De 12 beste manieren om een MacBook Pro sneller te maken

Inhoudsopgave:

De 12 beste manieren om een MacBook Pro sneller te maken
De 12 beste manieren om een MacBook Pro sneller te maken
Anonim

Als een MacBook Pro langzamer begint te werken, kan het moeilijk zijn om de oorzaak te achterhalen, en het kan verleidelijk zijn om je Mac gewoon af te geven bij de plaatselijke Genius Bar voor mogelijk kostbare reparaties. Voordat je dat doet, volgen hier enkele tips om je MacBook Pro thuis sneller te maken zonder speciaal gereedschap of ervaring.

Image
Image

Wat is de oorzaak van een tragere MacBook Pro?

Naarmate een MacBook Pro ouder wordt, kunnen veel dingen ervoor zorgen dat deze langzamer gaat werken. Basisslijtage kan na verloop van tijd een behoorlijke tol eisen, en daar kunt u niet veel aan doen. De meeste problemen die een Macbook Pro, of een MacBook, vertragen, kunnen echter thuis worden opgelost.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende dingen die ervoor zorgen dat een MacBook Pro langzamer gaat werken:

Geheugenproblemen

Als je te veel apps open laat, kan je Mac meer op zijn opslagsysteem vertrouwen om actieve apps en gegevens te behouden. Omdat uw opslagsysteem langzamer is dan RAM, kunt u enige traagheid opmerken.

Gebrek aan opslagruimte

Je MacBook heeft een bepaalde hoeveelheid vrije schijfruimte nodig om goed te kunnen werken. Als je opslagsysteem bijna vol is, kan het systeem traag aanvoelen.

Machtigingen problemen

Als de machtigingen voor toegang tot bestanden, mappen en apps zijn beschadigd of onjuist zijn ingesteld, kan dit leiden tot een hele reeks problemen, zoals algemene systeemvertraging.

Combinatieprobleem

Na verloop van tijd kunnen talloze kleine problemen een sneeuwbaleffect hebben waardoor je MacBook slecht werkt. Je kunt misschien de individuele problemen oplossen, maar een nieuwe installatie van macOS is soms precies wat de dokter heeft voorgeschreven.

Hardwarefout

Dit is het probleem dat je niet wilt hebben. Uw hardware kan te oud zijn om goed te presteren met moderne apps en de nieuwste versie van macOS, of het kan beschadigd of versleten zijn.

Een trage MacBook Pro repareren en versnellen

Om je MacBook Pro sneller te maken, volg je deze stappen in volgorde:

  1. Start je MacBook Pro opnieuw op. Is het al een tijdje geleden dat je je MacBook hebt afgesloten? Als je net als de meeste gebruikers bent, laat je het waarschijnlijk gewoon in de sluimerstand gaan als je het niet gebruikt.

    Dat is prima voor de korte termijn, maar kleine dingen kunnen zich op de lange termijn opstapelen, en als je je MacBook voor langere tijd aan laat staan, kan deze er zelfs voor zorgen dat hij langzamer gaat werken. Wanneer dat gebeurt, zal het gewoon opnieuw opstarten de zaken weer op de rails krijgen.

    Image
    Image
  2. Sluit apps die je niet gebruikt. Het is gemakkelijk om een app te gebruiken, over te schakelen naar uw volgende taak en de eerste app gewoon open te laten. Herhaal dat vaak genoeg, en de middelen die elke app nodig heeft, zullen uiteindelijk uw systeem belasten.

    Om dit probleem op te lossen, gaat u naar uw dock en zoekt u naar apps met stippen eronder. Klik met de rechtermuisknop op elke app die u niet gebruikt en selecteer Quit. Dit zal systeembronnen vrijmaken voor andere dingen.

    Image
    Image
  3. Gebruik Activity Monitor om resource-hongerige apps te identificeren. Open de Activity Monitor-app en zoek naar apps die overmatig veel systeembronnen gebruiken. Als u momenteel geen van deze apps gebruikt, sluit ze dan. Als dat zo is, overweeg dan om alternatieven te zoeken die minder hulpbronnen gebruiken.

    Je zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om over te schakelen van de geheugenverslindende Chrome-browser naar Chromium-gebaseerde Edge, waarvan is aangetoond dat het aanzienlijk minder RAM gebruikt bij het testen.

    Image
    Image
  4. Maak opslagruimte vrij. Als uw opslagstation vol raakt, kan het opschonen van bestanden die u niet meer nodig heeft, de zaken versnellen. U hoeft zich geen zorgen te maken over defragmenteren, want macOS is ontworpen om dat automatisch te regelen. Richt je in plaats daarvan op het verplaatsen van bestanden naar iCloud, het legen van je prullenbak, het optimaliseren van de opslag en het verwijderen van bestanden en apps die je niet langer nodig hebt.

    Image
    Image
  5. Repareer schijfmachtigingen. Elke keer dat u een app op uw MacBook installeert, wordt deze geleverd met een reeks machtigingen die bepalen welke gebruikers toegang hebben tot specifieke mappen en bestanden en deze kunnen wijzigen. Wanneer deze machtigingen na verloop van tijd beschadigd raken, kan dit de algehele prestaties van uw Mac schaden.

    Om dit probleem op te lossen, kunt u het ingebouwde macOS-hulpprogramma Schijfhulpprogramma gebruiken om EHBO uit te voeren. Als er problemen zijn met machtigingen, problemen met uw opslagstation of opstartprocessen, zal First Aid ervoor zorgen.

    Image
    Image
  6. Verminder apps die automatisch starten. Wanneer u uw MacBook Pro opstart en inlogt, wordt meestal automatisch een aantal apps gestart. Als een aantal apps op dit moment niet allemaal gestart hoeft te worden, zal dit je systeem vertragen.

    Om dit probleem op te lossen, hoef je alleen maar je inlogitems te bekijken en alle apps die je normaal niet nodig hebt direct na het inloggen te verwijderen.

    Image
    Image
  7. Zorg ervoor dat macOS up-to-date is. Updates van het besturingssysteem worden meestal geleverd met prestatie-tweaks die ervoor zorgen dat uw MacBook efficiënter werkt, dus het vasthouden aan een oude versie of het overslaan van updates kan leiden tot vertraging. Om dit te verhelpen, voert u eenvoudig een handmatige updatecontrole uit of stelt u uw systeem in om automatisch te controleren.

    Image
    Image
  8. Downgrade je macOS. Aan de andere kant van de medaille zijn er gevallen waarin een geheel nieuwe versie van macOS wordt gelanceerd met problemen waardoor deze slecht presteert op oudere hardware of een specifieke subset van systemen. Wanneer dit gebeurt, wil je misschien je update terugzetten naar een oudere versie van macOS totdat Apple een oplossing biedt.

    Image
    Image
  9. Snijd je voorkeurenpaneel bij. Wanneer u nieuwe apps toevoegt, heeft de ontwikkelaar de mogelijkheid om een voorkeurenpaneel voor die app op te nemen in uw systeemvoorkeuren. Verzamel er genoeg van die u nooit gebruikt, en uw systeemprestaties kunnen een deuk oplopen. Probeer degene die u niet gebruikt te verwijderen en u ziet mogelijk een verbetering.

    Image
    Image
  10. Visuele effecten uitschakelen. Het dock is een handige functie die het gemakkelijk maakt om tussen verschillende apps te navigeren en voorvertoningen te controleren, maar bepaalde visuele effecten kunnen op sommige oudere hardware vertraging veroorzaken.

    Probeer vergroting, animatie bij het openen van applicaties en het automatisch verbergen en weergeven van de dock-functies uit te schakelen. Stel ook de instelling voor het minimaliseren van vensters in op schaaleffect.

    Als dat helpt, kun je proberen een aantal van deze functies weer in te schakelen, zoals de optie die het dock automatisch verbergt, als ze belangrijk voor je zijn. Afhankelijk van uw systeem, kunt u sommige gebruiken en andere niet.

    Image
    Image
  11. Upgrade je MacBook Pro RAM. Dit is een drastische maatregel, maar het kan een enorm effect hebben op uw algehele systeemprestaties. Als u taken uitvoert zoals het bewerken van afbeeldingen of video's waarvoor veel geheugen nodig is, zult u aanzienlijke verbeteringen zien als u uw RAM-geheugen opwaardeert. Andere gebruikers zullen ook verbeteringen zien op het gebied van snelheid en algehele prestaties.

    Andere Macs kunnen ook profiteren van RAM-upgrades, maar sommige modellen hebben die optie niet.

  12. Voer een schone installatie van macOS uit. Dit is uw laatste redmiddel, omdat het tijdrovend is en alles volledig van uw opstartschijf verwijdert. Dat betekent dat u eerst een back-up van al uw gegevens moet maken, omdat u alles kwijtraakt dat nog op de schijf staat wanneer u de schone installatie uitvoert.

    Als uw vertragingsprobleem te wijten is aan software, zal het uitvoeren van een schone installatie van het besturingssysteem dit oplossen. Als het te wijten is aan hardware, ofwel een defect onderdeel of hardware die gewoon te oud is voor moderne toepassingen, moet je misschien overwegen om je MacBook Pro te upgraden.

Aanbevolen: