Hoe de Register-editor in Windows te openen

Inhoudsopgave:

Hoe de Register-editor in Windows te openen
Hoe de Register-editor in Windows te openen
Anonim

Wat te weten

  • Klik met de rechtermuisknop of tik en houd vast Start > Uitvoeren. Typ regedit > Enter.
  • Registersleutels en waarden veilig toevoegen, wijzigen of verwijderen.
  • Het is een goed idee om een back-up van het register te maken voordat u het bewerkt.

Alle handmatige wijzigingen aan het Windows-register vinden plaats in de Register-editor, een tool die in alle versies van Windows is opgenomen. Met Register-editor kunt u de registersleutels en registerwaarden die deel uitmaken van het volledige Windows-register bekijken, maken en wijzigen. Er is geen snelkoppeling voor het hulpprogramma in de meeste versies van Windows, dus de beste manier om het te openen is door het uit te voeren vanaf een opdrachtregel.

Hoe de Register-editor te openen

Toegang tot de Register-editor door deze procedure te volgen:

  1. Klik in Windows 11, Windows 10 of Windows 8.1 met de rechtermuisknop of houd de Start-knop ingedrukt en kies vervolgens Uitvoeren. Vóór Windows 8.1 is het dialoogvenster Uitvoeren het gemakkelijkst beschikbaar via het scherm Apps.

    Image
    Image

    In Windows 7 of Windows Vista, selecteer Start.

    Selecteer in Windows XP Start en vervolgens Run.

    Een snelle manier om het dialoogvenster Uitvoeren in elk van deze Windows-versies te openen, is door de sneltoets Win+R. te gebruiken

  2. Typ het volgende in het zoekvak of het venster Uitvoeren, gevolgd door Enter:

    
    

    regedit

    Image
    Image

    Afhankelijk van uw versie van Windows en hoe deze is geconfigureerd, ziet u mogelijk een dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer waarin u moet bevestigen dat u de Register-editor wilt openen.

  3. Register-editor wordt geopend.

    Image
    Image

    Als je de Register-editor eerder hebt gebruikt, wordt deze geopend op dezelfde locatie waar je de vorige keer werkte. Als dat gebeurt, en je wilt niet met de sleutels of waarden op die locatie werken, ga dan gewoon door met het minimaliseren van de registersleutels totdat je het hoogste niveau hebt bereikt, met een lijst van de verschillende registercomponenten.

    U kunt registersleutels minimaliseren of uitbreiden door het kleine > pictogram naast de sleutel te selecteren. In Windows XP wordt in plaats daarvan het + pictogram gebruikt.

U kunt nu alle wijzigingen aanbrengen die u in het register moet aanbrengen, wat waarschijnlijk niet zou moeten worden gedaan, tenzij u vertrouwd bent met het veilig toevoegen, wijzigen of verwijderen van registersleutels en -waarden. Zorg ervoor dat, wat u ook doet, u alleen de beperkte registergebieden beïnvloedt die u van plan bent.

Gezien het belang van het register op uw Windows-computer, raden we u ten zeerste aan om een back-up van het register te maken, ofwel het hele ding of zelfs alleen de gebieden waarin u werkt, voordat u iets doet.

Meer hulp bij de Register-editor

Het is belangrijk om te weten hoe u het Windows-register kunt herstellen voordat u de Register-editor gebruikt. Hiermee kunt u een REG-bestandsback-up aan het register toevoegen als er iets misgaat tijdens het bewerken.

Hoewel de Register-editor open en gebruiksklaar is, is het niet altijd verstandig om zelf handmatig wijzigingen aan te brengen, vooral als een programma of geautomatiseerde service dit voor u kan doen. Als u bijvoorbeeld de Register-editor gebruikt om achtergebleven of ongewenste registervermeldingen op te ruimen, moet u dit niet zelf doen, tenzij u er zeker van bent dat u weet wat u doet. Gebruik in plaats daarvan een gratis registeropschoner als u veelvoorkomende registerrommel automatisch wilt verwijderen.

Dezelfde regedit opdracht kan worden uitgevoerd vanaf de opdrachtprompt. Typ na het openen van de opdrachtprompt de opdracht en druk op Enter.

Hoewel de omstandigheid zeldzaam zou moeten zijn, is er nog een andere manier om deze tool te starten vanuit Taakbeheer. Open hiervoor Taakbeheer Ctrl+Shift+Esc, ga naar File > Voer nieuwe taak uit, en typ regedit, gevolgd door OK.

Image
Image

Je zou het op die manier kunnen openen als je geen toegang hebt tot het standaard dialoogvenster Uitvoeren zoals beschreven in stap 1 hierboven, of als Verkenner of Opdrachtprompt om de een of andere reden niet wil openen.

Als u merkt dat u deze tool vaak opent, kunt u een snelkoppeling voor de Register-editor op uw bureaublad maken. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad, ga naar New > Shortcut, typ regedit en druk opNext en dan Finish In sommige versies van Windows kunt u de snelkoppeling naar uw taakbalk slepen voor nog snellere toegang.

Verbinding maken met een extern Windows-register is een iets ander proces dan hierboven beschreven voor een lokaal register. Na het openen van een normaal venster van de Register-editor, is er een extra stap om het externe register te vinden.

FAQ

    Hoe schakel ik netwerktoegang tot het Windows-register uit?

    Als u netwerktoegang tot het Windows-register wilt uitschakelen, selecteert u Win+ R > en voert u services.msc in > OK. Dubbelklik in Windows Service Manager op Remote Registry, selecteer het tabblad General > Disabled.

    Waar is de Windows-systeemregistercomponent?

    Registerkasten verschijnen als mappen in het linkerdeelvenster in de Windows Register-editor wanneer alle andere sleutels zijn geminimaliseerd. Alle sleutels die als netelroos worden beschouwd, beginnen met HKEY en staan bovenaan de registerhiërarchie.

Aanbevolen: