De 4 beste cd-spelers en cd-wisselaars, getest door experts

Inhoudsopgave:

De 4 beste cd-spelers en cd-wisselaars, getest door experts
De 4 beste cd-spelers en cd-wisselaars, getest door experts
Anonim

Hoewel de cd-revolutie meer dan 20 jaar geleden zijn hoogtepunt beleefde, zijn cd's nog steeds een populaire optie om naar muziek van hoge kwaliteit te luisteren en ervan te genieten dankzij de weergave in hoge resolutie. De cd-speler wordt het hart van uw audiosysteem voor thuis, en of u nu op zoek bent naar een stand-alone unit zoals de Bose Wave SoundTouch IV, die zijn eigen ondersteunende luidsprekers heeft, of u op zoek bent naar een van de beste luidsprekers om te koppelen met uw nieuwe cd-speler, is het vinden van een cd-speler die aan uw behoeften voldoet niet altijd een gemakkelijke taak.

De beste cd-spelers en cd-wisselaars moeten een hoge signaal-ruisverhouding ondersteunen voor een uitstekende geluidskwaliteit, een goede DAC bevatten voor digitaal-naar-analoog-conversie, en ze moeten een sterk, duurzaam chassis hebben dat de trillingen, aangezien trillingen altijd de vijand zijn van een geweldige geluidskwaliteit.

We hebben de beste cd-spelers en -wisselaars die 2021 te bieden heeft verzameld. Of je nu op zoek bent naar een zelfstandige cd-speler of iets robuusters nodig hebt, we hebben het voor je.

Beste algemeen: Bose Wave SoundTouch Music System IV

Image
Image

Zoals altijd doet Bose zijn legendarische naam eer aan voor fantastische geluidskwaliteit. Dit stereosysteem voor thuis en deze cd-speler is geen uitzondering, waardoor het een schoen is voor de beste algemene cd-speler op onze lijst. Compleet met WaveGuide-technologie van Bose, kan hij veilig geluidskwaliteit leveren die je alleen zou krijgen van grotere, duurdere luidsprekermodellen, dus het is veilig om te zeggen dat deze kleine stereo een klap uitdeelt.

Hoewel de eerste installatie een tijdje kan duren dankzij veel apparaatupdates, is het het wachten waard. Het Bose Wave SoundTouch Music System IV is in staat om rijke hoge tonen en diepe, bas-achtige lage tonen te produceren met dat kenmerkende Bose-geluid zonder vervorming, en is een geweldige cd-speler en audio-eenheid voor in huis.

De Wave SoundTouch IV ondersteunt naast draadloos streamen via Wi-Fi en Bluetooth ook cd's en mp3-bestanden op cd's en cd-rw-schijven. Dit is geweldig voor het streamen van verbonden apps, zoals Pandora en Spotify, en het kan muziek rechtstreeks vanaf je smartphone of aangesloten computer afspelen.

Het compacte, moderne ontwerp is verkrijgbaar in espressozwart of platinazilver, en het bevat twee luidsprekers aan weerszijden van de naar voren gerichte cd-lade. De handsfree bedieningsmodus, compatibel met Amazon Alexa-compatibele apparaten, is een leuk extraatje.

Voor cd-liefhebbers is er één belangrijk pijnpunt met betrekking tot de reeks meegeleverde draadloze functies: cd's kunnen niet naar draadloze luidsprekers worden gestreamd vanwege technische beperkingen in vergelijking met het draadloos afspelen van andere media, die kunnen worden gestreamd via verbonden draadloze apparaten. luidsprekers van kamer tot kamer. Daarom raden we aan om de Wave SoundTouch IV zo te plaatsen dat deze het beste is voor het luisteren naar cd's in de kamer.

Een andere belangrijke opmerking is dat de Wave SoundTouch IV ook een ondersteunende app heeft: Bose SoundTouch. Helaas zijn problemen met de app en het onderhouden van verbindingen met draadloze luidsprekers gebruikelijk. Recente updates hebben mogelijk geleid tot enkele prestatieverbeteringen, maar om dit te omzeilen raden we aan waar mogelijk de meegeleverde afstandsbediening te gebruiken.

Draadloos: Ja (Bluetooth, Wi-Fi) | Ondersteunde audioformaten: MP3, WMA, AAC, FLAC, Apple Lossless | Ingangen/uitgangen: AUX, FM-antenne, hoofdtelefoonaansluiting, USB, ethernet | Aantal ondersteunde schijven: 1

“De Wave SoundTouch IV kan zeer luid klinken met bijna geen vervorming. Hoge en middentonen zijn helder en schoon, en het systeem klonk geweldig met elk genre waar we naar luisterden.” - Benjamin Zeman, producttester

Image
Image

Beste voor compacte ruimtes: Teac PD 301 cd-speler

Image
Image

Het merk TEAC is synoniem geworden met betrouwbare prestaties en geweldige kwaliteit voor een no-nonsense prijs sinds het in de jaren zeventig voet aan de grond zette op de high-end audiomarkt. Het is geen verrassing dat de TEAC PD 301 een fantastische cd-speler is. Hoewel het formaat compact is, met een kloksnelheid van 8,5 inch breed bij 9 inch lang en 2 inch hoog, maakt het zeker zijn stijlvolle maar kleine gest alte goed met fantastische muziekkwaliteit en gebruiksvriendelijke ingebouwde functies.

De compacte constructie, alleen verkrijgbaar in zwart met gepolijste metalen zijkanten, zorgt voor een gedistingeerde aanwezigheid waar je hem ook wilt plaatsen, of het nu naast een volledig stereosysteem is of een meer discrete plaatsing naast boekenplankluidsprekers.

Dankzij het plug-and-play karakter ben je direct uit de doos aan de slag. Eenmaal ingesteld, kun je profiteren van de snelladende slot-in drive om soepel en gemakkelijk schijven te wisselen.

De TEAC PD 301 ondersteunt zowel MP3- als WMA-inhoud op cd-, cd-r- en cd-rw-schijven. U kunt niet alleen cd's afspelen met de PD 301, maar hij heeft ook een USB-poort voor WAV-, MP3-, WMA- en AAC-bestanden. De PD 301 ondersteunt digitale en analoge uitgangen, en TEAC heeft zich hard gericht op het verfijnen van de ondersteunende hardware om een uitzonderlijk product te leveren door de signaal-ruisverhouding te verkleinen tot een indrukwekkende 105 dB. Dit zorgt ervoor dat je vanaf de bron een fenomenale geluidskwaliteit hebt voor een uitzonderlijke hifi-ervaring.

Draadloos: Nee | Ondersteunde audioformaten: MP3, WMA, AAC, WAV | Ingangen/uitgangen: FM-antenne, USB | Aantal ondersteunde schijven: 1

"De geluidskwaliteit van de TEAC PD-301 is fantastisch, wat neerkomt op enkele technische specificaties. Deze cd-speler heeft een signaal-ruisverhouding van 105 dB, wat een grote verbetering is ten opzichte van de analoge systemen op andere cd-spelers die we hebben getest. " - James Huenink, Product Tester

Image
Image

Beste voor duurzaamheid: Tascam CD-200BT Rackmount CD-speler

Image
Image

De Tascam CD-200BT Rackmount CD-speler is een geweldige, stevige optie voor een Bluetooth-compatibele CD-speler, vooral bij gebruik op een professioneel audiorek. Zoals de meeste apparatuur voor rackmontage, is hij ontworpen met het oog op langdurig gebruik van de cd-speler.

Het is dan ook geen verrassing dat de CD-200BT een duurzame zwarte metalen behuizing heeft zonder een opvallende digitale interface. In plaats daarvan heeft het model grote, plastic knoppen en een gebruiksvriendelijke afstandsbediening. Het ondersteunt slechts een enkele cd-sleuf en de montageapparatuur v alt aan beide kanten op, zodat u er zeker van kunt zijn dat het extra veilig is geplaatst.

De CD-200BT wordt geleverd met een hele reeks gebruiksvriendelijke, ingebouwde functies. Een favoriet is de 10-seconden afspeelschokbescherming, die 10 seconden aan songdata opslaat om ervoor te zorgen dat een onbedoelde hobbel niet leidt tot een onderbreking van het afspelen. Een ander voordeel is de mogelijkheid van deze cd-speler om tot acht Bluetooth-apparaten tegelijk aan te sluiten, terwijl indien nodig soepele overgangen tussen de apparaten worden ondersteund.

Vier afspeelmodi zijn inbegrepen: enkel, programma, continu en shuffle. De signaal-ruisverhouding van de CD-200BT is 90 dB, wat goed is, maar het v alt niet echt op in de massa in vergelijking met de concurrentie. Als u op zoek bent naar een uitzonderlijke en duurzame cd-speler die WAV- of MP3-bestanden ondersteunt, dan is dit een uitstekende keuze.

Draadloos: Ja (Bluetooth) | Ondersteunde audioformaten: MP2, MP3, WAV | Ingangen/uitgangen: AUX, hoofdtelefoonaansluiting | Aantal ondersteunde schijven: 1

“Om het schokbestendige geheugen van 10 seconden te testen, hebben we het geschud (zelfs ondersteboven) totdat onze armen pijn deden, en het sloeg niet één keer over.” - James Huenink, producttester

Image
Image

Beste voor live-toepassingen: Tascam CD-RW900MKII professionele cd-speler

Image
Image

De Tascam CD-RW900MKII is zonder meer de beste cd-speler voor live-opnames, en, net als het andere Tascam-product op onze lijst, kan de RW900MKII het best worden gebruikt op een professioneel audiorek. Het is het meest thuis als het middelpunt van een live muziekopstelling, en als zodanig bevat het een hele reeks opnamefuncties en uitstekende hardware om je te helpen het meeste uit je live-opnamesessies te halen.

Tracks zijn gemakkelijk direct in te stellen, of te wissen als je liever fouten wilt overschrijven en cd-ruimte wilt hergebruiken voor een tweede opname. De meegeleverde AK4528VM is een oudere maar goed presterende chipset voor AD/DA-conversie in het opnamesysteem, die zorgt voor een hoog dynamisch bereik zonder degradatie of ruis.

Stel handmatig tracks in door op de opnametoets te drukken. U kunt vertrouwen op uw eigen tijdgebaseerde trackindeling en uw trackopnametijden van tevoren programmeren. U kunt er ook voor kiezen om de functie Automatic Track Creation het over te laten nemen, waarbij de RW900MKII luistert of uw geluidsniveaus onder een bepaald niveau komen en, wanneer dit het geval is, de opname tagt om het begin van een nieuwe track aan te geven zonder de lopende opname sessie. Het is een gebruiksvriendelijke, ingebouwde opnamemethode zonder tussenruimte die de RW900MKII tot een betrouwbare, gebruiksvriendelijke cd-speler en opnamemachine maakt.

Het RW9000MKII-chassis is een duurzame metalen behuizing en komt overeen met wat we zouden verwachten van rackgemonteerde apparatuur voor langdurige duurzaamheid. Hij wordt geleverd met een afstandsbediening, zodat je altijd gemakkelijk toegang hebt tot de opname-eenheid wanneer je hem nodig hebt. De RW9000MKII ondersteunt naast een volumeregeling ook een hoofdtelefoonuitgang. Er worden vier verschillende afspeelmodi ondersteund: continu, enkelvoudig, shuffle en programma.

Draadloos: Nee | Ondersteunde audioformaten: MP3 | Ingangen/uitgangen: Hoofdtelefoonaansluiting | Aantal ondersteunde schijven: 1

De beste allround cd-speler die momenteel beschikbaar is, is Bose's uitstekende Wave SoundTouch IV (bekijk bij Amazon), met zijn ongelooflijke geluidskwaliteit en enorme reeks extra functies en extra's (inclusief de speciale luidsprekers).

Als je echter een oplossing nodig hebt voor een kleinere ruimte en een paar honderd dollar wilt besparen, is Teac's PD 301 (bekijken bij Amazon) een fantastisch alternatief.

Over onze vertrouwde experts

Emily Isaacs is een in Chicago gevestigde technologieschrijver die sinds 2019 samenwerkt met Lifewire. Haar expertisegebieden omvatten videogames, consumententechnologie en gadgets.

FAQ

    Hoe werken cd-spelers?

    Een cd-speler werkt door een kleine laserstraal in de speler te gebruiken die op de glanzende kant van de cd flitst. Het licht dat weerkaatst op de patronen aan de glanzende kant resulteert in een elektrische stroom die een signaal voortstuwt dat het afspelen van muziek in binair (enen en nullen) genereert. De digitaal-naar-analoogomzetter decodeert vervolgens de binaire getallen en zet ze weer om in elektrische stromen die door de oortelefoons worden omgezet in muziek.

    Zijn cd's verouderd?

    Hoewel ze zeker niet de meest geavanceerde technologie zijn, zijn cd's nog niet helemaal achterhaald. Bijna alle nieuwe muziek wordt op cd beschikbaar gesteld, en hoewel het aantal afneemt, blijven muziekwinkels jaarlijks enorme aantallen nieuwe en gebruikte compact discs verkopen (in 2019 werden bijvoorbeeld 46,5 miljoen cd's verzonden).

    Worden er nieuwe cd-spelers uitgebracht?

    Ja, een aantal bedrijven blijft nieuwe cd-spelers en -wisselaars uitbrengen. Bedrijven als Rotel, Panasonic, Cambridge Audio en Sony hebben de afgelopen jaren allemaal nieuwe modellen uitgebracht en de trend zal zich waarschijnlijk voortzetten, aangezien audiofielen blijven verlangen naar superieure audiokwaliteit in vergelijking met streaming/digitale alternatieven.

Waar u op moet letten bij cd-spelers en cd-wisselaars

DAC's

Een van de belangrijkste aspecten van uw cd-speler is de meegeleverde DAC. Simpel gezegd, een DAC is een computerchip die digitale signalen omzet in fysiek geluid - hoe indrukwekkender de DAC, hoe indrukwekkender de prestaties van uw speler.

Luidsprekers

Als je op zoek bent naar een kleine speler voor in je keuken, dan heb je waarschijnlijk geen zin om een extra ontvanger en een paar stereoluidsprekers aan te schaffen. Zorg ervoor dat u controleert of uw cd-speler luidsprekers heeft, en zo ja, hoe groot deze zijn.

Bluetooth

Hoewel de primaire functie van het kopen van een cd-speler is om naar je favoriete fysieke muziek te luisteren, wil je misschien een apparaat dat ook de mogelijkheid heeft om je favoriete digitale afspeellijsten af te spelen. Apparaten met Bluetooth kunnen eenvoudig verbinding maken met uw smartphone, tablet of computer om muziek en ander entertainment te streamen.

Aanbevolen: