Moet je een persoonlijk weerstation kopen?

Inhoudsopgave:

Moet je een persoonlijk weerstation kopen?
Moet je een persoonlijk weerstation kopen?
Anonim

Persoonlijke weerstations kunnen veel voordelen bieden. Of je nu je lokale omstandigheden wilt weten zodat je je dag kunt plannen, of je als hobby met het weer bezig bent, een persoonlijk weerstation kan enorm waardevol zijn.

Basisstations zijn geweldig als je alleen de temperatuur en vochtigheid nodig hebt. De meer gecompliceerde persoonlijke weerstations kunnen tonnen gegevens leveren om door te bladeren en zelfs weersvoorspellingen leveren die zijn aangepast aan uw exacte locatie.

Wat is een persoonlijk weerstation?

Een persoonlijk weerstation is een set instrumenten en sensoren die u bij u thuis kunt installeren om nauwkeurige en tijdige informatie over het weer te ontvangen. Deze weerstations voor thuis kunnen informatie verstrekken over temperatuur, windsnelheid en -richting, regenval en meer. In plaats van te vertrouwen op een weer-app of het nieuws om u de omstandigheden op de dichtstbijzijnde luchthaven te vertellen, kunt u de omstandigheden bij u thuis bekijken.

Sommige persoonlijke weerstations bestaan uit een enkele eenheid die een volledige sensorsuite omvat, en andere bestaan uit verschillende verschillende sensoreenheden die u op verschillende locaties kunt plaatsen.

Een weerstation voor thuis kan bijvoorbeeld bestaan uit één sensoreenheid die de windsnelheid meet, een andere sensoreenheid die de temperatuur meet en een derde die regenval meet. Andere weerstations bevatten al deze sensoren, en meer, ingebouwd in een enkele sensorbehuizing.

Persoonlijke weerstations verzenden doorgaans draadloos informatie van de sensoren naar een speciale console of een basisstation dat verbinding maakt met internet. Wanneer een persoonlijk weerstation een speciale console heeft, kunt u die console controleren om informatie van elke sensor te zien.

Als het weerstation een basisstation heeft dat verbinding maakt met internet, kun je meestal de informatie van de sensoren controleren via een app op je telefoon of tablet of een website.

Naast huidige en eerdere informatie van de sensoren, kunnen sommige persoonlijke weerstations ook een gepersonaliseerde, lokale voorspelling geven. De eenvoudigste weerstations bieden doorgaans basisinformatie, zoals u laten weten dat het de komende 24 uur waarschijnlijk gaat regenen. Meer geavanceerde persoonlijke weerstations gebruiken gegevens van hun sensoren, gecombineerd met algoritmen en informatie van de National Weather Service, om een nauwkeurige voorspelling voor uw exacte locatie te geven in plaats van gegeneraliseerd voor een veel groter gebied zoals andere voorspellingen.

Sommige persoonlijke weerstations kunnen ook gegevens verzenden naar crowdsourced weerprojecten zoals Weather Underground om lokale voorspellingen te helpen verbeteren.

Hoeveel kost een persoonlijk weerstation?

Persoonlijke weerstations variëren van ongeveer $ 25 voor de meest elementaire opties tot ongeveer $ 500 voor de duurste opstellingen voor hobbyisten. Hogere weerstations kunnen meer dan $ 1.000 kosten, en bij sommige systemen kunt u meerdere extra sensoren toevoegen, wat de totale kosten verhoogt. Tenzij u een specifieke behoefte heeft om de omstandigheden over een groot stuk land te bewaken, of andere nauwkeurigheids- of betrouwbaarheidseisen heeft, heeft u waarschijnlijk geen van die geavanceerde systemen nodig.

Op instapniveau bieden persoonlijke weerstations in het bereik van $ 25 tot $ 50 meestal niet veel informatie. Deze systemen bevatten meestal een temperatuursensor en een vochtigheidssensor op het absolute minimum, en de console of display-eenheid is meestal ook in staat om de binnentemperatuur te leveren. Sommige hebben ook een luchtdruksensor aan de bovenkant van die schaal.

Duurdere weerstations op instapniveau in het bereik van $ 50 tot $ 100 bevatten vaak een standaard anemometer om de windsnelheid te bepalen en kunnen al dan niet een windvaan hebben om de windrichting te bepalen. Sommige hiervan zullen ook een sensor bevatten om regenval te meten.

De meest betaalbare complete weerstations vallen in het bereik van $ 100 tot $ 150. In die prijsklasse vind je persoonlijke weerstations die temperatuur, vochtigheid, luchtdruk, windsnelheid en -richting en regenval meten, allemaal in één pakket.

Bovendien bevatten duurdere persoonlijke weerstations doorgaans nauwkeurigere en betrouwbaardere sensoren, maar ze meten dezelfde omstandigheden.

Image
Image

Wat is het beste weerstation om te kopen voor thuisgebruik?

Het beste weerstation voor thuisgebruik meet temperatuur, vochtigheid, luchtdruk, windsnelheid en -richting en regenval. Zoiets als de Ambient Weather WS-2902 is een goede optie omdat hij alle essentiële sensoren bevat, op zonne-energie werkt en wifi-connectiviteit heeft.

Als je meer ruimte in je budget hebt, is de Davis Vantage Vue niet zo gebruiksvriendelijk en heeft hij geen Wi-Fi-connectiviteit uit de doos, maar hij is ongelooflijk nauwkeurig. De WeatherFlow Tempest is een andere uitstekende optie met geavanceerde sensoren, Wi-Fi-connectiviteit en AI-aangedreven voorspellingen als je als hobby wat dieper in het weer wilt graven.

Als je nieuw bent bij persoonlijke weerstations en nog niet helemaal overtuigd bent van het idee, dan is het OK om te kiezen voor een budgeteenheid die de basis dekt.

Is een weerstation voor thuis de moeite waard?

Het weer heeft invloed op ieders dagelijks leven, en een app voor alle weersomstandigheden is niet altijd voldoende.

Het belangrijkste voordeel van het hebben van een weerstation voor thuis is dat je de huidige omstandigheden op je exacte locatie kunt zien wanneer je maar wilt. De temperatuur-, vochtigheids-, wind- en neerslagcijfers die je op het nieuws of een weer-app ziet, zijn meestal afkomstig van weerinstrumenten mijlenver van je af, dus ze zijn niet altijd persoonlijk relevant.

Weerstations die een gelokaliseerde voorspelling geven op basis van werkelijke metingen, zijn nog nuttiger. Zelfs low-end weerstations kunnen je een waarschuwing geven als er een storm aankomt, maar sommige high-end weerstations kunnen voorspellingen geven die vaak nauwkeuriger zijn dan het lokale nieuws.

Of je al dan niet $ 500 moet uitgeven aan een high-end setup, hangt uiteindelijk af van je persoonlijke keuze, maar iedereen kan profiteren van het bezit van een weerstation voor thuis.

FAQ

    Waar kan ik mijn persoonlijke weerstation het beste monteren?

    Probeer bij het opzetten van je weerstation een plek te vinden in een open gebied, vrij van obstakels en ten minste 1,5 meter boven de grond. Ideale locaties zijn bijvoorbeeld een vlaggenmast, een hek of een vrijstaande paal. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor tips over de beste positionering om rekening te houden met wind, regen en vochtigheid.

    Hoe bewerk ik een persoonlijk weerstation op Weather Underground?

    Bezoek wunderground.com om je lijst met weerstations te bekijken. Klik op de naam van het station om de geschiedenis te bekijken of Settings (tandwielpictogram) naast het station dat je wilt bewerken en selecteer Edit Als je bent verhuisd, moet u uw weerstation opnieuw instellen om een nieuwe unieke ID voor het station te ontvangen.

Aanbevolen: