Hoe routerinstellingen op Windows te openen

Inhoudsopgave:

Hoe routerinstellingen op Windows te openen
Hoe routerinstellingen op Windows te openen
Anonim

Wat te weten

  • Voer het IP-adres van uw router in een webbrowser in en voer vervolgens de gebruikersnaam en het wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beheerdersconsole.
  • Sommige routers hebben een mobiele app die u kunt downloaden om toegang te krijgen tot uw netwerkinstellingen.
  • Log in op uw router om de naam van uw netwerk te wijzigen, wachtwoorden te wijzigen, de beveiliging van uw netwerk te verbeteren en aangesloten apparaten te beheren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u routerinstellingen opent op Windows 11 en Windows 10. De instructies zijn in grote lijnen van toepassing op alle routermerken en -modellen, inclusief modemroutercombinaties.

Hoe krijg ik toegang tot mijn routerinstellingen?

Om toegang te krijgen tot de beheerderspagina van uw router en de instellingen te wijzigen, volgt u deze stappen:

Sommige routers, zoals Google Wifi, gebruiken een mobiele app om toegang te krijgen tot de router.

  1. Zoek het IP-adres van je router. Veelgebruikte standaard gateway-IP-adressen zijn 192.168.1.1, 192.168.0.1 en 192.168.1.100.
  2. Zoek de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router. Deze informatie vind je meestal aan de onderkant van de router. Als je het niet ziet, zoek het dan op op de website van de fabrikant.

    De gebruikersnaam en het wachtwoord van de router zijn niet hetzelfde als de netwerknaam (SSID) en Wi-Fi-sleutel.

  3. Open een webbrowser en voer het IP-adres van je router in de adresbalk in.

    Image
    Image
  4. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw router in. U wordt dan aangemeld bij de beheerdersinterface van uw router.

    Image
    Image

Uw routerinstellingen beheren

De instellingen voor je draadloze thuisnetwerk worden opgeslagen op je router. Vanuit de beheerdersinterface van uw router kunt u:

  • Hernoem je netwerk
  • Wijzig uw wifi-wachtwoord
  • Wijzig het beheerderswachtwoord van de router
  • Een gastnetwerk opzetten
  • Verbeter de beveiliging van uw router
  • Blokkeer websites op uw netwerk
  • Apparaten beheren die op uw netwerk zijn aangesloten

Op sommige routers kun je extern beheer inschakelen, zodat je je routerinstellingen kunt beheren wanneer je bent verbonden met een ander netwerk. Raadpleeg de handleiding die bij uw router is geleverd of zoek de documentatie op de website van de fabrikant op voor specifieke instructies.

Image
Image

Waarom heb ik geen toegang tot mijn routerbeheerderspagina?

Als je een foutmelding krijgt wanneer je probeert toegang te krijgen tot je router, zorg er dan voor dat je bent verbonden met het juiste netwerk en controleer nogmaals de inloggegevens. Als het beheerderswachtwoord of de gebruikersnaam is gewijzigd en u weet het niet, reset uw router dan naar de fabrieksinstellingen.

Als u nog steeds problemen ondervindt, start u uw router en modem opnieuw op en probeert u het opnieuw. Als u een firewall van derden heeft ingesteld, moet u deze mogelijk tijdelijk uitschakelen.

FAQ

    Hoe open ik de instellingen van de Comcast-router?

    Om toegang te krijgen tot uw Comcast Xfinity-routerinstellingen, moet u ervoor zorgen dat u bent verbonden met uw Xfinity-netwerk. Voer vervolgens in een webbrowser 10.0.0.1 in; je ziet een inlogscherm. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en u krijgt toegang tot uw routerinstellingen.

    Hoe wijzig ik de beveiligingsinstellingen van mijn router?

    Als u bent aangemeld bij het beheerderspaneel van uw router, gaat u naar de sectie Wireless Security of Wireless Network en zoekt u naar eenDraadloze netwerkconfiguratie optie. Selecteer de WPA of WPA 2 optie. Een andere manier om de beveiliging van uw router te verbeteren, is door de ingebouwde firewall van uw draadloze router in te schakelen.

    Hoe zet ik mijn router terug naar de fabrieksinstellingen?

    Verschillende routers kunnen hun eigen resetprocedures hebben. Over het algemeen, om een router terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, zet u hem aan en zoekt u de Reset-knop op de achter- of onderkant. Gebruik een paperclip of soortgelijk puntig voorwerp en houd de Reset-knop 30 seconden ingedrukt.

Aanbevolen: