De 6 beste Bluetooth-audio-ontvangers, getest door experts

Inhoudsopgave:

De 6 beste Bluetooth-audio-ontvangers, getest door experts
De 6 beste Bluetooth-audio-ontvangers, getest door experts
Anonim

De beste Bluetooth-audio-ontvangers voegen nieuwe mogelijkheden toe aan uw audio-ervaring. Veel muziekservices werken met op abonnementen gebaseerde modellen op je telefoon. Maar uw telefoon heeft waarschijnlijk geen hoofdtelefoonaansluiting om op uw auto of uw stereo-installatie aan te sluiten, die beide waarschijnlijk beter klinken dan de luidspreker van uw telefoon. Dus een goede Bluetooth-audio-ontvanger kan dat muziekabonnement omzetten in een onbeperkte muziekcatalogus voor je premium thuisstereo.

Over het algemeen is een Bluetooth-ontvanger een vrij kleine investering die een wereld aan mogelijkheden opent. Sommige dingen waar u op moet letten bij een Bluetooth-audio-ontvanger zijn audiocodecs, bereik en uitvoertypes. Bluetooth 5.0 is een geweldige vondst omdat het een indrukwekkend bereik en zeer goede audiocodecs met zich meebrengt. U wilt er ook zeker van zijn dat elke ontvanger die u krijgt correct wordt uitgevoerd naar uw auto of stereo, afhankelijk van waar u hem wilt gebruiken. Dus met dat alles in gedachten, lees verder om de beste keuzes te ontdekken!

Beste algemeen: Audioengine B1 Bluetooth-muziekontvanger

Image
Image

Als je een audiofiel bent die van geweldig geluid houdt en een geweldig stereosysteem als back-up heeft, dan wil je daar geen ondermaatse Bluetooth-ontvanger voor. De Audioengine B1-muziekontvanger wordt geleverd met Bluetooth 5.0, aptX HD, aptX en AAC-codecs voor audio van hoge kwaliteit.

Deze codecs geven je audio van cd-kwaliteit met minimaal verlies. Bluetooth 5.0 geeft je ook een bereik tot 30 meter, zodat je je telefoon bij je kunt houden terwijl deze via je stereo-installatie speelt. Bovendien krijg je 24-bits weergave en lage latentie, wat een mooie manier is om te zeggen dat je heldere audio krijgt zonder vertraging.

De B1 heeft zowel optische audio- als RCA-uitgangen die met vrijwel elk stereosysteem werken. Het bevat ook een indrukwekkende digitaal-naar-analoog-omzetter aan boord, waardoor een lagere signaal-ruisverhouding wordt bereikt.

Invoer: Bluetooth | Output: Optisch, RCA | Bereik: 100ft | Audiocodecs: aptX HD, aptX, AAC, SBC

De Audioengine B1-muziekontvanger is vrij klein en strak. Omdat het grootste deel van het chassis van aluminium is gemaakt, voelt het echt solide aan en geeft het nauwelijks. De B1 krijgt de hoogste cijfers op het gebied van bouwkwaliteit, een look en feel die past bij zijn prijs. De B1 verscheen op onze Bluetooth-lijsten zodra we hem in de koppelingsmodus zetten, geweldig om te zien van een apparaat dat zoveel kost. We konden zonder problemen muziek vanuit twee kamers door dikke betonnen muren op Bluetooth sturen. In de praktijk is dit een van de beste Bluetooth-audio-ervaringen die we ooit hebben gehad. - Jason Schneider, producttester

Image
Image

Beste budget: Besign BE-RCA Bluetooth-audioadapter voor lange afstand

Image
Image

Als je een klein budget hebt, vinden we de Besign BE-RCE langeafstands Bluetooth-audioadapter erg leuk. Meteen krijg je Bluetooth 5.0 en aptX-technologie. U krijgt geluid van cd-kwaliteit tot op 30 meter afstand. De ontvanger wordt gevoed door micro-USB en moet op de aan / uit-knop worden gedrukt om hem in te schakelen. Sommige recensenten zeiden dat ze hoopten een slimme stekker aan te sluiten die ze konden inschakelen om de Bluetooth-ontvanger aan te zetten. Dat gaat niet lukken met dit toestel. Het is een klein punt, maar nog steeds belangrijk, afhankelijk van uw gebruikssituatie.

Invoer: Bluetooth | Uitgang: 3,5 mm, RCA | Bereik: 100ft | Audiocodecs: aptX, SBC

Beste voor in de auto: Aukey Bluetooth-ontvanger met 3-poorts USB-autolader

Image
Image

Tegenwoordig hebben de meeste auto's een soort connectiviteit, maar ze zijn misschien niet draadloos. Als je een oudere auto hebt die uitkwam voordat Bluetooth gebruikelijk was, is de Aukey Bluetooth-ontvanger een uitstekende keuze om je rit te upgraden. Het is ontworpen om in uw auto te zitten. Er is een controller die op je dashboard wordt gemonteerd, waarmee je nummers kunt overslaan, afspelen en pauzeren zonder dat je met je telefoon hoeft te rommelen.

De Bluetooth-ontvanger wordt gevoed door een USB-A-stekker, dus hij kan ook binnen werken, maar hij wordt geleverd met een USB-stekker met drie poorten voor uw auto, waardoor er weinig twijfel bestaat over waarvoor hij is ontworpen. U kunt maximaal drie apparaten tegelijk aansluiten, want het werkt ook voor gezinnen. De enige uitgang is een 3,5 mm aux-kabel, dus zorg ervoor dat je autoradio die heeft voordat je bestelt. Als dat zo is, is dit een solide pick-up voor een oudere auto die nog geen Bluetooth-connectiviteit heeft.

Invoer: Bluetooth | Uitgang: 3,5 mm | Bereik: 33ft. | Audiocodecs: SBC

Beste veelzijdigheid: Anker SoundSync A3341

Image
Image

Soms wil je niet alleen een Bluetooth-ontvanger; misschien wilt u ook audio verzenden. Sommige gebruiksscenario's omvatten het aansluiten van de uitgang van uw tv op de zender en deze naar een Bluetooth-hoofdtelefoon sturen, of deze aansluiten op uw stereo-installatie en muziek afspelen vanaf uw telefoon. Een schakelaar aan de zijkant van het toestel bepa alt wat je met de audio gaat doen. Het kan niet eenvoudiger.

De ontvanger wordt zelfs geleverd met een aux-kabel, RCA-kabel en optische kabel die de meeste van je apparaten zou moeten afdekken. De ontvanger werkt op batterijen en gaat ongeveer 20 uur mee op een enkele lading. Optioneel kun je hem op één locatie aansluiten als hij daar een tijdje blijft. De Anker SoundSync A3341 is voorzien van aptX HD en geluid met een lage latentie, wat een hogere kwaliteit audio en geluid met een lagere latentie produceert. Dat houdt de audio gesynchroniseerd met de video wanneer u verzendt naar een Bluetooth-hoofdtelefoon.

Invoer: Bluetooth | Output: 3,5 mm, RCA, optisch | Bereik: 33 Ft | Audiocodecs: SBC, aptX HD

Beste bereik: Logitech Bluetooth-audio-adapterontvanger

Image
Image

Een van de beste bereiken die je in een Bluetooth-ontvanger vindt, is de Logitech Bluetooth-audioadapter. We hebben de Logitech Bluetooth-adapter getest en ontdekten dat deze een bereik had van ongeveer 15 meter, wat 30% of meer is dan de meeste ontvangers.

Alles wat je hier krijgt is SBC, dat respectabel werk doet, zonder veel van de andere toeters en bellen die je misschien in andere ontvangers aantreft. Maar voor de prijs krijg je een kleine, duurzame kleine ontvanger die kan doen wat hij moet doen.

De Logitech-adapter kan tot acht verschillende Bluetooth-apparaten in zijn geheugen opslaan, en je kunt er zelfs twee tegelijk op de ontvanger aansluiten. Er is geen wifi-verbinding of app-ondersteuning.

Het belangrijkste nadeel dat je hier zult vinden, is het ontbreken van digitale uitgangen. Je krijgt alleen RCA-uitgangen. Voeg dat toe aan de SBC-codec die aan boord is, en je krijgt basisfunctionaliteit en veelzijdigheid. RCA en SBC zijn respectievelijk de meest voorkomende uitvoer en codec, dus Logitech controleert veel vakjes. Het extra bereik is zeker een bonus en maakt dit een goede pick-up voor een geweldige prijs.

Invoer: Bluetooth | Uitgang: 3,5 mm, RCA | Bereik: 50ft. | Audiocodecs: SBC

Veel Bluetooth-ontvangers voor deze prijs hebben de neiging er strak uit te zien, maar voelen dun aan - de Logitech is het tegenovergestelde. Zelfs de in- en uitgangen aan de achterkant voelden echt stabiel aan bij het aansluiten van de meegeleverde draden. Een geweldig feit over deze ontvanger was hoe gemakkelijk en naadloos hij verbonden was met onze Bluetooth-apparaten. Onze tests toonden zeer weinig uitval, zelfs vanuit de volgende kamer door vrij dikke betonnen muren. Anekdotisch was de geluidskwaliteit van de Logitech solide voor de meeste toepassingen. Dit is een eenheid die alle absolute minima heeft, met geen van de flitsende premium-opties. - Jason Schneider, producttester

Image
Image

Beste batterijduur: TaoTronics Bluetooth 5.0 zender/ontvanger

Image
Image

De Taotronics Bluetooth 5.0 zender/ontvanger heeft een dubbele functie, net als de Anker-ontvanger hierboven. Je krijgt echt een lage latentie, wat geweldig is voor het synchroniseren van audio en video, maar dat werkt helaas alleen als het apparaat aan het zenden is. Dat betekent dat als je de zender gebruikt om van een tv naar een koptelefoon te sturen, je een lage latentie krijgt, maar als je het apparaat gebruikt om audio voor je stereo te ontvangen samen met een video op je telefoon, zul je waarschijnlijk merken dat ze lopen niet synchroon. Maar je krijgt 20 uur audio op een enkele lading, wat aan de hoge kant van het gemiddelde is voor de branche.

De ontvanger heeft ingebouwde bedieningselementen voor afspelen/pauzeren, volumeregeling en het overslaan van nummers, wat de ontvanger handiger in gebruik maakt. U kunt uw apparaten aansluiten met een RCA- of 3,5 mm-aansluiting, wat betekent dat u op vrijwel alles kunt aansluiten. Maar als u op zoek bent naar een zender en ontvanger voor twee doeleinden met een lange batterijduur, dan is dit een geweldig klein apparaat.

Invoer: Bluetooth | Uitgang: 3,5 mm | Bereik: 33ft | Audiocodecs: SBC, aptX

Over het algemeen zijn we dol op de Audioengine B13. Het heeft hoogwaardige codecs, lage latentie, 24-bit afspelen en een bereik van 30 meter. Wat wil je nog meer in een Bluetooth-ontvanger? Anders moet onze knipoog naar de Logitech Bluetooth-audioadapter. Het heeft een heel goed bereik, een geweldige prijs en het werkt met zo ongeveer alles.

Over onze vertrouwde experts

Emmeline Kaser is een technisch schrijver en voormalig redacteur voor Lifewire. Ze is gespecialiseerd in consumententechnologie, waaronder Bluetooth-audio-ontvangers.

Jason Schneider schrijft al bijna 10 jaar voor technologie- en mediabedrijven. Hij is een expert in audioapparatuur en koptelefoons.

Adam Doud schrijft al bijna een decennium in de technologieruimte. Als hij de Benefit of the Doud-podcast niet host, speelt hij met de nieuwste telefoons, tablets en laptops. Als hij niet aan het werk is, is hij een fietser, geocacher en brengt hij zoveel mogelijk tijd buiten door.

FAQ

    Hoe sluit ik een Bluetooth-hoofdtelefoon aan op een audio-ontvanger?

    Als je een Bluetooth-hoofdtelefoon wilt aansluiten op een audio-ontvanger, bijvoorbeeld je hoofdtelefoon op een tv, volg dan onze handleiding. Je kunt ook kijken hoe je Bluetooth op bijna elke tv kunt toevoegen.

    Hoe werkt de Bluetooth-audio-ontvanger?

    Een Bluetooth-audio-ontvanger is een manier om draadloze transmissie via Bluetooth te bieden naar bekabelde apparaten die dit niet hebben ingebouwd. U kunt de ontvanger bijvoorbeeld met een aux- of RCA-kabel aansluiten op een niet-Bluetooth-apparaat. verzend vervolgens naar een ander apparaat zoals een Bluetooth-hoofdtelefoon. Dit is een goede manier om de kabel in uw auto of entertainmentcentrum door te knippen.

    Kan de iPhone Bluetooth-audio ontvangen?

    Ja, alle iPhones kunnen verbinding maken met Bluetooth-apparaten. Vooral de nieuwere iPhone-modellen hebben geen koptelefoonaansluiting, dus Bluetooth is je enige optie. Hetzelfde geldt voor een toenemend aantal Android-apparaten, waarbij alle grote vlaggenschepen de 3,5 mm-poort verruilen voor alleen Bluetooth.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een Bluetooth-audio-ontvanger

Draagbaarheid

Bent u van plan uw nieuwe Bluetooth-ontvanger aan te sluiten op uw autoradio, bioscoopsysteem of hoofdtelefoon? Zorg ervoor dat uw oplossing klein genoeg is voor op reis als u deze onderweg mee wilt nemen. Controleer bovendien de voeding, aangezien sommige apparaten zijn ontworpen om alleen in auto's te werken, terwijl andere een standaard AC-muuradapter of batterijen gebruiken.

Audio-ingangen

Als je een Bluetooth-ontvanger in je auto gebruikt, zit je waarschijnlijk goed met een enkele 3,5 mm AUX-ingang. Als u echter overweegt om uw adapter aan te sluiten op een bioscoopsysteem, wilt u misschien een oplossing zoeken die RCA-ingangen ondersteunt.

Image
Image

Audiokwaliteit

Bluetooth gaat niet altijd over hoge kwaliteit. Als je het best mogelijke geluid wilt, zoek dan naar een apparaat dat de AptX-codec ondersteunt voor streaming van hoge kwaliteit vanaf veel Android-telefoons, Macbooks en pc's.

Aanbevolen: