Twitter-artikelen kunnen persoonlijk bloggen doen herleven

Inhoudsopgave:

Twitter-artikelen kunnen persoonlijk bloggen doen herleven
Twitter-artikelen kunnen persoonlijk bloggen doen herleven
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Twitter-artikelen kunnen een manier zijn om lange teksten naar je volgers te publiceren.
  • Persoonlijke blogs kunnen een grote comeback maken.
  • Blogs zorgen voor betere gesprekken en voegen de broodnodige context toe.
Image
Image

Twitter's geplande nieuwe functie voor Twitter-artikelen zou de wedergeboorte van persoonlijk bloggen kunnen betekenen.

Twitter's limiet van 140 tekens was waarschijnlijk wat het platform naar zijn wereldwijde succes heeft gedreven. Zelfs toen die limiet in 2017 verdubbelde tot 280 tekens, knoeide het niet met de formule. Toen begon Evan Williams van Twitter met Medium, dat beloofde een soort Twitter te worden voor langere artikelen. Maar dat bereikte nooit echt de technologie van Twitter of William's eerste publicatiesucces, Blogger. Twitter-artikelen kunnen echter misschien doen wat niemand anders heeft gedaan sinds die begindagen - persoonlijk bloggen opnieuw lanceren als een ding.

"Dit is een game-changer voor schrijven in lange vorm. Nu kan Twitter worden gebruikt als een interactief platform en heeft het de mogelijkheid om inhoud in re altime te delen met lezers die daar ook accounts hebben, " king van sociale media vertelde Robert Stern Lifewire via e-mail. "Dit opent veel mogelijkheden die voorheen beperkt waren door blogs/websites waar je abonnees of volgers nodig hebt voordat je bericht live gaat. Iedereen kan nu zijn ideeën/innovaties/meningen publiceren en gelijkgestemde en vergelijkbare geïnteresseerden vinden."

De achteruitgang van persoonlijk bloggen

Als je iets op internet wilde delen voordat Facebook en Twitter het overnamen, moest je een website maken. Daarna gingen we door een paar vroege sociale netwerken, maar één trend viel op: bloggen. Het was misschien een LiveJournal, een Blogger-blog of zelfs een WordPress-site, maar het idee was hetzelfde. Je zou over iets-alles-schrijven en mensen zouden reageren door op hun blogs te schrijven of commentaar te geven op de jouwe.

"Iedereen kan nu zijn ideeën/innovaties/meningen publiceren en gelijkgestemde en gelijkgestemde mensen vinden."

Dit leidde tot een aantal geweldige gesprekken, en omdat die gesprekken verspreid waren en in een langzamer tempo plaatsvonden, hadden ze iets dat het ultrasnelle tempo van Twitter nooit kan hebben: context. Blogs maakten deel uit van een breder, open ecosysteem waardoor gesprekken konden evolueren. Twitter daarentegen is bijna contextvrij en een enkele tweet kan worden opgeblazen om van alles te betekenen. En blogberichten blijven veel langer hangen dan een tweet, die van de onderkant van je feed is verdwenen voordat je hem zelfs maar ziet.

Medium was een goede poging om een plek te creëren waar iedereen langere artikelen kon schrijven en is nu volwassen geworden als een nieuwsbrief en ersatz-blogplatform. Maar het ging nooit zo goed als Twitter.

Twitter-artikelen

Twitter-artikelen, als het een manier blijkt te zijn om lange artikelen voor je volgers te publiceren, kan de boel flink opschudden. Als je een paar duizend volgers hebt, is dat meteen een publiek voor je blog. Je kunt natuurlijk een link naar al je blogartikelen op Twitter plaatsen, maar vermoedelijk zal Twitter alles op één plek bewaren. En de geweldige functie is dat lezers direct op Twitter kunnen reageren op uw artikelen.

Het hangt allemaal af van hoe het werkt. Als Twitter-artikelen zijn ontworpen om te blijven hangen, een beetje zoals hoe Instagramverhalen bovenaan je feed blijven hangen, dan kan het handig zijn. Maar als het in dezelfde kortstondige tijdlijn leeft als tweets, dan zou al die extra moeite om een lang bericht te schrijven verspild zijn.

Image
Image

“Een tijdgevoelig verhaal of nieuwsbericht op basis van een trending topic zal een enorm publiek trekken als het op Twitter wordt gepubliceerd, maar zodra de trend grip verliest, zal elke functie die op Twitter wordt gepubliceerd gewoon verdwijnen in de achtergrond, "vertelde online marketeer John DiBella via e-mail aan Lifewire."Maar als dezelfde functie op WordPress werd gepubliceerd, zou deze kunnen worden vastgemaakt of vastgemaakt aan de startpagina van een site, waardoor deze veel gemakkelijker te vinden is."

Als het dit goed speelt, zou Twitter in staat kunnen zijn om persoonlijk bloggen terug te brengen en zelfs WordPress en Medium te vervangen. Het commentaar- en gespreksgedeelte is al genaaid. Het zou ervoor moeten zorgen dat deze langere artikelen op het bredere web kunnen leven en niet alleen als onderdeel van een tijdlijn. Als je dit doet, kan er een geweldige combinatie van bereik, context en interactie ontstaan die moeilijk te verslaan is.

Aanbevolen: