De gedeelde iCloud-fotobibliotheek van Apple kan eindelijk gezinsalbums repareren

Inhoudsopgave:

De gedeelde iCloud-fotobibliotheek van Apple kan eindelijk gezinsalbums repareren
De gedeelde iCloud-fotobibliotheek van Apple kan eindelijk gezinsalbums repareren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Gedeelde iCloud-fotobibliotheek is een nieuwe functie in iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura, die dit najaar beschikbaar komt.
  • Foto's worden automatisch gedeeld met het album, afhankelijk van de regels die je instelt.
  • Elk gezinslid kan foto's toevoegen, bekijken, bewerken en verwijderen.

Image
Image

Apple heeft eindelijk gedeelde familiefotoalbums toegevoegd aan de Mac, iPhone en iPad in de bèta's van iOS 16 en macOS Ventura, en het lijkt erop dat het het wachten waard is.

Hoe deel je nu foto's met je gezinsleden? Misschien komen jullie allemaal samen na een evenement en AirDrop je afbeeldingen aan elkaar. Misschien deel je de mooiste foto's via iMessage? Of, als je echt op de bal bent, misschien heb je een gedeeld album gemaakt. Maar welke methode u ook kiest, het is elke keer veel handmatige inspanning en andere gezinsleden willen zich misschien niet druk maken. De nieuwe Gedeelde iCloud-fotobibliotheek wil dat allemaal oplossen, en het lijkt bijna perfect te zijn.

"Het maakte niet uit wie [de foto] nam, het zou in het familiefotoalbum komen. Het had geen zin om planken te hebben met de fotoalbums van de vader, de fotoalbums van de moeder en de foto van elk individueel kind albums. Het idee dat je foto's binnen een gezin op de een of andere manier zou willen delen, was al lang ingeburgerd vóór computers ", zegt John Siracusa, voorstander van familiealbums en Apple-expert in aflevering 486 van zijn Accidental Tech Podcast-podcast.

Familiefoto's

Gedeelde iCloud-fotobibliotheek is hoe het klinkt: een gedeelde bibliotheek. Geen album, maar een hele fotobibliotheek. Het is net als degene die je al op je Apple-apparaten gebruikt, alleen gelijkelijk gedeeld. Dat wil zeggen, elk gezinslid heeft evenveel toestemming om afbeeldingen daarin toe te voegen, te verwijderen en te bewerken.

Het gezinsgedeelte is gebaseerd op iCloud Family Sharing, waarmee u app-aankopen, abonnementen en locaties kunt delen met andere gezinsleden en ook de apparaten van uw kinderen kunt beheren.

Image
Image

Wanneer je je gezinsbibliotheek voor het eerst inschakelt, moet je kiezen welke van je bestaande foto's worden toegevoegd. U kunt kiezen op datum of ervoor kiezen om alleen foto's van gezinsleden op te nemen. Je kunt er zelfs voor kiezen om alleen foto's toe te voegen waarop bepaalde mensen samen op foto's verschijnen.

Zodra iedereen lid is geworden en heeft gekozen welke afbeeldingen ze willen delen, zijn die foto's beschikbaar voor het hele gezin. Favorieten, bijschriften en trefwoorden worden ook allemaal gesynchroniseerd. Het is precies zoals een oud papieren familiealbum vol afgedrukte foto's.

Als je eenmaal klaar bent, wordt het interessant.

Eenvoudig delen

Niets van dit alles zou de moeite waard zijn als je niet gemakkelijk foto's zou kunnen blijven toevoegen. Daarom heeft Apple het toevoegen van foto's automatisch gemaakt, met behoud van privacy.

Weet je bijvoorbeeld wanneer je Live Photos inschakelt in de Camera-app, en het blijft aan totdat je het weer uitschakelt? Family Sharing werkt op dezelfde manier. Er is een knop bovenaan het camerascherm waarmee je kunt schakelen tussen privé en gedeeld. Alle foto's of video's die in de gedeelde modus zijn gemaakt, gaan rechtstreeks naar de gezinsbibliotheek; alles wat in de privémodus is opgenomen, blijft privé.

Ieder lid van het gezin heeft gelijke rechten om afbeeldingen daarin toe te voegen, te verwijderen en te bewerken.

Een andere handige functie detecteert wanneer jij en je gezinsleden samen zijn op een evenement, bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje of een kampeertrip, en alle foto's die worden gemaakt wanneer jullie samen zijn, worden automatisch gedeeld. Wees echter voorzichtig met het nemen van selfies als je dartel wordt in de tent.

Iedereen kan deze afbeeldingen vervolgens bewerken of ondertitelen, en in de Foto's-app kun je schakelen tussen je gedeelde of privébibliotheek, of beide tegelijk bekijken.

Dit ziet eruit als een voorbeeld van Apple op zijn best. Het combineert vele aspecten van hardware, software en de cloud om iets eenvoudig, (vermoedelijk) naadloos en krachtig te maken. En hoewel er mogelijk apps van derden zijn die dit soort dingen doen, betekent het feit dat dit is geïntegreerd en volledig automatisch kan zijn, dat het iets is dat u daadwerkelijk zult gebruiken.

"Mensen wachten al heel lang op Apple's oplossing voor dit probleem", zegt Macative, een Apple-gebruiker en fan van de fotobibliotheek, in een MacRumors-forumthread waaraan Lifewire heeft deelgenomen. "Het lijkt erop dat ze dit eindelijk precies goed hebben."

Image
Image

Foto's zijn waarschijnlijk de meest waardevolle gegevens die de meeste mensen op hun telefoons en computers hebben, en de mogelijkheid om gemakkelijk toegang te krijgen tot de gedeelde foto's van onze dierbaren maakt ze nog waardevoller.

Ik wed dat wanneer deze functie in de herfst debuteert en we allemaal onze foto's en video's toevoegen aan de nieuwe gedeelde bibliotheek, veel mensen heel blij zullen zijn om dingen te zien die ze in de loop der jaren waren vergeten of sommigen hebben ze zelfs nog nooit eerder gezien.

Aanbevolen: