Apps voor het volgen van kinderen kunnen meer kwaad dan goed doen

Inhoudsopgave:

Apps voor het volgen van kinderen kunnen meer kwaad dan goed doen
Apps voor het volgen van kinderen kunnen meer kwaad dan goed doen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Populaire apps voor het volgen van de online activiteiten van uw kinderen hebben grote beveiligingsproblemen.
  • De apps deden het slecht in beveiligings- en privacytests; sommigen verzamelden zelfs gegevens van de apparaten van zowel kinderen als ouders.
  • Experts stellen voor om het gebruik van deze apps te beperken en kinderen goede veiligheids- en privacygewoonten aan te leren.

Image
Image

Sommige apps voor kinderbewaking maken misbruik van de bezorgdheid van ouders over hun kinderen.

Volgens beveiligingsonderzoekers van Cybernews hebben populaire apps voor het volgen van kinderen die miljoenen downloads in de Play Store hebben geklokt, gapende beveiligingslekken. Sommige apps stelden de informatie van kinderen bloot aan onbevoegde kijkers, terwijl andere apps trackers hadden die ook de ouders bespioneerden.

"[Deze apps zijn] in wezen een achterdeur naar de telefoon van uw kind, die op zijn minst stapels gegevens over hen verzamelt," vertelde Jason Glassberg, mede-oprichter van Casaba Security, aan Cybernews, "en in een in het slechtste geval zouden dingen kunnen worden gedaan die veel kwaadaardiger zijn."

Op jacht naar de jager

De onderzoekers analyseerden 10 apps voor het monitoren van kinderen in de Google Play Store, elk met meer dan een miljoen downloads.

Ze gebruikten de Mobile Security Framework (MobSF) beveiligingsanalysetool om de veiligheid en privacy van elk van de apps te evalueren. Alle apps scoorden slecht en bleken trackers van derden te bevatten, die de bijgehouden gegevens voor kwaadaardige doeleinden kunnen misbruiken.

"Dat betekent dat beide partijen, zowel ouders als kinderen, hun gegevens laten verzamelen", merkten de onderzoekers op. "Nauwelijks een verrassing, aangezien een schending van de privacy het primaire doel van de app is."

[Deze apps zijn] in wezen een achterdeur naar de telefoon van uw kind, die op zijn minst stapels gegevens over hen verzamelt.

Bovendien ontdekten de onderzoekers kwaadaardige links in vier van de geanalyseerde apps, waarvan ze zeiden dat ze mensen naar websites met malware zouden kunnen leiden.

De onderzoekers wijzen op een onderzoek uit 2021 waaruit bleek dat meer dan de helft van de Amerikaanse respondenten dergelijke apps gebruikte om de internetactiviteit van hun kinderen bij te houden.

Dimitri Shelest, CEO en oprichter van online privacybedrijf OneRep, is van mening dat werkende ouders moeten vertrouwen op technologie om hun kinderen in de gaten te houden. In een e-mailuitwisseling met Lifewire adviseerde hij ouders om hyperbewust en waakzaam te zijn over de technologie die ze kiezen om dit te doen.

Stephen Gates, Security Evangelist bij Checkmarx, stelt voor dat ouders de app-ontwikkelaars grondig moeten onderzoeken voordat ze een app gaan gebruiken.

"Zoek [naar] de naam van de leverancier, bekijk de Q&A- en privacypagina's op de websites van de leveranciers, e-mail het bedrijf en vraag naar hun toepassingsbeveiliging en privacypraktijken: Welke gegevens bewaart u? Verkoopt u gebruikersgegevens ?" adviseerde Gates in een e-mailgesprek met Lifewire.

Aangezien alle 10 apps met onbetrouwbare beveiligingspraktijken werden gevonden in de Google Play Store, vindt Shelest dat ouders de gelegenheid moeten gebruiken om de technologiegigant onder druk te zetten om bredere mogelijkheden op hun platform te bieden om ouders te ondersteunen met een meer geavanceerde infrastructuur.

"Dit kan een strenger doorlichtingsproces voor back-end app-beveiliging omvatten, evenals een breder scala aan gerenommeerde apps van derden om diepere, vertrouwde toegang te hebben," zei Shelest.

Onderwijs de kinderen

Gezien de beveiligingslekken in deze apps, suggereerden de onderzoekers de voordelen van het in de gaten houden van kinderen die in het niet vallen bij de gevaren van het gebruik van dergelijke apps voor het bewaken van kinderen.

Karim Hijazi, CEO van cyber-intelligentiebedrijf Prevalion, beschouwde hen zelfs als een trojan en vertelde Cybernews dat niet alleen de apps toegang hebben tot de browse-activiteit, communicatie, vrienden en meer van een kind, maar ze kunnen ook hun re altime locatie volgen.

Image
Image

Uiteindelijk is het natuurlijk aan de ouders om te beslissen of het installeren van een potentieel schadelijke app op de smartphone van hun kind het risico waard is. Onze beide experts waren van mening dat ouders het gebruik van deze apps moeten beperken en in plaats daarvan de tijd moeten nemen om hun kinderen uit te leggen hoe ze technologie op een verantwoorde manier kunnen gebruiken.

"De allereerste stap is om je kind een beetje training als ouder aan te bieden", stelde Gates voor. "Er zijn goede instructievideo's over veilig internet en gebruik van sociale media, als uitgangspunt."

Shelest is van mening dat een belangrijk aspect van ouderschap in het digitale tijdperk is om kinderen veilige online gewoonten aan te leren, wat hen niet alleen nu zal beschermen, maar hen ook zal uitrusten met de vaardigheden om hun digitale privacy in de komende jaren te beschermen.

"Als ouder [is het nooit] te vroeg om een open dialoog en vertrouwen met je kinderen op te bouwen, waardoor dergelijke gesprekken succesvol worden", meende Shelest.

Aanbevolen: