggegevens van uw gedeactiveerde account en klikken of tikken op Inloggen

Gebruik Messenger zonder een Facebook-account

Als je een Facebook-account had dat je permanent hebt verwijderd, of als je nog nooit eerder een Facebook-account hebt gehad, kun je een geheel nieuwe maken en deze vervolgens deactiveren nadat je Messenger hebt ingesteld.

  1. Open de Messenger-app en tik op Nieuw account maken.

    Opmerking

    Er kan een pop-upvenster verschijnen waarin wordt gevraagd om informatie van Facebook.com te gebruiken om in te loggen. Tik op Doorgaan.

  2. Er wordt een browservenster geopend waarin u wordt gevraagd een nieuw Facebook-account aan te maken. Vul de velden in en tik op Volgende op elk tabblad totdat u bij het laatste komt en tik op Aanmelden.

    Image
    Image

    Opmerking

    Zorg ervoor dat u de voor- en achternaam gebruikt die u in uw Messenger-account wilt weergeven. Je moet je account verifiëren met een code die per sms of e-mail is verzonden.

  3. Door een Facebook-account aan te maken, wordt ook een Messenger-account gemaakt, die je meteen kunt gebruiken.

    Opmerking

    Messenger toont automatisch je Facebook-profielfoto naast je naam. Helaas kun je je profielfoto niet uploaden of wijzigen binnen Messenger - je moet dit doen via je Facebook-account via de website of de mobiele app.

  4. Deactiveer optioneel je Facebook-account en blijf Messenger gebruiken zoals je zou doen als je Facebook-account nog actief was.

    Opmerking

    Zorg ervoor dat u uw Facebook-account deactiveert, niet verwijdert. Als je je account verwijdert, worden ook je Messenger-account en al je berichten verwijderd. Een gedeactiveerd Facebook-account is het absolute minimum dat je moet hebben om Messenger te gebruiken.

FAQ

    Kun je contact opnemen met iemand op Messenger zonder vrienden te zijn?

    Ja, je kunt een bericht sturen naar iemand op Facebook Messenger als je geen vrienden bent. Uw bericht kan echter in hun berichtverzoeken aankomen en ze zullen het alleen zien als ze daar controleren. Om telefooncontacten toe te voegen aan Messenger, selecteer Telefooncontacten > Upload Contacten

    Hoeveel Messenger-accounts kun je hebben?

    Je kunt maximaal vijf Messenger-accounts toevoegen, op voorwaarde dat ze het naambeleid en de communitynormen van Facebook volgen. Om een Messenger-account toe te voegen, tik je op je profielfoto in de Messenger-app > Account wisselen > Account toevoegen > voer je gegevens in.

    Kunnen mensen me vinden op Messenger zonder Facebook?

    Ja. Mensen kunnen naar je zoeken op naam, e-mailadres of telefoonnummer in de Messenger-app. Om uw privacy-instellingen te beheren, gaat u naar Messenger en tikt u op uw profielfoto > Privacy > Bezorging van berichten en kies wie je berichtverzoeken kan sturen.

Aanbevolen: