Een geel uitroepteken repareren in Apparaatbeheer

Inhoudsopgave:

Een geel uitroepteken repareren in Apparaatbeheer
Een geel uitroepteken repareren in Apparaatbeheer
Anonim

Zie je een geel uitroepteken naast een apparaat in Apparaatbeheer? Maak je geen zorgen, het is niet zo ongewoon, en het betekent niet noodzakelijk dat je iets moet vervangen.

In feite zijn er tientallen redenen waarom een geel uitroepteken in Apparaatbeheer kan verschijnen, sommige ernstiger dan andere, maar meestal binnen ieders vermogen om op te lossen, of op zijn minst problemen op te lossen.

Wat is dat gele uitroepteken in Apparaatbeheer?

Een gele driehoek naast een apparaat betekent dat Windows een of ander probleem met dat apparaat heeft vastgesteld.

Het gele uitroepteken geeft een indicatie van de huidige status van een apparaat en kan betekenen dat er een systeembronconflict is, een driverprobleem of, eerlijk gezegd, bijna een aantal andere dingen.

Image
Image

Helaas geeft de gele markering zelf geen waardevolle informatie, maar wat het doet is bevestigen dat iets dat een Device Manager-foutcode wordt genoemd, is vastgelegd en is gekoppeld aan dat specifieke apparaat.

Gelukkig zijn er niet zoveel foutcodes die door dit programma worden gebruikt, en de bestaande zijn vrij duidelijk en duidelijk. Wat dit dus betekent, is dat welk probleem zich ook voordoet met de hardware, of met het vermogen van Windows om met de hardware te werken, je in ieder geval een duidelijke richting hebt over wat je moet doen.

Voordat je een probleem kunt oplossen, moet je deze speciale code bekijken, bepalen waar het naar verwijst en vervolgens de problemen oplossen.

De code bekijken is eenvoudig: ga gewoon naar de eigenschappen van het apparaat en lees de code in het gedeelte 'Apparaatstatus'.

Image
Image

Zodra u weet wat de specifieke foutcode is, kunt u onze lijst met foutcodes in Apparaatbeheer raadplegen voor wat u vervolgens moet doen. Meestal betekent dit dat u de code in die lijst moet zoeken en vervolgens alle specifieke informatie voor het oplossen van problemen moet volgen die we beschikbaar hebben die specifiek is voor die fout.

Meer informatie over foutpictogrammen in Apparaatbeheer

Als je echt op Apparaatbeheer let, is het je misschien opgevallen dat deze indicator helemaal geen geel uitroepteken is; het is eigenlijk een zwart uitroepteken op een gele achtergrond, vergelijkbaar met het waarschuwingsteken in de afbeelding op deze pagina.

De gele achtergrond is driehoekig in de besturingssystemen Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista, en een cirkel in Windows XP.

We krijgen ook vaak vragen over het "gele vraagteken" in Apparaatbeheer. Dit verschijnt niet als een waarschuwingsindicator, maar als een apparaatpictogram op volledige grootte. Het vraagteken verschijnt wanneer een apparaat wordt gedetecteerd maar niet is geïnstalleerd. U kunt dit probleem bijna altijd oplossen door de stuurprogramma's bij te werken.

Er is ook een groen vraagteken dat in sommige zeer specifieke situaties kan verschijnen, maar alleen in Windows Millennium Edition (ME), een versie van Windows, uitgebracht in 2000, die bijna niemand meer heeft geïnstalleerd.

Aanbevolen: